Basketbol SLOVEN İŞKENCESİ!

SLOVEN İŞKENCESİ!

20.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pasaportunda usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Slovenya’ya sokulmayan ve bir gece gözaltında kalıp, mahkemeye çıkarıldıktan sonra Türkiye’ye dönen Sato’nun geceyi aç ve susuz geçirdiği öğrenildi. Orta Afrikalı oyuncu kendisine verilen açık suyu kabul etmedi

SLOVEN İŞKENCESİ

Fenerbahçe Ülker’in Slovenya deplasmanını krize çeviren Sato olayında dün de ilginç gelişmeler yaşandı. Önceki gün Union Olimpija ile karşılaşmak için bu ülkeye giden sarı-lacivertli kafilede, Orta Afrikalı oyuncu Romain Sato pasaportunda usulsüzlük bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Tüm girişimlere rağmen serbest bırakılmayan yıldız oyuncu, gece gözaltında tutulurken hiç de hoş olmayan muameleyle karşılaştı. Kendisine sadece açık su ikram edilen Sato, bunu kabul etmedi. Kendi parasıyla su almak isteyen Orta Afrikalı oyuncuya izin verilmeyince Sato, öğlen saatlerinde mahkemeye çıkıncaya kadar aç ve susuz bekledi. Mahkeme sonunda Sato, Sloven polislerin eşliğinde havaalanına getirildi ve Türkiye’ye gönderildi.

Açıklama tepki çekti
Ayrıca, Sloven polis yetkililerinin yaptığı “31 yaşındaki bir Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı, gerekli evraka sahip olmadan ülkeye girmeye çalışırken yakalandı ve gözaltına alındı” açıklaması tepki çekti.

Fenerbahçe Yönetimi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sato ile ilgili bir hukuki yaptırım uygulanmadığını ve oyuncularının serbest bırakıldığını belirtti. Sato’nun bütün geceyi sandalyede ve uykusuz geçirmek zorunda kaldığı için yorgun olduğu, yaşadığı travmatik olaylar nedeniyle de yönetim kararı ile Olimpija maçında forma giymemesi kararlaştırılarak Türkiye’ye yollandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında, “Oyuncumuzun ve takımımızın mağduriyetine yönelik bu yaklaşım nedeniyle dün başlatılan hukuki mücadelenin devam ettiğini yinelemek isteriz. Konuya dair gelişmeler paylaşılacaktır” bilgilerine de yer verildi.

Yazarlar