Galatasaray Sneijder ile Jan Wouters karşı karşıya!

Sneijder ile Jan Wouters karşı karşıya!

18.03.2015 - 10:41 | Son Güncellenme:

Wesley Sneijder, Kasımpaşa maçında sahaya, kendisinin Dünya Kupası'nda oynatılmaması gerektiğini söyleyen eski bir hocasına karşı çıkacak.

Sneijder ile Jan Wouters karşı karşıya

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray'ın cumartesi günü Kasımpaşa ile yapacağı maç, şampiyonluk yolunda sarı-kırmızılılar açısından büyük bir önem taşırken, takımın yıldızı için de oldukça özel bir anlama sahip olacak. Çünkü Wesley Sneijder, Ajax akademisinde aynı dönemde görev yaptığı bir isme karşı sahaya çıkacak.

Kasımpaşa'nın Konyaspor'a kaybettiği geçen haftaki karşılaşmanın ardından teknik direktör Şota Arveladze istifa etmişti. Gürcü hocanın yerine takımın başına, lacivert-beyazlıların altyapıdan sorumlu ismi getirildi. Hollandalı teknik adam Jan Wouters sarı-kırmızılılara karşı takımının başında sahaya çıkacak.

Hollanda futbolunun önemli isimlerinden olan eski milli futbolcu, 1997 ve 1998 yıllarında Ajax Akademisi'nde genç takımın teknik direktörlüğünü yaparken, o dönem 14 yaşında olan Sneijder de kırmızı-beyazlıların akademisinde top koşturuyordu.

Haberin Devamı

5-3-2'de en iyilerdendi

Wouters ayrıca 2014 Dünya Kupası öncesinde yaptığı Sneijder-karşıtı açıklamayla dikkat çekmişti. Louis Van Gaal'ın 5-3-2'li yeni sisteminde Galatasaraylı oyuncuya yer olmadığını belirten Wouters, "Sneijder bu sisteme uymaz" diyerek oyuncuya kadroda yer verilmemesi gerektiğini savunmuştu. Ancak Sneijder Brezilya'daki turnuvada 5-3-2'li sistemde görev almış ve yarı final oynayan Hollanda'nın en etkili isimlerinden bir tanesi olmuştu.