Dünyadan Futbol 'Sıkıldıkça ödüllerime bakıyorum'

'Sıkıldıkça ödüllerime bakıyorum'

13.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar sayısız ödülün sahibi olan Arjantinli yıldız, “Ödüllerim için özel bir dolap yaptırdım. Alarmlı, çok özel bir dolap. Hepsini oraya koyuyorum. Canım sıkkın olduğu zaman, odada koltuğuma oturup ödüllerime bakıyorum. Moralim tekrar yerine geliyor” dedi

Sıkıldıkça ödüllerime bakıyorum

Senenin en prestijli spor ödülü olan Ballon D’or önceki akşam İsviçre’nin Zürih şehrinde sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Uzun yıllar sonra ilk defa FIFA ve UEFA başkanlıklarından uzaklaştırılan Sepp Blatter ve Michel Platini’siz geçen geceye dünyanın dört bir yanından 2000’e yakın seçkin konuk katıldı.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve kulübün asbaşkanı Ali İhsan Sav futbolcuları Samuel Eto’o ile birlikteydi. Şenes Erzik de geceye ev sahipliği yapanlar arasındaydı. Gecenin sunuculuğunu James Nesbitt ve Kate Anbo birlikte yaptılar. Dünyaca ünlü şarkıcı Leona Lewis canlı performansıyla geceye renk katanlardan biriydi.

Terör olaylarından dolayı ilk defa çok sıkı güvenlik önlemleri vardı. Üç adaydan Lionel Messi oyların % 41.33’ünü alarak birinci oldu. Real Madrid’li Cristano Ronaldo % 27.76 ile ikinci olurken, Neymar % 7.86 oy ile üçüncülüğü elde etti.

Haberin Devamı

Lionel Messi ödül töreninin hemen ardından sıcağı sıcağına sorularımızı yanıtladı. İşte dünyanın bir numarasının Milliyet için yaptığı değerlendirmeler;

Sıkıldıkça ödüllerime bakıyorum
Bu kez hissettim

Messi 5. kez bu ödülü alarak tarihe geçtin. Neler hissediyorsun?

“Tekrar aday gösterilmem ve bu ödülü 5. kez kazanarak tarihe geçmem muhteşem bir duygu, çok mutluyum. Bana güvenen herkese çok teşekkür ederim. Bu ödülü bana güvenen herkesle paylaşmak isterim. Özellikle takım arkadaşlarımla. Herşey onların sayesinde...”

Bence bu sene ödülü alacağını hissettin. Bütün aileni, anneni, babanı, eşini. Thiago’yu (çocuğu) getirmişsin...

“(Gülerek) Bende çok akraba var. Evet bu sene ‘alırım’ dedim. İçime doğdu, hissettim. Ronaldo’yu iki kez art arda kazanırken gördükten sonra bu sene ödülü almayı çok istedim. Hissettiğim için de bütün ailemin yanımda olmasını istedim. Sevincimi onlarla yaşamak istedim.”

Her zaman bir yerlerden ödül alıyorsun. Ne yapıyorsun bu kadar çok ödülü, merak ediyorum?

“Ödüllerim benim için çok önemli. Her şey gelip geçecek. İleride yaşlandığımda, emekli olduğumda ödüllerime bakıp eski yıllarımı hatırlayacağım. Ödüllerim için özel bir dolap yaptırdım. Alarmlı, çok özel bir dolap. Hepsini oraya koyuyorum. Canım sıkkın olduğu zaman, odada koltuğuma oturup ödüllerime bakıyorum. Moralim tekrar yerine geliyor.”

Haberin Devamı

Bu arada 2.kez baba oldun. Sizi tebrik etmek istiyorum. Kaç tane daha çocuğunun olmasını istiyorsun?

“Teşekkür ederim. Bana kalırsa ben çok çocuk istiyorum. Ama Antonella ile sayısında anlaşamadık.”

Arda çok kaliteli

- Arda Turan, Barcelona’ya geldi, cezası yüzünden altı ay bekledi. İki maçtır oynuyor, nasıl buluyorsun kendisini?
“İlk önce şunu söylemeliyim, teknik direktörümüz memnun ki ona ilk 11’de görev verdi. Demek ki görevini yerine getiriyor . Arda iyi ve kaliteli bir futbolcu. Barcelona Kulübü zaten sadece iyi futbolcuları transfer eder. Arda takıma adapte oldu. Uzun zaman maç oynamamak bir futbolcu için zordur. Fakat Arda bu problemi de aştı. Takımda rekabet başladı. Herkes iyi olacak ki, formasını kaptırmasın. Takımda rekabetin olması da iyidir.”
Sıkıldıkça ödüllerime bakıyorum
‘Seninle gurur duyuyoruz’
Lionel Messi’nin başarısından sonra babası Jorge Messi bir mektup yazarak duygularını aktardı. Oğluna özel olarak yazan Baba Messi, “Ailen olarak başardıkların ve büyük mücadelen için seninle gurur duyuyoruz” diye yazdı.
Avrupa’nın manşeti Messi
Futbolculuk kariyerinde 5. kez FIFA Balllon d’Or ödülüne layık görülen ve tarihe geçen Lionel Messi, Avrupa’da manşetlere çıktı. Bütün dünyada Arjantinli yıldızın başarısı ön plana alındı.
Fransız L’Equipe Gazetesi, özel olarak 5. ödüle vurgu yaparak, “Mes5i” başlığıyla dikkat çekti. İspanyol basını da Barcelonalı yıldızı göklere çıkardı.
Marca Gazetesi manşetinde, “Leo V” başlığıyla roma rakamı kullandı. Barça’ya yakın olan Mundo Depotivo ile Sport gazetesi, ‘Altın’ başlığıyla duyurdu.
Real Madrid’e yakın AS gazetesi ise fazla bir övgü yapmadan sadece oylama sonuçlarını verdi.