Euro2016 Sessiz film

Sessiz film

21.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere liderlik şansını aradığı maçtan gol sesi çıkaramadı, ikinci sırada kaldı. Slovakya ise üçüncü sırada yer aldı

Sessiz film

EURO 2016’da B Grubu’nda İngiltere, Slovakya ile 0-0 berabere kaldı, son 16’ya ikinci sıradan yükseldi. Üçüncü olan Slovakya ise 4 puanla en iyiler kontenjanından bir üst tura çıkma konusunda avantaj sağladı.

Haberin Devamı

Turnuvanın favorilerinden İngiltere, güçlü kadrosu sayesinde rotasyon hamlesini kullandı. Roy Hodgson, orta sahada Henderson-Wilshere ikilisi ve savunma beklerinde Clyne-Bertrand hamlelerini tercih etti. Forvet hattında ise beklenen adam Vardy ilk kez 11’e yerleşti.

Slovakya, Hamsik önderliğinde ideal kadrosuyla ve 4-2-3-1 sistemiyle sahada yer aldı.

12’de savunma arkasına kaçan Vardy, kaleci Kozacik’i geçemedi. Oyuna daha hakim olan İngilizler, 33’de Clyne’ın sağdan getirdiği topta Lallana ile net bir şut şansı yakaladı.

Hızlı başlayan ikinci yarıda, 52’de sağdan çok iyi bindiren Clyne, kaleci Kozacik’in enfes kurtarışına takıldı. İkinci yarıda Slovakya’nın defansa yönelik futbolu, İngiltere’nin de üretken olamaması nedeniyle tempo düştü.

Haberin Devamı

Son 10 dakika rakip kalede baskı kuran İngiltere, özellikle Rooney’nin öncülüğünde ataklar bulmaya çalıştı.

Slovakya engeli
En iyi 3.’lük hedefinde olan Türkiye, B Grubu’nda 3. olan Slovakya’yı geçemeyecek. 4 puanla 3. sırada kalan Slovakya, Çek Cumhuriyeti’ni yenmesi halinde 3 puana gelecek Türkiye’yi şimdiden arkasına aldı. Slovaklar, en iyi 3.’lük konusunda ciddi avantaj sağladı. En iyi 3. ler bütün grup maçları bitince belli olacak.
MAÇIN KARNESİ
STAT: Stade Guichard
HAKEMLER: Carlos Velasco, Roberto Alonso, Juan Yuste (İSP)
SLOVAKYA: Kozacik (7), Pekarik (6), Skrtel (6), Durica (5), Hubocan (5), Kucka (5), Hamsik (6), Mak (5), Weiss (5) (Dk.78 Skriniar), Pecovsky (5) (Dk.66 Gyömber 4), Duda (5) (Dk.57 Svento 4)
İNGİLTERE: Hart (6), Clyne (6), Cahill (5), Smalling (5), Bertrand (5), Dier (5), Wilshere (4) (Dk.56 Rooney 4), Henderson (5), Lallana (5) (Dk.60 Alli 4), Vardy (5), Sturridge (4) (Dk.76 Kane 4)
SARI KARTLAR: Pecovsky (Slovakya), Bertrand (İngiltere)

Yazarlar