Basaksehir Sezonluk kriz!

Sezonluk kriz!

06.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezon boyunca istikrarlı ve başarılı bir dönemden geçen Başakşehir, bütün sıkıntılarını adeta tek bir 90 dakika içerisinde yaşadı. Kırmızı kartlar, gerginlikler, eksikler ve hatalar Sivasspor maçında toplandı.

Sezonluk kriz

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon istikrarı ve başarısıyla örnek gösterilen Medipol Başakşehir, Sivasspor karşısında adeta bir sezonun bütün sıkıntılarını yaşadı.

Maça başlarken başlayan sorunlar 90 dakikaya yayıldı ve şampiyonluk yarışında büyük bir hasar alındı. İlk olarak sarı kart cezalısı olan Emmanuel Adebayor ile Mahmut Tekdemir gibi ilk 11’in değişilmez isimlerinin eksikliği sıkıntı çıkardı. Rijad Bajic’in golüyle rahatlayan turuncu-lacivertliler, 37. dakikada kriz yaşamaya başladı.

Sezonun en başarılı isimlerinden Marcio Mossoro sadece 1 dakika içerisinde 2 sarı kartla kırmızı kart görünce hem planlar bozuldu hem de problemler resmen başladı.

İkinci yarıyı oldukça gergin ve stresli geçiren İstanbul ekibinde, kaptan Emre Belözoğlu’nun gerginliği de gözden kaçmadı. Özellikle kenar yönetimiyle oyuncu değişikliği, oyun planı ve rakibin baskısı nedeniyle gerginleşen Emre, sürekli sert telkinlerde bulundu. Maçın başından itibaren Başakşehirli futbolcuların hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya yönelik sert tavırları da bunlara eklendi. Yıllardır istikrarıyla öne çıkan kaleci Volkan Babacan rahat bir topta, büyük bir hata yapması sezonu da tehlikeye attı. Arda Turan’ın, Erdinç Sezertam’ı itmesi, Yaşar Kemal Uğurlu’nun üzerine gitmesi gerginliği daha da artırdı.

Haberin Devamı

Yazarlar