Skorer Sivasspor'u yine yabancılar taşıdı

Sivasspor'u yine yabancılar taşıdı

05.11.2011 - 11:09 | Son Güncellenme:

Sivasspor’un ligde bu sezonki gollerinin neredeyse tamamına imza atan yabancı futbolcular, dün lider Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetin de mimarı oldu.

Sivassporu yine yabancılar taşıdı

Fenerbahçe’yi 2-0 mağlup ederek, sarı-lacivertli ekibin ligdeki 27 maçlık yenilmezlik serisine son veren Sivasspor’un galibiyetinde, Nijeryalı golcü Michael Eneramo ve Polonyalı gole dönük oyuncu Kamil Grosicki başrolü oynadı.

Bolivyalı forvet Ricardo Pedriel Suarez ve gole dönük oyuncu Erman Kılıç ile birlikte Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşatan Emeramo ve Grosicki ikilisi, attıkları gollerle 2-0’lık galibiyetin mimarı oldu.

Grosicki ve Eneramo, Fenerbahçe maçında fileleri 1’er kez havalandırarak, gol sayılarını da 4’e yükseltti. Kırmızı kart cezalısı Alex’ten yoksun mücadele eden Fenerbahçe’ye çok net gol pozisyonu bile vermeden sahadan galip ayrılmayı başaran Sivasspor, hem hücumda hem de savunmada takım halinde iyi bir görüntü sergileyerek, taraftarından ve spor otoritelerinden alkış aldı.

Ligde geride kalan 10 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyetle 14 puan toplayan Sivasspor, rakip filelere 14 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü.

Kırmızı-beyazlı ekipte, atılan 14 golde 5 oyuncunun imzası bulunuyor. Gollerin 13’ünü yabancı oyuncular kaydederken, 1 gol yerli oyuncudan geldi.

-Takımı Eneramo ve Grosicki sırtlıyor- Fenerbahçe maçında Sivasspor’un ilk golünü atan Eneramo, bu sezon Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da 1’er kez gol atma sevinci yaşadı.

Bu sezon ligde 1’i penaltıdan 4 gol atan Grosicki ise Fenerbahçe karşılaşmasının yanı sıra Medical Park Antalyaspor, Kayserispor ve Beşiktaş maçlarında 1’er kez fileleri havalandırdı. Grosicki, takımının 1-0 galip ayrıldığı Mersin İdmanyurdu maçında ise hakemin 2 kez tekrar ettirdiği penaltı atışında 2 vuruşta da topu direğin üstünden auta göndererek fileleri havalandıramamıştı.

Kırmızı-beyazlı ekipte, Eneramo ve Grosicki’nin dışında Morten Nicolas Rasmussen 3, Jakup Navratil 2, Cihan Yılmaz ise 1 defa gol atma sevinci yaşadı.