Demir Grup Sivasspor Sivasspor'da tek hedef galibiyet

Sivasspor'da tek hedef galibiyet

27.03.2013 - 14:30 | Son Güncellenme:

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Orduspor maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Şu ana kadar mükemmel şekilde çalıştık, takım olarak maça hazırız. Bu maçı kazanmak için sahada ne gerekiyorsa yapacağız. Tek düşüncemiz galibiyet, başka bir düşüncemiz yok." dedi.

Sivassporda tek hedef galibiyet

"TEK DÜŞÜNCEMİZ GALİBİYET"
Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, Aksihar Belediyespor maçında kırmızı kart görerek oyundan atılan Ziya Erdal'a verilen 1 maçlık men cezasına tepki gösterdi. Ziya'nın kasıtlı bir davranışta bulunmadığını belirten Çalımbay, "Ziya'nın ki istenmeyerek yapılan bir hareket. Penaltı olup olmadığı tartışılan bir hareket. Ne oyuncuya bir kasıt, ne de başka bir şey var. Aslında o maçta Ziya'ya yapılan kasıtlı bir giriş var. Ama hakem Fırat Aydınus onu görmüyor. Yan hakemi, 4'üncü hakemi görmüyor. Penaltıyı oluşturan adam o hareketin daniskasını Ziya'ya yapıyor. Sakatlama derecesinde giriyor ama o oyuncuya hiç bir şey verilmiyor. Ama Ziya'nin girdiği tartışılacak bir pozisyonda penaltı veriyor ve Ziya istemeyerek kırmızı kart görüyor. Diğer taraftan baktığımızda başka futbolcu oyuncuya tükürüyor, rakip oyuncuya dirsek atıyor, kafa atıyor, rakip oyuncuya her türlü pisliği yapıyor ve o arkadaşların cezaları affoluyor. Hayır, bu arkadaşların yaptığı ile Ziya'nın yaptığı hareket arasında uçurum var, onlar affoluyor Ziya'nın ki maalesef affolmuyor. Kurallarda var mı yok mu bilmiyorum ama bu adaletsizce bir sistem. Her türlü pisliği yapan arkadaşlarımızın cezaları bir yıl erteleniyor ama Ziya'nın ki maalesef onanmıyor. Ama ben bunun tahkimden döneceğine inanıyorum. Mutlaka Ziya'yı affedeceklerini düşünüyorum çünkü çok tezat bir durum var ortada. Böyle bir haksızlığa tahkim kurulunun izin vereceğini zannetmiyorum." dedi.

Haberin Devamı

"HAKEM HATALARINA VERECEK PUANIMIZ KALMADI"
Hakem hatalarına sitem ederek daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Çalımbay, "Biz hakem hatalarından bıktık artık. Canımız çok yanıyor. Bize yapılmayan hiç bir hata kalmadı. En son işte, Avrupa çapında bir sürü maç yönetmiş deneyimli hakemimiz sayın Fırat Aydınus ve yardımcıları çok büyük hatalar yaparak Akhisar maçında bizi mağdur duruma düşürdüler. Bundan sonra hiç bir hakemin aynı şeyleri yapmayacağına inanmak istiyorum. Çünkü artık telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Zannediyorum hakem arkadaşlarda daha dikkatli olacaklardır. Ama benim korkum hala var, kesinlikle bir sürü takım yine hakem hatalarına maruz kalacaktır. Ama biz kalmak istemiyoruz, bıktık artık. Hakem hatalarına verecek puanlarımız kalmadı, verebileceklerimizin hepsini verdik. Bundan sonra onların hatalarıyla maç kaybetmek istemiyoruz. Daha dikkatli olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

"BİZ DE BAŞKALARI GİBİ SAHAYA GİRERİZ"
Sivasspor'un yerden yere vurulduğunu ve takıma sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Çalımbay, "Normalde bu hakem hatalarını benim dışımda konuşanların olması gerekiyor. Ama maalesef bu iş de bana kalıyor. Bende mecburen böyle açıklamalar yapmak zorunda kalıyorum. Çünkü biz hakkımızı korumak zorundayız. Ben burada kendime destek istemiyorum. Benim istediğim tek şey, takımlarına destek çıksınlar, takımlarının haklarını yedirmesinler. Ben antrenörlük hayatımda bu kadar mağdur edilen bir takım görmedin, o yüzden bu takıma herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bana göre her yerde yere vurulan bir Sivasspor var. Biz hakemlerden hiç bir şey istemiyoruz, sadece normal maçımızı yönetsinler. Yoksa bizde başkaları gibi sahaya gireriz başka şeylerde yaparız. Ama biz Sivasspor camiası olarak hiç bir zaman efendiliğimizi bozmadık, saygımızı sürdürdük. Onlarında bize saygı duymaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"TEK DÜŞÜNCEMİZ GALİBİYET"
Orduspor maçını kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Çalımbay, "Başta taraftarımız olmak üzere herkesin bu takıma destek vermesi gerekiyor. Özellikle şu oynayacağımız Orduspor maçı, bizim için çok çok önemli. Ve bizim bu maçta taraftara inanılmaz şekilde ihtiyacımız var. Ben bütün taraftarları bu maça bekliyorum. Çünkü bu maç gerçekten çok önemli. Zaten bizim en büyük gücümüzde taraftarımız. Onun için bu maçta bizi yalnız bırakmayacaklarına yürekten inanıyorum. Bütün futbolcu arkadaşlarımızda onlardan aldığı güçle bu önemli maçı geçeceklerdir. Biz takım olarak hazırız, şu ana kadar mükemmel şekilde çalıştık. Eksiklerimizde var ama hiç biri problem değil. Biz bu maçı kazanmak için sahada ne gerekiyorsa yapacağız. Tek istediğimiz şey taraftarımızın arkamızda olması. Taraftar benim için 12'inci adam değil 1'inci adam. İnşallah onların desteğiyle bu maçı istediğimiz şekilde bitireceğiz. Bizim tek düşüncemiz galibiyet. Başka bir düşüncemiz yok." dedi.

Haberin Devamı

ORDU HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Bu arada kırmızı-beyazlılar ligin 27'inci haftasında karşılaşacakları Orduspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana sakatlığı bulunan Murat Akça katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Milan Cerny ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Ülkelerinin milli takımlarında bulunan Kamil Grosicki, Milan Borjan ve Cihan Ökzara'nın yarın takıma katılacakları öğrenildi.