Futbol Sınırda top oynarken mayın patladı!

Sınırda top oynarken mayın patladı!

08.04.2014 - 16:28 | Son Güncellenme:

MARDİN’in Nusaybin İlçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide arkadaşlarıyla top oynayan 12 yaşındaki Laleş Çiftsüren’in, bastığı mayının patlaması sonucu bacağının dizden aşağısı koptu. Baba Aziz Çiftsüren, patlamanın meydana geldiği alanda uyarı levhasının bulunmadığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Sınırda top oynarken mayın patladı

Nusaybin Zeynel Abidin Mahallesi’nde 23 Şubat günü arkadaşlarıyla birlikte Suriye sınırındaki mayınla arazide top oynayan 5’inci sınıf öğrencisi Laleş Çiftsüren mayına bastı. Mayının patlaması sonucu çocuğun sağ ayağının dizden aşağı bölümü koptu. Acı ve kanlar içinde yere yığılan Çiftsüren, çevredeki vatandaşların yardımıyla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastaneye yatırılan ve tedavisi tamamlandıktan sonra evine gönderilen Çiftsüren, 23 Şubat gününden beri gitmediği okulunu ve arkadaşlarını özlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Patlamanın yaşandığı günü anlatan Laleş Çiftsüren top oynadıkları alanda uyarı levhası bulunmadığını ve civarda çok sayıda kişinin piknik yaptığını söyledi.

Laleş Çiftsüren’in babası Aziz Çiftçsüren de, oğlunun ayağının kopmasına neden olan mayın patlaması nedeniyle dava açacağını belirtti. Baba Çiftsüren şöyle dedi:

"Mayınlı arazi olmasına rağmen halk o alanda piknik yapıyor. Ancak askerler kimseyi uyarmıyor. Oğlumun yaralandığı araziden ben de çok geçtim. Tarlanın mayınlı olmasına ilişkin önlem alınmamasına dair suç duyurusunda bulunacağım. Oğlumun ayağının kesilmesine sebebiyet veren sorumluların yargılanmasını istiyorum. Asker sınırda görevini yapmıyorsa bile en azından mayınlı bölgeye bir levha bıraksın."