AntalyaSpor "Şifo" Mehmet "siftah" peşinde

"Şifo" Mehmet "siftah" peşinde

14.04.2013 - 12:37 | Son Güncellenme:

Teknik adamlık kariyerinde Beşiktaş’a karşı lig maçlarında galibiyet alamayan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, yarınki karşılaşmada bu şanssızlığına son vermek istiyor

Şifo Mehmet siftah peşinde

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor arasında yarın yapılacak karşılaşma Akdeniz temsilcisinin teknik direktörü Mehmet Özdilek için ayrı bir anlam taşıyor. Teknik adamlık kariyerinde Beşiktaş’a karşı lig maçlarında galibiyet yaşayamayan Özdilek, yarınki müsabakada bu şanssızlığına son vermek istiyor.

Teknik direktörlük kariyerinde, 2003-2004 sezonunun ikinci yarısında Malatyaspor’da görev yapan, daha sonra A Milli Futbol Takımı’nda yardımcı antrenör olarak çalışan 47 yaşındaki Özdilek, Kasım 2008’den itibaren de Medical Park Antalyaspor’un başarısı için mücadele ediyor.

9 lig maçında galibiyet göremedi

Haberin Devamı

Futbolculuk döneminde Beşiktaş’ta sembol olan, birçok şampiyonluk ve kupa kazanan, takım kaptanlığı yapan "Şifo" lakaplı Özdilek, teknik adamlık kariyerinde ise birisi Malatyaspor, 8’i de Medical Park Antalyaspor’un başında olmak üzere siyah-beyazlı takıma karşı 9 lig maçında galibiyet sevinci yaşayamadı.

Beşiktaş’a karşı tek puanını, 0-0’lık sonuçla, 2004 yılında Malatyaspor’u çalıştırdığı dönemde alan Özdilek, Medical Park Antalyaspor’un başında ise eski takımına karşı saha kenarından yönetim gösterdiği 8 Süper Lig karşılaşmasından da boynu bükük ayrıldı.

Kupanın 5. kademesinde 12 Aralık 2012’de Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda oynanan maçı 2-1 kazanan Medical Park Antalyaspor, teknik direktör Mehmet Özdilek’e resmi karşılaşmalarda ilk Beşiktaş galibiyetini tattırdı.

Özdilek yönetimindeki Antalyaspor, 2008-2009 sezonunda Türkiye Kupası’nda eşleştiği Beşiktaş’a 2-0 ve 3-1’lik skorlarla mağlup olmuştu.

Antalyaspor serüveni Beşiktaş maçı öncesi başladı

Haberin Devamı

Mehmet Özdilek, Medical Park Antalyaspor’daki teknik adamlık kariyerine Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası maçı öncesi başladı.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş ile Antalyaspor, 2008-2009 sezonunda grup aşamasında birlikte yer aldı. Antalyaspor Kulübü, 30 Ekim 2008’de BJK İnönü Stadı’nda oynanacak maç öncesinde, Jozef Jarabinsky’den boşalan teknik direktörlük görevine Mehmet Özdilek’in getirildiğini açıkladı.

Özdilek, evrakları yetişmediği için bu karşılaşmayı protokol tribününden izledi ve Antalyaspor’un başında sahaya antrenör Abdulkerim Koç çıktı. Beşiktaş bu maçta da Antalyaspor’u 3-0 yendi. Özdilek, yeni takımıyla ilk antrenmanına da Beşiktaş maçının ardından çıktı.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor

Medical Park Antalyaspor, Mehmet Özdilek yönetiminde Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a karşı Beşiktaş’a oranla daha başarılı sonuçlar aldı. Özdilek yönetimindeki Akdeniz temsilcisi, Fenerbahçe ile yaptığı 10’u Süper Lig, birisi Türkiye Kupası 11 resmi maçtan 2’sini kazandı, 2’sinde berabere kaldı ve 7’sini yitirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray’a karşı 9’u Süper Lig, 3’ü Türkiye Kupası 12 resmi maç yapan Özdilek’in öğrencileri, bunlardan 4’ünde galip geldi, 3’ünde berabere kaldı, 5’ini kaybetti.

Mehmet Özdilekli kırmızı-beyazlılar, Trabzonspor ile yaptığı 9’u Süper Lig, 6’sı Türkiye Kupası olmak üzere 15 resmi maçtan ise 4’ünü kazandı, 5’inde berabere kaldı, 6’sında yenildi.

Süper Lig’in en istikrarlısı

Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon görev yapan teknik adamlar içinde, aynı takımın başında en uzun süre görev yapanı olarak ön plana çıkıyor. Kırmızı-beyazlı kulüpte 2008-2009 sezonunun 10. haftasında, 9 Kasım 2008 tarihinde 2-1 kazanılan Sivasspor maçıyla resmen göreve başlayan Mehmet Özdilek, Medical Park Antalyaspor’un başında 5. sezonunu geçiriyor.