Skorer Servet düğümü çözülüyor

Servet düğümü çözülüyor

19.06.2009 - 14:02 | Son Güncellenme:

Düğüm çözüldü, Marsilya yöneticilerinin yarın imza için İstanbul'a geleceği ifade ediliyor

Servet düğümü çözülüyor

Servet düğümü çözülüyor

Fransız ekiplerinden Marsilya'da Başkan Pape Diouf koltuğundan alındı. Fransız basını böylece transferin gerçekleşemeyeceğini savundu, ancak Marsilya yöneticilerinin yarın imza için İstanbul'a geleceği ifade ediliyor.
G.Saray defansının bel kemiği Servet Çetin'in Marsilya'ya transferine saatler kaldı. Marsilya Kulübü'nde Başkan Pape Diouf ile İzleme Komitesi'nin şefi Vincent Labrune arasında yaşanan kriz, sonuç olarak Diouf'un görevden uzaklaşmasına sebep oldu.

Kulübün sahibi Dreyfus, Marsilya'nın internet sitesinden bir açıklama yayınlatarak, 5 yıldır kulübü yöneten Pape Diouf'un görevine son verildiğini açıkladı. Fransız basını ise bu gelişmelerle Servet Çetin transferinin gerçekleşmeme ihtimalinin olduğunu ileri sürdü.

Fransız basını ayrıca Marsilya'da transferin 1 numaralı sorumlusu konumundaki Sportif Direktör Jose Anigo'nun da görevinden alınmasına kesin gözüyle bakıldığını iddia etti. Ancak Marsilya Kulübü'nde yaşanan bu gelişmelerin Servet Çetin'in transferini etkilemeyeceği ve Fransız yöneticilerin yarın imza için İstanbul'a geleceği öğrenildi. Servet'in menajeri Mithat Halis, yarın İstanbul'da son bir görüşmenin daha yapılacağı ve bu görüşme sonunda büyük ihtimalle imzaların atılacağını kaydetti.

Marsilya Belediye Başkanı Jean Claude Gaudin'in da yaptığı yazılı ve sözlü açıklamalar ile siyasi bir şekle girerek devam eden kriz, Olympique Marsilya takımının sahibi Robert Louis Dreyfus'ün arkadaşı olan ve halen Fransız 1. tv kanalı TF1'in haber direktörü olan Jean Claude Dassier'nin isminin, Marsilya futbol klübü başkanlığı için duyulması, Fransız medyası tarafından Marsilya'da krizin sonu yaklaşıyor olarak yorumlandı.

Servet Çetin konusunda ise kulüp tarafından hiç bir resmi açıklama gelmediği için milli futbolcunun bu takıma transfer olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Fransa'nın en kozmopolit şehri olan Marsilya'da futbol takımı bir "kamu hizmeti" olarak değerlendiriliyor. Futbol takımında yaşanan sorunların hemen siyasi alana döküldüğü Marsilya şehrinde futbol takımı yüzünden belediye başkanları makamlarından olabiliyor.

Sporx'ten: Buna karşın Fransız basın organı L'Equipe'de yer alan 13 Haziran'daki haberde kulübün yeni sportif direktörü José Anigo, Servet'in transferini dondurduğunu açıklamıştı. Dün ajanslardan geçen haberlerde ise Servet Çetin için Galatasaray Spor Kulübü'nün Marsilya ile 8 milyon avro'ya anlaştığı belirtilmişti.

Yazarlar