Anadolu Kulüpleri Siirtspor'un amatör lige düşme tehlikesi

Siirtspor'un amatör lige düşme tehlikesi

24.01.2014 - 11:56 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantepspor ve Diyarbakırspor'un ardından Süper Lig'de yer alma başarısı gösteren Siirtspor, maddi imkansızlık nedeniyle Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Siirtsporun amatör lige düşme tehlikesi

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden ve 1969 yılında kurulan Siirtspor, ilk kez 1983-1984 sezonunda profesyonel ligde yer aldı. 1994 ve 1995 yılında 1. Lig'e yükselecek takımı belirleyen play-off maçlarını oynama başarısı gösteren Siirtspor, 1997-1998 sezonunda yaşanan maddi imkansızlıklar yüzünden çok sayıda futbolcusunun takımından ayrılmasıyla 3. Lig'e düştü.

Haberin Devamı

Tanju Çolak yönetiminde birinci lige yükseldi

3. Lig'e düşünce Jet-Pa Holding'e devredilen ve Siirt Jet-Pa Spor alan kulüp, dönemin başarılı futbol adamı Tanju Çolak'ın yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla tekrar 2. Lig'e yükseldi. 1999-2000 sezonunda yaptığı flaş transferlerle gündeme gelen Siirt Jet-Pa Spor, yükselme grubunda İzmirspor deplasmanında, son dakikada attığı golle 1. Lig'e çıkmayı başardı. Böylece Tanju Çolak'ın teknik direktörlüğünü yaptığı sarı mavili ekip, 2 sezonda şampiyon olarak üçüncü ligden, birinci lige yükselmiş oldu.

O dönemin ünlü futbolcularından Sergen Yalçın ise Siirt Jet-Pa Spor Kulübü'nün futbolcusu olarak Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formalarını kiralık olarak giydi.

Haberin Devamı

Tutunamadı

Teknik direktörler Sakıp Özberk, Yaşar Erten, Slobodan Dogandiç ve Tevfik Lav yönetiminde aralarında milli futbolcular Hamza, Okan ve Ceyhun'un da bulunduğu kadroyla birinci ligde 34 maç oynayan Siirt Jet-Pa Spor, ligde tutunamayarak, 2. Lig'e düştü. Jet-Pa Holding'in yönetimi bırakmasının ardından 2006 yılında yapılan genel kurulda kulübün ismi yeniden Siirtspor olarak değiştirilirken, alınan başarısız sonuçlar nedeniyle takım bir alt lige indi.

Yedi sezondur 3. Lig'de mücadele eden Siirtspor'da yaşanan ekonomik sıkıntının giderilememesi üzerine kulüp yönetimine de talipli çıkmadı. Bunun üzerine Siirt Sulh Ceza Mahkemesi Mehmet Nezir Erten, Orhan Danış ve Nezir Öztaş'ın kayyum olarak atanmasına karar verdi. Kayyum yönetiminin 14 Ocak 2014 ve ardından 21 Ocak 2014 günü yaptığı genel kurullar sonucunda yönetim oluşamadı.

Derince Belediyespor maçına da çıkmayacak

Mahkeme tarafından kulübe kayyum atanan Mehmet Nezir Erten AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon yer aldıkları Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta ligin ilk devresinde Siirt Valiliği'nin desteğiyle maçlara çıkabildiklerini söyledi.

Valiliğin kulübe ekonomik katkısının azalmasıyla zor duruma düştüklerini, bunun üzerine ligin devre arasında 12 as oyuncuya alacaklarına karşılık lisanslarını bedelsiz vermek zorunda kaldıklarını vurgulayan Erten, kulübün yaklaşık 6 milyon lira borcunun bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Kulüp gelirlerine haciz konulduğu için deplasman maçlarına gidecek paralarının bile bulunmadığını vurgulayan Erten, "Bu nedenle 5 gün önce İstanbul'da oynamamız gereken Local Time Fatih Karagümrük maçına gidemedik. 26 Ocak 2014 Pazar günü sahamızda Derince Belediyespor ile maçımız var. Ancak takımımız bu maça da çıkmayacak. Derince Belediyespor maçına çıkmayacağımızı yazılı olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirdik" ifadelerini kullandı.

"Kulüp kapanabilir"

Erten, kulüp binası olarak kullandıkları yapının kirasını ödeyemediklerini, bu nedenle mahkemeden binayı tahliye etmeleri için karar alındığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paramız olmadığı için başka bir bina dahi kiralayamıyoruz. Kulüp eşyalarını bırakabileceğimiz ücretsiz bir depo arıyoruz. Bu sıkıntıları atlatma konusunda işadamlarından destek gelmeyince takımımız maçlara çıkamaz hale geldi. 45 yıllık mazisi bulunan ve Süper Lig'de mücadele etmiş bir takımın bu hale gelmesi üzüntü vericidir. Bu durumda elimizden bir şey gelmiyor. Kentin en önemli sosyal faaliyeti de son bulmuş olacak. Amatör lige düşme tehlikesi bir yana yönetime talipli çıkmaz ise kulüp kapanabilir."

Haberin Devamı

Amatöre düşürülecek

Geçen haftaki Local Time Fatih Karagümrük maçının ardından 26 Ocak 2014 Pazar günü kendi sahasında oynayacağı Derince Belediyespor maçına da çıkmayacağını TFF'ye bildiren Siirtspor'un Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/a maddesi uyarınca eylemin "bir lig devresinde ikinci defa gerçekleştirilmiş" olması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca (PFDK) bir alt lige düşürüleceği bildirildi.

Böylece 1983-1984 sezonunda profesyonel lige yükselen sarı mavili takım 30 yıl aradan sonra yerinden amatör ligde yer alacak.