Galatasaray Şimdi de küfür krizi

Şimdi de küfür krizi

09.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alex Telles, kupa zaferini küfürlü tezahüratlar eşliğinde uçakta kutlayan Galatasaray kafilesinin özel görüntülerini sosyal medyada paylaştı, ortalık karıştı. Fenerbahçe ağır bir açıklama yaparak, sarı-kırmızılıları topa tuttu

Şimdi de küfür krizi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında şimdi de, “küfür krizi” patlak verdi. Konya’daki final maçında Eskişehirspor’u yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan sarı-kırmızılı futbolcular önceki akşam İstanbul’a dönüş uçağında büyük coşku yaşadı. Ancak Alex Telles’in cep telefonuyla çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşması ortalığı fena karıştırdı. Aralarında Galatasaraylı bazı oyuncuların da yer aldığı grubun Fenerbahçe’ye yönelik küfürlü tezahüratta bulunması deprem etkisi yarattı. Türkçe bilmediği için söylenenleri anlamayan Brezilyalı genç futbolcu, çok kısa bir süre sonra bu görüntüleri sildi fakat küfürlü tezahürat sahneleri internette dolaşmaya başladı. Alex Telles’in çektiği yaklaşık 15 saniyelik görüntülerde sarı-kırmızılıların ayakta olduğu ve hep birlikte coşkulu bir şekilde tezahürat yaptığı görülüyor. Oyunculardan en net seçilen isim ise Felipe Melo oldu.

Haberin Devamı

Ekşioğlu’ndan ağır cevap

Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, resmi twitter hesabı üzerinden Galatasaray’a ağır bir mesaj gönderdi. Eskişehirspor maçı dönüşü Galatasaray kafilesinin uçaktaki küfür videolarına cevap veren Ekşioğlu, “Fenerbahçe’ye aleni bir şekilde çekinmeden küfür eden futbolcu ve yöneticilerin tamamı meslek icabı dünyaya gelmiş soysuzlardır” ifadesini kullandı.

‘İğrenç ve ahlaksızca’

Fenerbahçe, Galatasaray uçağındaki küfürlü tezahüratlar nedeniyle çok sert bir açıklama yayınladı:
“Sahip oldukları Fransız kültürü ve Mekteb-i Sultani terbiyesi ile övünen ve Fenerbahçe’ye karşı organize şekilde büyüttükleri nefretlerini her fırsatta ‘münferit bir olay’ açıklaması ile geçiştirmeye kalkan Galatasaray Yönetimi’nden, 24 saat içerisinde açıklama bekliyoruz. Bu eyleme karışan, engellemeyen ve bu ortamı hazırlayanların, yöneticilik, futbolculuk ve spor
hayatları sonlandırılana kadar bu olayın takipçisi olacağız. Üç-beş zavallı ahlaksızın, Fenerbahçe’nin büyüklüğü karşısında hiçbir önemi olmasa da duruşu ve tarzının değişkenliği konusunda ün salmış Galatasaray’ın, bu görüntüde yer alan ve ‘isimleri bizde saklı mevcut yöneticileri ve futbolcularını’, 24 saat içinde açıklaması ve gereğini yapmasını, aksi taktirde kulübümüzün hukuki çerçevede çok sert yaptırımlarda bulunacağını, deklare ederiz.”