Fenerbahçe "Sihirbaz değil, işçi"

"Sihirbaz değil, işçi"

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alman Bild Gazetesi'nin Schalke 04 muhabiri Marc Siekman, Fenerbahçe'nin yeni transferi Roman Neustadter'i Milliyet için değerlendirdi.

Sihirbaz değil, işçi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

"Her Alman oyuncu gibi teknik ve disiplinlidir. Bir yeteneği ve bir potansiyeli var ama önemli şart; bunu gösterebilecek ortamın yaratılması. Hayatında ilk kez farklı koşullarda bir mücadeleye soyunacak. Türkiye’de başarılı olma potansiyeline fazlasıyla sahip. Fenerbahçe’de yeniden doğabilir. Aslında Neustadter’i kısaca özetlersek; bir sihirbaz değil, takım içindeki bir işçidir."

Fenerbahçe’nin yeni transferi Roman Petrovich Neustadter, defansa güçlü bir alternatif olarak katılmaya hazırlanıyor. Esas olarak Alman vatandaşı olan ancak Rusya pasaportuna sahip Neustadter’in en önemli futbol özelliği; savaşçı yönü olarak öne çıkıyor.

Alman Bild Gazetesi’nin Schalke 04 muhabiri Marc Siekmann, 28 yaşındaki tecrübeli oyuncuyu, “Bir sihirbaz değildir ama takım içindeki işçidir” sözleriyle tanımladı.

Haberin Devamı

MİLLİYET’e özel değerlendirmeler yapan Bild muhabiri Siekmann deneyimli savunmacıyı şu sözlerle değerlendirdi:

“Borussia Mönchengladbach günleriyle parladı ve o dönem çok iyiydi. Ancak Schalke 04’e geldikten sonra ne orta saha, ne de stoper olarak üst düzey performans gösterdi. Düşüşe geçmiş bir oyuncu olarak görülebilir. Fakat önümüzde bir Mario Gomez örneği var. Gomez gibi Neustadter de Türkiye’de yeniden doğabilir.

Hızını geliştirmeli

Türkiye’de başarılı olabilecek potansiyeli var. Ancak kariyerinde bir adım öteye gitmeli. Özellikle oyun içerisindeki hız durumunu biraz daha geliştirmeli. Daha hareketli olmalı. Her Alman oyuncu gibi teknik ve disiplinlidir. Zaman zaman pas oyununda ve hız konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bu eksiklerini en aza indirmeli. Fenerbahçe bana göre kendisi açısından yeniden başlama, kendini yenileme fırsatı olacak. Hayatında ilk kez farklı koşullarda bir mücadeleye soyunacak. Aslında Neustadter’i kısaca özetlersek; bir sihirbaz değil, takım içindeki bir işçidir.

Ortam daha iyi

Mönchengladbach dönemlerinde orta saha iken, son 2 sezonda Schalke de stoperdi. İstanbul’da karşılaşacağı ortam kendisini şimdikinden daha iyi bir konuma getirebilir. Bir yeteneği ve bir potansiyeli var ama önemli şart; bunu gösterebilecek ortamın yaratılması.”

Haberin Devamı

‘Hayalet Prens’

Roman Neustadter’in saha içi ve saha dışı özellikleriyle ilgili 2012-15 yılları arası Schalke 04’ü takip eden Alman muhabir Nina Gressmann da oyuncuyla ilgili ilginç bir tecrübesini paylaştı.

Gressmann, Neustadter’in takım içerisinde her zaman ‘Hayalet’ futbolcu olarak anılıp, sessizce işini yaptığını belirterek, bir hatırasını şu ifadelerle anlattı:

“Çok sakin ve işini yapan bir oyuncudur. Bir dönem Kevin Prince Boateng ile orta sahada yan yana oynarken farklı bir özelliğiyle öne çıkmıştı. Boateng’in riskli ve sorumluluktan kaçan futbolu nedeniyle Neustadter’e çok iş düşerdi. Neustadter de sessizce işini yapar, orta sahada yaşanan bu zaafı bir an olsun hissettirmezdi. Bu nedenle adı ‘Hayalet Prens’ olmuştu. Bir de saha dışındaki ayakkabı ve moda takıntısı. Evi bir ayakkabı dükkanı gibiydi. Evinde yüzlerce beyaz spor ayakkabısı vardı ve bunun koleksiyonunu yapmıştı.”

331 maça çıktı

2006 yılından bu yana profesyonel liglerde forma giyen Roman Neustadter, Mainz, Borussia Monchengladbach ve Schalke 04 formalarıyla 10 senede 331 maça çıktı. Schalke ile sözleşmesi biten oyuncunun yıllık ücretinin yaklaşık 1.8 milyon euro olacağı belirtiliyor.