Fenerbahçe Şike Davası 8 Temmuz'a ertelendi

Şike Davası 8 Temmuz'a ertelendi

28.04.2015 - 12:49 | Son Güncellenme:

Yenileme kararı verilen Şike Davası, 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. Gözlemci temsilci hakem raporlarının celbine karar verildi. Anayasa Mahkemesi talepleri ile ilgili esas kararla birlikte verilecek. Çağlayan’daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi’nde 13. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda görülen duruşmaya Aziz Yıldırım katılmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, şike davasında 12 ara karar verildiğini açıkladı.

Şike Davası 8 Temmuza ertelendi

Yenileme kararı verilen Şike Davası, 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. Gözlemci temsilci hakem raporlarının celbine karar verildi. Anayasa Mahkemesi talepleri ile ilgili esas kararla birlikte verilecek. Çağlayan’daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi’nde 13. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda görülen duruşmaya Aziz Yıldırım katılmadı.
Duruşmaya İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Olgun Peker katıldı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Prof. Dr. Köksal Bayraktar, yargılanmanın yenilenmesi davasında kendi tezlerinin kabul gördüğünü, bundan 3 yıl önce sundukları delillerin yenilenen yargılamada mahkeme heyeti tarafından istendiğini söyledi.

Aziz Yıldırım'ın avukatından açıklama

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamanın yenilenmesi kapsamında görülen davanın 2. duruşması ardından FB TV'ye açıklamalar yapan Prof. Dr. Köksal Bayraktar, "Uzunca bir duruşma oldu. Yargıtay'dan gelen dosyayla yargılanmansın yenilenmesiyle açılan dava birleştirilmişti. Bundan sonraki duruşma 8 Temmuz'a ertelendi. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım olarak bundan 3 yıl önce aynı mahkemede sunduğumuz delillerin daha da genişletilerek yeniden getirilmesi isteniyor. O maçlarla ilgili hakem raporlarının, saha temsilcileri raporlarının ve gözlemci raporlarının, tüm raporların getirilmesi isteniyor. Biz bunu, 3 sene önce, kendi açımızdan olan belgelerle ortaya koymuştuk. Bugün nihayet bu konuda haklılığımız kabul görüyor" dedi.

Mahkeme heyetinin, dava kapsamında, bir avukatla sanıklardan birinin konuşmasını içeren tapenin hukuka aykırı olması nedeniyle dosyadan çıkarılması kararını vermesini çok güzel ve yerinde bir tespit olarak değerlendiren Prof. Bayraktar, CMK 250. Maddesi'nin değiştirilmesinin ardından bazı avukatlarca talep edilen yeniden yargılamanın kaldığı yerden devam etmesinin Anayasaya aykırı olduğu yolundaki görüşün, Mahkeme Heyeti tarafından da haklı görülmesinin hukuk açısından önemli bir karar olarak niteledi. Prof. Bayraktar, "Bazı tanıklar yeniden dinlenecek. Bazı kimseler dinlenmemişti, mahkeme heyeti şimdi onları tanık olarak çağırıyor; Lütfü Arıboğan, Ali Parlak, Göksel Gümüşdağ gibi" diye konuştu.

Prof. Dr. Köksal Bayraktar, "Kamuoyunu, spor camiasını Türkiye gündemini alabildiğine meşgul eden bir yargılama süreci hemen hemen hemen yeniden başlıyor. Savunma ve karar mercilerinin doğruya bulma çabaları daha yoğun olarak önümüzdeki gönlerde devam edecek" dedi.

İŞTE DURUŞMADA YAŞANANLAR:
x Serdar Adalı duruşmada, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedi. Tayfur Havutçu ise istediğini söyledi.
x Şu ana kadar 4 sanığın ifadesinin alınmadığı belirlendi.
x Aziz Yıldırım'ın sağlık raporu okundu. Bu nedenle duruşmaya katılmadığı belirtildi.
x Müdahillerden Altay ve Fenerbahçe Kulüpleri duruşmaya katılmadı.
x Müdahil Bucaspor ve Trabzonspor vekillerinin beyanları alındı. Trabzonspor vekili Cihan Oskay ve Lokman Yanık ile ilgili ifadelerin dinlenmemesini istedi. Tapeler kabul edilsin talebi dile getirildi.
x Av. Ali Rıza Dizdar okuduğu örnek dava dosyasını isteyen Trabzonspor vekiline "32. Asliye Ceza da gelsin mi?" dedi. (Bu sırada gülüşmeler yaşandı)
x Haldun Şenman'ın avukatları, Lutfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın huzurda ifadeye çağrılması talebini yenileyerek mahkemeden bu konuda bir karar verilmesini istediler.
x Yusuf Turanlı'nın avukatı, müvekkilinin iki silahından birinin antika diğerinin de hatıra amaçlı saklandığı ve hiç kullanılmadığı konusunda tanıklık içim Turanlı'nın eşinin tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukat ayrıca Cengiz Zülfükaroğlu (eski BJK yöneticisi) ve Abdullah Avcı'nın da dinlenmesini talep etti.
"BURADA YARGILAMA YAPILAMAZ"
x Avukat Ersan Şen, "Soruşturmayı yapan kolluk tutuklu. Bunların delilleriyle yargılanacaksak sorun var, kusura bakmayın. Gözünüzü açın, hafta sonu yaşananlar ortada. Burada yargılama yapılamaz. İsteyen istediği kanunu uyguluyor. Bu süresin sonu yok. Kaldırılan Özel Yetkili Mahkemeler yargıladı bizi. Yargılamalar dürüst değildi" ifadelerini kullandı.
İlhan Ekşioğlu'nun avukatı da olan Şen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hedef Aziz Yıldırım'dı ve bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok. Sistem basit: Polis, savcı, hakimden oluşan bir paket sistem var..."
Öte yandan avukat Ersan Şen yüksek sesle savunma yapınca hakim Ahmet Civelek, "Sesiniz yükseltmeyin. Arkadakiler hoca acaba niye bağırıyor diyorlardır" dedi.

Haberin Devamı