Skorer Siyah İnci F.Bahçe'de

Siyah İnci F.Bahçe'de

18.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Siyah İnci F.Bahçe'de

Siyah İnci F.Bahçede

Bayan atletizminin en büyük yıldızı Merlene Ottey mayıs ayında Sarı - Lacivertli formayla yarışacak.

Atletizmin 100 ve 200 metre şampiyonluklarına ambargo koyan, pistlerin taçsız kraliçesi Jamaikalı Merlene Ottey, Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda F.Bahçe formasıyla yarışacak. Sarı - Lacivertli kulübün atletizm koordinatörü Önder Özbilen, "Bu dev transferle A Grubu'na çıkacağımıza inanıyorum" dedi

DÜNYA atletizminin taçsız kraliçesi, pistin gelmiş geçmiş en başarılı ve en istikrarlı bayan sprinteri Jamaikalı Merlene Ottey, Fenerbahçe'ye transfer oldu.
Dünya Şampiyonaları ve Grand - Prix'lerde zaferden zafere koşan, 100 ve 200 metrelerde şampiyonluklara ambargo koyan, IAAF (Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu) tarafından bu yıl "pistin kraliçesi" seçilen "Siyah İnci" lakaplı ve 7 olimpiyat madalyalı Ottey, Mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda Fenerbahçe formasıyla yarışacak.
Dünya rekortmeni Kanadalı Donavan Bailey'den sonra atletizm dünyasının bir başka devi Merlene Ottey'i de Türk atletizmseverlere izlettirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fenerbahçe Atletizm Koordinatörü Önder Özbilen, "Bize bu imkanı sağlayan ve Ottey'in Türkiye'ye gelmesi için sponsorluğunu üstlenen Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam ile girişimlerimizde hep yanımızda olan başkanımız sayın Aziz Yıldırım'a Türk atletizmi adına teşekkür borçluyuz" diye konuştu. Özbilen, 30 Mayıs'ta yapılacak şampiyonada Sarı - Lacivertli ekibin B gurubundan A gurubuna çıkma mücadelesi vereceğini söyleyerek, "Bu dev transferle bunu başaracağımız inancındayım. Merlene Ottey, 100, 200 ve 4 X 100 bayrak koşacak. Hedefimiz ilk iki takım arasında yeralarak Avrupa'nın en ünlü kulüplerinin yarıştığı A gurubuna çıkmak. Bu önemli sınavımızda atletizme gönül vermiş herkesi kulüp ve renk ayrımı yapmaksızın atletizm şölenine ve Merlene Ottey'i izlemeye davet ediyoruz" dedi.