Milli Takım Sevgimiz de var adaletimiz de

Sevgimiz de var adaletimiz de

24.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, renk gözetmeden, herkesi kucaklayacak bir hoca olduğunun ısrarla altını çizdi ve “Elimizdeki gençleri geliştirmek, bireysel performanslarını daha yukarı taşımak için kulüpteki hocalarıyla el ele vereceğiz. Şuna inansınlar, sevgimiz de adaletimiz de var. Adil olmamız sevgimizin önündedir” dedi.

Sevgimiz de var adaletimiz de

Beşiktaş’ın şampiyonluğu sonrasında Caddebostan Sahili’nde yakaladığımız teknik direktör Şenol Güneş de bu kez randevulu olarak, hem de A Milli Takımı’nın başında yer alan bir teknik adam sıfatıyla yanımızdaydı.

Haberin Devamı

Kendisine en çok destek veren isimlerin başında yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile gerçekleştirdiğimiz yürüyüş sırasında Güneş’in de geleceğe dair düşüncelerini, ay-yıldızlılar ile birlikte yaptıklarını, planlarını ve yapacaklarını da dinleme fırsatımız oldu.

Siyah-beyazlılar ile yaşananlardan, Beşiktaş’ta yapılanlardan şöyle bir özet geçti Güneş... Ancak bunlar, gazetecilik tabiriyle “off the record” olacak, bizde kalacaktı.

Sabır dileği
Ama A Milli Takım ve Türk futbolu açısından Şenol Güneş’in hedefleri de, hayalleri de çok büyük... Bu yeni jenerasyona inanıyor, güveniyor. Aldıklarının yanında, alamadıklarını da anlatıyor, takım içi adaletin her zaman, her şeyden önemli olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Fransa ve İzlanda maçları için açıkladığı kadroda Cenk Tosun’un kulübünde hiç görev almadığı halde çağırdığını, çünkü onun kapasitesini ve ne yapacağını bildiği için böyle davrandığını dile getiren Güneş, Trabzonsporlu Hüseyin Türkmen’i de örnek göstererek, onun da milli forma altında mücadele edeceğini dile getirdi.

Renk gözetmeden, herkesi kucaklayacak bir teknik adam olduğunu söyleyen Güneş, “Daha maçlar yapacağız, hazırlık karşılaşmaları oynayacağız. Elimizdeki gençleri geliştirmek, bireysel performanslarını daha yukarı taşımak için kulüpteki hocalarıyla el ele vereceğiz. Şuna inansınlar, sevgimiz de adaletimiz de var. Adil olmamız sevgimizin önündedir. Kadroya çağrılmayan oyuncular var. Hayali, hedefi olan oyuncuların sabırlı olmalarını ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını istiyorum” yorumunu yaptı.

Hepimizin takımı
El ele hareket ederek, hep birlikte engellerin aşılması gerektiğini ifade eden Şenol Güneş, “Bu takım hepimizin takımı... Tüm Türkiye’nin takımı... Milli Takım’ın değerini koruyalım, el birliğiyle bu ekibe sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Gençlerle devam

Milli Takım’ın tecrübeli hocası, “Bu sene Milli Takım yılı olacak. Genç kadroyla iyi sonuçlar almak için hazırlanıyoruz. Kulüp takımlarımızın özellikle Galatasaray ve Beşiktaş’ın Avrupa’daki performanslarına bakacağız. Çünkü diğer ekipler problemler yaşıyorlar. Bu nedenle ülkeyi Milli Takım temsil edecek. Çekirdek kadroyu oluşturduk. Ekstra bir şey olmazsa bu oyuncuların değişmesi zor. Bu gençlerle devam edeceğiz. Omzumuzdan fazlalıkları atalım. Herkes mutlu olalım diyor, kimse bir şey yapmıyor. Herkes birbirinin üzerine basmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Milli Takım her yerdedir

Güneş, iç sahada oynayacakları üç maçı özellikle İstanbul’da oynamak istediklerini belirtti, “En doğudan başladık, batıya doğru geliyoruz. Hedefimiz batıdan da en batıya gitmek. Türkiye taraftarını İstanbul-Anadolu diye ayırmak doğru değil. Birlik olması için gruptaki üç maçımızı İstanbul’a aldık. Milli takım taraftarı her yerdedir. Takım iyi olursa bu tribünlere de olumlu yansır. ‘Türk futbolunun marka değerini yükseltelim’ diyoruz. Bunun için 80 milyon bir araya gelmeli. Kiminin sesi, kiminin nefesi, kiminin duası...” dedi.

 

Yazarlar