Demir Grup Sivasspor Sivasspor Başkanı Otyakmaz taraftarlara iyi bir takım sözü verdi

Sivasspor Başkanı Otyakmaz taraftarlara iyi bir takım sözü verdi

18.08.2015 - 10:38 | Son Güncellenme:

Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Yeni sezon geçtiğimiz sezonlara göre daha zorlu geçecek. İyi bir takım kurarak taraftarlarımızın stadyumdan mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlayacağız" dedi.

Sivasspor Başkanı Otyakmaz taraftarlara iyi bir takım sözü verdi

Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Vizyon 58 Tv'de konuk olduğu bir programda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’im ilk haftasında 2-2 berabere biten Galatasaray maçını değerlendiren Başkan Otyakmaz, "Bu maçın ardından şunu gördük ki; takımımız çok iyi bir kamp dönemi geçirmiş. Hiçbir futbolcuda sakatlık olmadan sezona başladık. Her maçın kendine göre bir hikayesi vardır. 2-0'ı bulduktan sonra bir ara farkı daha açabilecek duruma gelmiştik. Galatasaray karşısında 2-0 öne geçmek çok önemli bir avantaj ama dikkat edilmesi gereken bir skor. Ofsayt bir golle 2-1 olduktan sonra psikolojik olarak takımın geri yaslandığını bir müddet topu Galatasaray'a bıraktığını gördük. Bu süreçte de 2-2'lik durum yakalandı. Futbol öyle bir şey ki; son dakikada canımız da yanabilirdi. Böyle bir şeyin gerçekleşmemesi de sevindirici. Geçtiğimiz sezon ekonomisi büyük takımlara karşı hiç puan alamadığımızı hesap ettiğimizde ilk haftada karda olduğumuzu düşünebiliriz. Tabi bu 3 puanda olabilirdi gerçekten" dedi.

Haberin Devamı

“Tribün kapatma cezası yanlış bir uygulama"

Tribün kapatma uygulamasının yanlış bulduğunu kaydeden Otyakmaz, "Taraftarlarımızdan biraz dikkatli olmasını rica ediyoruz. Anlık bazı gelişmelerden dolayı tepkilerde geçtiğimiz sezon takımımız para cezalarının yanı sıra tribün kapatma cezası ile karşı karşıya kaldı. Genelde kötü yönetim gösteren hakemlere tepkileri oldu. Neredeyse bir futbolcu parası kadar ceza aldık. O yüzden taraftarlarımız bu konuda duyarlı olsun. Tepkilerini daha kabul edilebilir, ceza almayacak şekilde gerçekleştirmeliler. İşin içine küfür girdiği zaman hem Sivas'ın imajına yakışmıyor, hem de kulübümüz para cezaları alıyor" diye konuştu.

Otyakmaz, son yıllarda tribünlerde seyirci kaybının yaşandığını belirterek, "Son yıllarda yaşanan seyirci kaybı bu yıl da devam ederse eğer evimizdeki baskı avantajımızı hiçbir rakibimize karşı kullanamayız. Keşke daha etkili olabilecek, takımları baskı altına alabilecek, oyuncumuzu coşturacak, takımı bir adım daha ileri götürecek taraftarımızın olmasını arzu ederim. Aslında bu potansiyel bizde var ama maalesef özellikle Passolig'den sonra seyirci kaybı yaşandı. Yeni sezonda inşallah tribünler dolar, takımımıza da katlıları olur. Biz de kulüp olarak kombine bilet fiyatlarını ucuz tutarak düşük gelirli taraftarımızın bile stada girebilecek şekilde kombineleri ayarladık" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Otyakmaz, Aatif Chahechouhe'nun Sivas'ta ve Sivasspor'da mutlu olduğunu ve yeni sezonda takımımızda kalacağını da belirtti.

Taraftarların antrenmana alınmamasını da değerlendiren Otyakmaz, "Antrenmanlar ders gibidir. Bazı günler takımımız taktik çalışıyor. Antrenmanı biraz mahrem olarak düşünüp çok fazla seyirciye açmıyor hocamız. Saygı duymak gerekli bunda küsmece, darılmaca olmaması gerekli herkes işini yapıyor" dedi.

"İlerleme kaydedemedik, pen pes ettim'

Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Otyakmaz, "Biz, daha işin başında bazı aksaklıkları tespit ettik. Bunu hem beden terbiyesine, hem yüklenici firmaya hem TOKİ'ye ilettik. Bunlarla ilgili bir ay uğraşmama rağmen bir adım bile ilerleme kat edemedik. O yüzden ben pes ettim. Bazı aksaklıklar olduğunu da görüyoruz. Ama ihalesi yapıldı, bu gibi işlere de fazla müdahale edilemiyor. Elimizden geleni yaptık. Ama stadımız gerçekten güzel, şirin bir stat oluyor. Stadımız Ocak'ta hazır olsa bile kış günü inşaat halindeki stada geçmeyi pek düşünmüyorum" açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Yeni sezonun önceki sezonlara göre daha zorlu geçeceğini söyleyen başkan Otyakmaz, iyi bir takım kurarak taraftarların stadyumdan mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

(Sivas / İHA)