Diğer ‘Şiddetle değil gönülden bağlan’

‘Şiddetle değil gönülden bağlan’

11.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sporda Şiddetsiz İletişim” Projesi ile, “Rakibine Jest Yap” kampanyasını başlattıklarını belirterek, “Futbolseverlere ‘Futbola şiddetle değil, gönülden bağlan’ diyoruz” dedi

‘Şiddetle değil gönülden bağlan’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sporda Şiddetsiz İletişim” Projesi ile, “Rakibine Jest Yap” kampanyasını başlattıklarını belirtti. Altun, “Kampanyamızla rakibin oyunun ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlatıyoruz. Bu kampanya ile futbolseverlere, ‘Futbola şiddetle değil, gönülden bağlan’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Altun, sporun, insanları aynı duygular etrafında bir araya getirebildiği için önemli bir güce sahip olduğunu söyledi. İletişim Başkanı Altun, “Sporda kullanılan şiddet dili ve şahit olduğumuz olumsuz olaylar bize hem oyuncu hem kulüpler hem de taraftarlarda adil oyun anlayışı ve oyunun gücü ile ilgili farkındalık yaratmanın önemini ortaya koydu” dedi.

“Karşı taraftaki rakibi nasıl tanımlıyoruz? Yenmemiz gereken bir düşman mı?” diye soran Altun, şu açıklamaları yaptı: “Şunu unutmamalıyız ki spor rekabetten önce oyundur. Burada hileye asla yer yoktur, rekabet ortamında dahi dostluk dışlanamaz. İşte biz proje kapsamındaki ‘Rakibine Jest Yap’ kampanyamızla rakibin oyunun ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlatıyoruz. Bu kampanya ile futbolseverlere ‘Futbola şiddetle değil, gönülden bağlan’ diyoruz. Projemizin dikkat çekmeyi hedeflediği temel gerçeklerden biri, oyunun karşı tarafta bir rakip olmadan kazanılamayacağı oldu. Futbolun değer kazanması ve gelecek nesillere daha güzel bir futbol dünyası bırakmak kapsamlı çabaları gerekli kılıyor.”

Haberin Devamı

‘Tepkiyi hak etmedi’
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, milli futbolcularımızın asker selamlı sevinçlerine de değinerek, “Herhangi bir ırkçı, ayrımcı veya nefret içermeyen bu selamın siyasileştirilerek tartışmalara konu edilmesini Türkiye’ye karşı bir tahammülsüzlük olarak görüyoruz. Ülkemiz terörle amansız bir mücadele sürdürürken, Milli Takımımızın attığı gol sevinciyle buna bir selam ile destek göstermek istemesi bu boyutta tepki görmeyi hak etmemiştir. Futbolun bizi birbirimize bağlayan gücüne inanıyorum ve faydasız tartışmalarla buna gölge düşürülmemesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Romelu Lukaku örneği
Bazı durumlarda insani değerlerin, saygı ve hoşgörünün bir kenara itilebildiğini, oyunu kazanmanın öncelik olarak benimsendiğini vurgulayan Fahrettin Altun, şöyle devam etti: “Günlük hayatta yanlış olarak kabul edilen ve bireylerin tek başına yapmaktan kaçınacağı bir davranışın, bir futbol maçında taraftar tarafından rahatça sergilenebilmesi çok açık bir bilinç eksikliğine işaret ediyor. Örneğin geçtiğimiz aylarda Interli siyahi futbolcu Romelu Lukaku, takımının Cagliari ile oynadığı İtalya Serie A maçında, rakip taraftarın ırkçı tezahüratlarına maruz kalmıştı. Farklı ırktan oyuncuların paylaşımlarının altında en az bir tane ırkçı yorum olduğunu belirten Lukaku, sosyal medya platformlarının futbol federasyonlarıyla daha iyi çalışması gerektiğine de dikkat çekmişti.”