Dünyadan Futbol Şili’de sezonun fişi çekildi

Şili’de sezonun fişi çekildi

30.11.2019 - 15:38 | Son Güncellenme:

Güney Amerika ülkesi Şili, toplumsal olayların futbola olan etkisi bakımından tarihe geçecek bir gelişmeye sahne oldu.

Şili’de sezonun fişi çekildi

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Sokaklarında altı haftadır hükümet karşıtı gösterilerin gerçekleştiği ülkede maçları ertelemek bir şeyi değiştirmeyince farklı bir ‘çözüm’ bulundu.

Altı hafta kala sezon iptal
Şili Futbol Federasyonu, tamamlanmasına altı hafta kalan sezonda ligi tamamen iptal ettiğini duyurdu. Böylece ülkede, sezonun geri kalanı oynanmayacak. Ancak bunun yanında federasyon, çok daha fazla konuşulacak bir karara daha imza attı.

Şampiyonu ilan ettiler
Birinci ligde 13 puan farkla lider durumda bulunan Universidad Catolica, sezonun şampiyonu ilan edildi. Catolica, kalan süre zarfında ligi zirvede bitirmeyi matematiksel olarak garantileyemiyor olmasına rağmen bu kararın alınması ortaya ilginç bir durum çıkardı.

Küme düşme de yok, yükselme de
Şampiyon ilan edilirken, alttaki takımlar içinse farklı bir karar verildi. Birinci ve ikinci ligleri kapsayan iptal kararı uyarınca, hiçbir takımın küme düşmeyeceği, alttan ise hiçbir takımın üst lige yükselmeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Böyle sonlanmasını istemezdik’
Şili’de 14. şampiyonluğuna erişen Universidad Catolica Kulübü’nden yapılan açıklamada “Bu şekilde sonlanmasını istemezdik, başka şekilde bitsin isterdik. Ancak bu durum, başarımızı ortaya çıkaran bütün bir yılın emeğini gizlemez” denildi.

Zamlar, düşük ücretler hedefte
Göstericilerle polis arasında zaman zaman çatışmaların da yaşandığı ülkede her gün onbinlerce kişinin sokakta olduğu ve bir türlü bitmeyen protestolar, ulaşımdaki zamları, düşük maaşları ve sağlık sistemindeki bozuklukları hedef alıyor.

Yazarlar