Skorer Sometimes (Bazen)

Sometimes (Bazen)

12.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sometimes (Bazen)

Sometimes (Bazen)


Bilgin GÖKBERK

       "Aç ayı oynamaz" denir. Ama aç basketçi oynuyor. Bu sözü salonlara sokacaksak "tok basketçi" oynamaz demek daha doğru olacak galiba. Bakın hiç oynamayan (veya az) Nedim'in, Arda'nın, Bora'nın kontratlarına, Galatasaray'da hep oynayan ve çok oynayan Orhun, Kerem, Handlogten veya Lollis'inkilere... Oynamayanların, oynayanlardan daha fazla para aldıklarını göreceksiniz. Ve Galatasaray'dakilerin o az olanı bile alamadıklarını... Mamiç'e "Mam hiç" dedik. Bu cümlemizi, her maçta oynadığı oyunla bize yutturuyor. Mamiç artık Mamiçizm haline geliyor, felsefe oluyor. Kabiliyetsiz bir oyuncunun çalışarak neler yapabileceği, biz de kalibiyetli doğup da çalışmayıp yok olup gidenlere mesaj değil mi? Galatasaray'ın asistan coachu Ömer Petorak'ın parasızlıktan dolayı Murat'tan sonra takımın başına getirilmesi, sezon ortasında tazminat ödenip Karşıyaka'dan alınan Ergin karşısında gösterdiği coaching yine bir basketbol paradoksu değil mi?
       İtalya'da "İngilizce biliyor musunuz?" diye sorduğunuz zaman size "sometimes (bazen)" diye cevap verirler (işine geldiği zaman). Efes'lilere "Basketbolu biliyor musunuz ?" diye sorsak herhalde onlar da "sometimes" diye karşılık verecekler (işlerine geldiği zaman).
       Galiba oyuncuların reklamlardaki gibi "Birbirlerinden farkları yok"... Farkları fiyatları. Ama sonuçta sahada oynayanlar dolar kümeleri değil, basketbolcular...


Yazarlar