Fenerbahçe Soldado varsa sorun yok!

Soldado varsa sorun yok!

25.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanyol golcünün 90 dakika oynadığı maçların sadece bir tanesi kaybedildi. Soldado olmadığı zaman zaten arızalı ya da tam oturmamış olan sistem çöküyor. Takım orta sahayı geçemiyor. Orta saha ve ileri uçta pas alışverişi olmuyor. Bulunan pozisyonları değerlendirmekte sıkıntı yaşanıyor.

Soldado varsa sorun yok

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bu sezon yaşadığı sıkıntıların birçok önemli sebebi var. Bunlardan biri de ileri uçta yaşadığı problem...

Phillip Cocu döneminde neredeyse Soldado’yu hiç kullanmayan sarı-lacivertliler Erwin Koeman ve Ersun Yanal dönemi ile birlikte İspanyol futbolcudan verim almaya başladı. Slimani ve Frey’den farklı olarak daha etkili gol vuruşları olan Soldado’nun ayrıştığı nokta ise adeta oyun kurucu gibi ileri uçta görev yapmasıydı. Attığı gollerin ve yaptığı asistlerin yanısıra oyun zekası ve vücut hareketleri ile arkadaşlarını boşa çıkarıyor, savunmayı düşürüyordu. Bu gibi birçok usta işi özelliğe sahip olan İspanyol futbolcu sahada olduğu zaman takım minimum sorun yaşıyor. Bu durum rakamlara da yansımış durumda.

Haberin Devamı

İspanyol golcünün 90 dakika oynadığı maçların sadece bir tanesi kaybedildi. O da ligin belki de en güçlü takımı olan Başakşehir’e karşı oynanan deplasmandı. Takım orada da geri dönüşe çok yaklaşsa da başaramamıştı.

İşte rakamlar

Soldado ligde sadece 9 maçta 90 dakika sahada kaldı. Sarı - lacivertliler, bu maçlarda tek mağlubiyet alırken 16 puan topladı. Takımın toplam 10 mağlubiyet ve 33 puanı olduğu düşünüldüğünde bu veri oldukça önemli. Özetle takımın mağlup olduğu 10 maçın sadece birinde 90 dakika sahadaydı. Ancak golcü futbolcunun gördüğü kırmızı kartların da takımın aldığı sonuçlarda önemli etkisi var. Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kart sonrası altı maç ceza alan Soldado, Kayserispor maçında gördüğü kartla takımını ikinci yarı yalnız bıraktı ve bu karşılaşma kaybedildi. Son olarak Kadıköy’deki Galatasaray derbisinde gördüğü basit sarı kart ile cezalı duruma düşen İspanyol, kaybedilen son Alanya deplasmanında takımını yalnız bıraktı.

Sistem çöküyor

Soldado olmadığı zaman zaten arızalı ya da tam oturmamış olan sistem çöküyor. Takım orta sahayı geçemiyor. Orta saha ve ileri uçta pas alışverişi olmuyor. Bulunan pozisyonları değerlendirmekte sıkıntı yaşanıyor. Geriden gelen isme duvar ve pas istasyonu olma şansı yitiriliyor. Bu nedenle futbolcunun Trabzonspor maçıyla birlikte dönüyor olması teknik heyeti oldukça sevindirdi.