İngiltere Premier Lig Servet avcıları! 5 büyük ligde teknik direktörlerin dudak uçuklatan tazminatları...

Servet avcıları! 5 büyük ligde teknik direktörlerin dudak uçuklatan tazminatları...

21.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın 5 büyük liginde çalışan teknik direktörlerin hem harcattıkları paralar hem de aldıkları tazminatlar dudak uçurtuyor. Çalıştırdığı kulüplere en çok para harcatan teknik direktör olan Jose Mourinho’nun en sansasyonel transferi Paul Pogba olmuştu

Servet avcıları 5 büyük ligde teknik direktörlerin dudak uçuklatan tazminatları...

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa gibi önemli ülkelerde maddi açıdan yapılan hamleler her geçen yıl artıyor. Herkes futbolcuları konuşsa da teknik direktörler de hem transferde ödetiyor hem de tazminatlarıyla dikkat çekiyor. Mourinho, çalıştığı kulüplere 1.3 milyar sterlin ödetirken, tazminatlardan toplamda 37 milyon sterlin kazandı

Avrupa futbolunda 5 büyük lig olarak anılan İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya’da çalışan ünlü teknik adamların transferde harcadıkları paralar, çalıştıkları kulüplere harcattıkları meblağlar ve aldıkları tazminatlar adeta dudak uçurtuyor.
Avrupa’da isim yapmış bu ünlü hocaların maliyet açısından ortaya çıkardıkları tablolar oldukça dikkat çekti. Kişisel anlamda ciddi bir kazanç sağlayan bu teknik direktörler kulüplerin kasalarını da zorlamalarıyla öne çıktı.

İngiliz basınında da geniş yer bulan habere göre, hem tazminat bakımından hem de transfere harcattıkları paralar bakımından birçok antrenör dikkat çekiyor.
İlk olarak kulüplerine en fazla para harcatan teknik direktör listesi göze çarpıyor. Burada Jose Mourinho, kariyeri boyunca 1.3 milyar sterlinlik harcamasıyla zirvede yer alıyor. Mourinho, Pogba için Manchester United’a 90 milyon sterlin harcattı.

İkinci sırada Carlo Ancelotti 998 milyon sterlin harcama ile geliyor ve Real Madrid’e Gareth Bale için 85.3 milyon sterlin ödetti. Guardiola da benzer şekilde 998 milyon sterlin harcatırken, Ibrahimovic için Barcelona’ya 57 milyon sterlin verdirdi. Manuel Pellegrini 921 milyon sterlin kulüplere harcatırken, Real Madrid’de iken Cristiano Ronaldo’ya 80 milyon sterlini kasasından çıkarttırdı. 5. sırada da Massimilian Allegri gelirken, 844 milyon euroluk bir masraf çıkardı ve en çok Juventus’a Cristiano Ronaldo için 99.2 milyon sterlin ödetti. Bu teknik adamlar arasında tazminat konusu da öne çıkıyor. En çok tazminat alan teknik adamlar arasında Antonio Conte, Chelsea’den aldığı 26.2 milyon sterlinlikle öne çıkıyor. Hemen arkasından Manchester United’dan 19 milyon sterlin tazminat alan Jose Mourinho geliyor.

3. sırayı yine Mourinho aldı ve Portekizli menajer Chelsea’den 18 milyon sterlini kaptı. 4. sırayı PSG’den 17 milyon sterlin tazminat alan Laurent Blanc, 5. sırayı da Chelsea’den 13.6 milyon sterlin alan Luiz Scolari elde etti.

Haberin Devamı

En çok Chelsea harcadı
Teknik direktörlere en çok tazminat ödeyen kulüpler arasında başı Chelsea çekiyor. İngiliz kulübü, Conte, Mourinho ve Scolari’ye farklı dönemlerde yüklü tazminatlar ödedi. Londra ekibi, son olarak Conte’ye 26.2 milyon sterlin öderken, Mourinho’ya 18 milyon sterlin vermişti.Teknik direktörlere en çok tazminat ödeyen kulüpler arasında başı Chelsea çekiyor. İngiliz kulübü, Conte, Mourinho ve Scolari’ye farklı dönemlerde yüklü tazminatlar ödedi. Londra ekibi, son olarak Conte’ye 26.2 milyon sterlin öderken, Mourinho’ya 18 milyon sterlin vermişti.Scolari’ye de 13.6 milyon sterlini tazminat olarak bırakan Chelsea, toplamda 57.2 milyon sterlini 3 teknik adamın tazminatı için harcadı. Ayrıca en çok tazminat ödeyen 5 kulüp arasında Chelsea ve Manchester United yer alırken, diğer kulüp Fransa’dan PSG oldu. 

Haberin Devamı

90 milyon sterlin 
Çalıştırdığı kulüplere en çok para harcatan teknik direktör olan Jose Mourinho’nun en sansasyonel transferi Paul Pogba olmuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, Manchester United’ta görev yaptığı dönemde yıldız futbolcu için 90 milyon sterlin harcatmıştı.

Haberin Devamı