Fenerbahçe Sermiyan Midyat: Fenerbahçe şampiyon olacak

Sermiyan Midyat: Fenerbahçe şampiyon olacak

07.10.2019 - 14:21 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'ye olan tutkusuyla bilinen sinemacı Sermiyan Midyat, 'Saha Dışı' programında Uğur Yapıcı'nın konuğu oldu. Midyat bu sezon Fenerbahçe'nin kesinlikle şampiyon olacağını iddia etti.

Sermiyan Midyat: Fenerbahçe şampiyon olacak

Skorer Özel / Uğur Yapıcı - Kamera: Fevzi Tapan

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde; 

Eski Fenerbahçe’yi daha çok arzuluyorsun gibi, haksız mıyım?

Bu futbol endüstrisi ile ilgili bir şey, ben neden Fenerbahçeli oldum çünkü Fenerbahçe yakışıklı futbol oynar, havalıdır acayip şov yapardı bütün yetenekli futbolcular Fenerbahçe’deydi. Rıdvan Dilmen’i çıplak gözle izlemeye nail olmuş birisiyim delirirdik Rıdvan yedekteyken hep girmesini beklerdik. Kimsenin durduramadığı birisiydi Türkiye’nin Messi’siydi..

Sana göre Rıdvan Dilmen mi yoksa Sergen Yalçın mı daha yetenekli?

Ben Fenerbahçeliyim kıyak yapıp Rıdvan diyeceğim.

Aklına gelen ‘ne maçtı ama’ dediğin bir anın var mı?

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 3-0’dan gelerek 4-3 yendiği maç (1989 yılı) ve 6-0’lık Galatasaray galibiyeti…

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de görüştüğün futbolcular var mı?

Volkan Demirel var,  3-4 ay önce görüştüm Volkan saha içinde taraftarlığına yeniliyor ama çok iyi kalpli bir çocuktur.

Volkan Demirel artık Fenerbahçe teknik heyetinde yer alacak, sence şu an ki görevinden memnun mu?

Bence memnundur, tabii ki o da şovla bitirmek istiyordu ama hayat her zaman buna izin vermiyor.

Sanki 4. yıldızı alıp bırakmak istiyordu

Teknik heyet olarak alır. Mesela Fatih Terim’in futbolcu olarak hiç kupası yok ama teknik direktör olarak kupaya doymadı, onu da çok severim sohbeti çok keyiflidir.  Volkan için de aynı şey geçerli, 4. yıldızı almaz belki 10. yıldızı başkan olarak takar. Ayrıca şu an antrenmanlarda Harun’a da Altay’a da çok destek oluyordur.

Altay hakkında ne düşünüyorsun?

Avrupai bir zihne ve vizyona sahip yurt dışında kalecilik yapacağını düşünüyorum. Çok olgun, bu sağlamlıkla giderse çok daha büyük kulüplerde oynayacağını düşünüyorum. Gerçi Fenerbahçe’den daha büyük kulüp var mı…

‘Vedat Muriç tam takım adamı’

Ben Premier Ligi de İspanya Ligi’ni de takip ediyorum. Vedat çok güçlü tam takım adamı birisi. Eski Yugoslavya insanları inanılmaz takım ruhundalar. Mesela biz de ruh hastası bir Emenike vardı al döv onu, onun gibi değiller şu an 5 bin euro kazanıyorsa dua etsin.

Haberin Devamı

Vedat Muriç ile ilgili bir iddian vardı nedir o?

Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız. Vedat kendisini orada gösterirse net söylüyorum 50 milyon euroya gider. 3 maçta bir çıkıp oynayan ve sürekli kapris yapan Neymar 222 milyon euro ediyor, Neymar karakter olarak bir Muriç değil.

Arda Turan’dan duyduğumu söyleyeyim; Ronaldo gibi bir adam sabah 5’te kalkıp akşama kadar çalışıyor ve her şeyine dikkat ediyormuş, eskiden Messi’ciydim ama artık Ronaldo’cuyum. Çünkü Ronaldo gerçekten inat etti, sebat etti şu an hem futbol kalitesiyle hem de kişiliğiyle geçti.

‘Çocukluğumun, ilk gençliğimin asi ve asil Fenerbahçe’sini istiyorum’ şeklinde bir paylaşımın vardı.

Bu sezondan umutlu musun?

Çok daha umutluyum, futbol artık endüstrileşti evet ama örneğin Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı’nın oynattığı futboldan çok sıkılıyorum ve futbolun bu kadar ciddi bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum. Aykut hoca çıkıyor sanki göktaşı buldu, sanki bilim adamı. Atom çekirdeği parçacığı bulmuş gibi futboldan bu kadar sıkıcı bahsedilemez. Futbol bir temaşa sanatıdır şov yapacaksın. O yüzden mesela Fatih Terim, Ersun Yanal veya Şenol Güneş gösteriye dayalı futbol oynatıyor takımları daha fazla öne çıkıyor. Aykut Kocaman beni affetsin ama oynattığı futbolu hiç sevmiyorum. Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde yarı finale çıktığı zaman bile hiç mutlu olmadım. Sıkılıyorum sürekli savunma yapıyoruz, ee tamam gol yemiyoruz aferin!

Haberin Devamı

Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım kimseyi Fenerbahçeli yapmaz bir çocuğu Fenerbahçeli yapan Rıdvan’dır, Alex’dir Galatasaray’da Hagi’dir, Tanju Çolak’tır.

Bu sezon ki Fenerbahçe’yi nasıl değerlendiriyorsun?

Bu seneki transferleri çok iyi buluyorum. Adil Rami’yi sabırsızlıkla bekliyorum, Jailson stoperde olmuyor neden ısrar ediliyor bilmiyorum. İlk dönem bittikten sonra stopere ve sol kanata transfer yapacaklarını düşünüyorum kesin takviye gelmeli.

Kruse’yi çıplak gözle izledim inanılmaz iyi topçu, bu kadar beklemiyordum herif sürekli zeki yerlere kaçıyor ayağına top attığı zaman bir şekilde çözüyor.

Haberin Devamı

Alex’ten sonra oluyor mu?

Alex başka tabii inanılmazın üstü, ona aşığım. Bir maçı almak istesin alır. Sadece ayrılış sürecinden dolayı çok çok üzüldüm Allah’tan Ali Koç bu durumu biraz toparladı Ali Koç’u da çok destekliyorum

İlerleyen dönemlerde Alex’in Fenerbahçe’de görev almasını ister misin?

Ne olurla olsun gelsin, baş tacıdır her zaman isteriz Alex’i…

Şampiyonluk iddian vardı?

Şampiyonluk iddiam yok bu iddia değil gerçek, şampiyon olacağız! Olursa Fenerbahçe ile Trabzonspor ile yarışın geçeceğini düşünüyorum ama Galatasaray’ı da dışarda bırakamıyorum çünkü Fatih Terim var. Ligin dinamiklerini biliyor öyle bir an gelir ki o kadroyu hallaç pamuğu edip bambaşka bir Galatasaray ile çıkabilir.

Mardinlisin, doğu kültürünü bilen birisi olarak ilerde Fenerbahçe temalı, doğudaki çocukların futbol sevgisini, hayallerini anlatan bir belgesel veya film çekme durumun olabilir mi?

Belgesel olarak futbol anlamında böyle bir iş yapılabilir ama sinema anlamında zor. Çünkü yapımcıya bunu kabul ettirmek zor. Futbolla ilgili bütün filmler patlıyor seyirci gitmiyor. Bir tek ‘Dar alanda kısa paslaşmalar’ olmuştu. Ama bir gün Fenerbahçe’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki etkisi üzerine otobiyografik bir şey çekmek isterim.