Skorer Şike sorusu Rıdvan Dilmen'i isyan ettirdi

Şike sorusu Rıdvan Dilmen'i isyan ettirdi

18.09.2011 - 13:11 | Son Güncellenme:

NTV'de yayınlanan, Burcu Esmersoy'un sunduğu 'Yaz Gecesi' programına konuk olan Rıdvan Dilmen, 'çürük elma her yerde vardır amam en az futbolda vardır' diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Şike sorusu Rıdvan Dilmeni isyan ettirdi

(VİDEO)

Haberin Devamı

Rıdvan Dilmen, sohbetin şike soruşturmasına gelmesinden sonra çok çarpıcı açıklamalar yaptı:

- Ben şike işleriyle ilgili konuşan biri değilim. Yıllarca futbol oynamış biriyim, 17 senelik aktif futbol hayatımda kimse bana şike teklifi etmedi.

- Dünyada teşvik şikesi vermeyen Okmeydanıspor'dan Real Madrid'e kadar yoktur. Bakın vermeyen kulüp yoktur, veya teşebbüs etmeyen. Ama oyna diye. Ben hiç oynama diye rastlamadım.

- Teknik direktörler ve futbolcular için bir konuda çok üzüldüm, her kurumda çürük vardır; televizyon dünyasında da, bizim dünyamızda da. Ama futbolcuları daha kolay elde edebilecek insan olarak görüyorlar. Her kurumda çürük elma vardır. Ama en az da futbolcular içerisinde vardır.

- ''Fenerbahçe'ye ne olacak?'' sorusu medyamızın yönlendirdiği bir soru. Böyle söylediğim zaman ben taraflı yorumcu oluyorum. Bakın ben tarafım. Zaten ben tarafım demezsem insanlar bana saçmalıyorum gözüyle bakar. Ben yıllarca Fenerbahçe'de futbol oynadım. Zaten tarafsızım dersem dalga geçmiş olurum, Zaten bir insan tarafsızım derse de normal değildir. Ama objektifim.

- ''Fenerbahçe'ye ne olacak?'' diye sormasınlar, ''12 takıma ne olacak?'' diye sorsunlar. Çünkü yargıda benim bildiğim; Galatasaray, Orduspor, Samsunspor, Bursaspor, Antalyaspor ve Gaziantepspor dışındaki 12 Süper Lig takımı savcılıkda dosyada duruyor. Gazetelerde okuduğum kadarıyla. Kimse Fenerbahçe'ye ne olacağını merak etmesin, düşecekse minimum 6 takım düşecek, düşmeyecekse kimse düşmeyecek.

- Herkes Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonuna başladı. Fenerbahçe'nin kimseye ihtiyacı yoktur. Kimse de Fenerbahçe'yi kurtarmaya çalışmasın. Zaten kulüp de bunu deklara etti. ''Gerekirse biz düşeriz'' demiştir.

- Burada yargı sonucunu beklemek zorundayız. Spor camiasında herkes birbirini tanır, Allah herkese sabır versin. İnşallah aklanırlar yeniden aramıza dönerler.

- Metris'te, tutuklu yargılanan isimleri ziyaret ettim. ''Yalandan çok iyiler'' diyemem, iyi değiller; orada olmak kolay değil. Vicdani adalet Türkiye'de işlemedi.