Milli Takım Sinan Güler: 'Tüm defolarım ortaya çıktı'

Sinan Güler: 'Tüm defolarım ortaya çıktı'

11.09.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

Eurobasket 2017’ye çeyrek finale kalamadan Top 16 turunda veda eden (A) Milli Takımda takım kaptanı Sinan Güler , yayıncı kuruluş NTVSpor’a değerlendirmelerde bulundu.

Sinan Güler: Tüm defolarım ortaya çıktı

Türkiye’nin elenmesi sonrasında Sinan Güler’in hem takım hem de kendi performansı hakkında konuştu.

Haberin Devamı

34 yaşındaki Kaptan Sinan Güler’in İspanya ile oynanan Eurobasket 2017 Top 16 karşılaşması sonrasındaki değerlendirmeleri şöyle;

“Öncelikle kampın ilk gününden bu yanan bizi destekleyen taraftarlarımızı, yönetimimizi ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Hem oynadığımız basketbol ve verdiğimiz enerjiyle hem de çok kısa bir sürede yakınlık oluşturduğumuzdan dolayı. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki turnuva oynamak zor. Beş tane maça çıkıyorsunuz ve eleme maçında yine mükemmel oynamanız gerekiyor. Hatta böyle durumlarda mükemmel rakibe karşı 40 dakika mükemmel oynamanız gerekiyor. Öyle bir maça çıktık.”

“Buraya gelirken grup maçlarında daha iyi sonuçlar alabilirdik. Bunun hepimiz farkındayız ama bugünden geçmişe bakmaktansa sayfayı çevirip ‘Yarın daha iyi neler yapabiliriz?’ diye düşünmemiz gerekir diye düşünüyorum. Çok da güzel bir jenerasyon var elimizde. 2019 Dünya Kupası’nın hem elemelerinde hem şampiyonada çok güzel işler yapabilecek durumdalar. Umuyorum, bugünden sonra Türk basketbolunun gittiği yön hep yukarı doğru olur.”
“Kampın başından itibaren benim için zor bir süreç olacağını biliyordum. 4 senedir farklı bir sistem içinde bir oyun alışkanlığı kazandım. Dürüst olmak gerekirse, başka bir basketbol sisteminin içine girince tüm defolarım ortaya çıktı. Bu noktada da belirli hatalarla başladıktan sonra stresin beni etkilemesine izin verdim. Takım için yapmam gerekenlerden ve oynamam gereken oyundan uzakta olduğumu düşünüyorum. Oyunun belli taraflarında verim veremesem de mücadelemi bir şekilde devam ettirmeye çalıştım”