Galatasaray Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlu'nun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlu'nun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

14.10.2021 - 20:19 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Burak Elmas, "Galatasaray adına çok önemli bir seçimdi. Bu seçime aday olmak bir iktidar mücadelesi değil, Galatasaray adına verilen bir mücadeleydi" dedi.

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

Galatasaray Kulübü'nün başkanı Burak Elmas, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. beIN Sports'a konuk olan Burak Elmas'ın

Haberin Devamı

açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Geçtiğimiz seçim, Türkiye'de örnek gösterilecek bir seçim süreci yürüttük. Galatasaray adına çok önemli bir seçimdi. Bu seçime aday olmak bir iktidar mücadelesi değil, Galatasaray adına verilen bir mücadeleydi."

"YORULMAK BİZE BATMIYOR"

"Yorulduk ama Galatasaray için yorulmak bize batmıyor. Seçime hazırlanırken, kazanmaktan ziyade bazı prensiplere sahip çıkmayı daha önemli gördük. Liyakat sahibi, alanında uzman, projelerine hakim arkadaşlarımla yola çıktık. Sonunda da Galatasaray üyeleri bize bir teveccüh gösterdi."

"PEMBE BİR TABLO BEKLEYEREK GELMEDİK"

"Bu makama gelirken sorunların büyüklüğünü biliyorduk. Seçime girerken kaybetmekten korkmadık. Kazandıktan sonra da koltuk kaygısıyla hareket etmiyoruz. Pembe bir tablo bekleyerek gelmedik. Henüz çok yeniyiz. Yoğun çalıştık. Bu 3 ayda, bir-iki senelik çalıştığımızı hissediyoruz. Umarım dışardan da böyle algılanıyordur."

Haberin Devamı

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

"TÜM SEKTÖRLER PANDEMİDEN ETKİLENDİ"

"Tüm sektörler pandemiden etkilendi. Buna futbol ve diğer spor branşları da dahil. Ancak bizim kulüplerimizin sorunlarının sebebi pandemi değil. Pandemi üzerine geldi."

"400 MİLYON LİRA CİVARI"

"Bankalar Birliği anlaşması imzalandı. Biz iki tane imzaladık. İkinci imzalanan, pandemi dönemi nakit açığının büyük bölümünü kapadı. Galatasaray'ın karşı karşıya kalacağı ödeme miktarı, faiziyle birlikte 400 milyon lira civarı. Seneye ödemeler başlayacak. Belli bir mali disiplin gerekiyor. Bugün elinizde 3-4 senelik kontratlar varsa ve o kontratlardan çıkamıyorsanız nakit yaratıp o faizi ödeme şansınız olmuyor."

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

"FALCAO'YU TRANSFER ETMEZDİ"

"İddia ediyorum. O dönem görev yapan yöneticilerimiz eğer, kendi kulübü olsaydı Falcao'yu transfer etmezdi. Yani Avrupa'da sahipli kulüpler gibi, kendi kulüpleri olsaydı bu transferi yapmazlardı. Falcao'yla açık ve samimi şekilde konuştuk. Galatasaray'ın içinde bulunduğu maddi durumun, maaşlarını ödemek için uygun olmadığını onlara söyledik. Bazı oyuncular anlayışlı davrandılar. Önümüzdeki sene alması gereken ücretin %40'ı konusunda anlaştık. O da transferin son gününde Rayo Vallecano'yla anlaştı. Önümüzdeki sene de bu tip hamleler devam edecek. Takımın maaş ve yaş limitini belli bir standarta oturtmamız lazım."

Haberin Devamı

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

YABANCI KURALI TARTIŞMASI

Galatasaray Başkanı Burak Elmas yabancı kuralı tartışması hakkında da konuştu. Elmas, "Futbol paydaşlarının, bazı teknik direktörlerin bu konuda samimi olmadıklarını düşünüyorum. Hatta bazı yorumcular... Tarafı oldukları takımlar veya kendileri için uygun senaryoya göre, aynı sene içinde farklı görüş söyleyen teknik direktörler gördük. 'İstiklal Marşı okuyamıyor' diyenler, bakıyorsunuz bir yıl sonra aynı tersini söylüyor. Bu samimiyetsiz. Benim fikrim net. Belli kalitede yabancıların gelmesi lazım. 3-4 yabancı varken uçmadı Türk futbolu. Önemli olan iyi futbolcularla maç, antrenman yapmak. Yabancı kısıtlaması yerine altyapıyı desteklemek, oradan gelen oyuncuları teşvik etmek daha uygun ve buraya en iyi yabancıları getirmek üzerine bir sistem kurmak lazım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

"HATA YAPMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

"Fatih hocayla fazla büyük planlarımız var. Sonra finansal perspektifi koyup, planları zamana yayıyoruz. Güzel bir birlikteliğimiz var. Dönemsel düşünenler, stratejisi olmayanlar ve ürkek davrananlar, uzun süreli başarılı olamazlar. Bizim bir stratejimiz var. Sahada gördüğüm kadarıyla, transferde hata yapmadığımızı düşünüyorum."

"GEDSON'A BAŞARILAR DİLERİZ"

"Gedson'u önce göndermek istemediler. Kiralamak da istemediler. Orada yönetim değişti. Sürekli yönetimin vereceği kararı bekledik. Takımda tutmaya karar verdiler. Kulübünde başarılar dileriz."

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

"KARDEŞLER KAVGA EDEBİLİR"

"Marcao ve Kerem bizim oyuncularımız. Siz de biliyorum halı sahada futbol oynuyorsunuzdur. Bazı arkadaşlarımız vardır, o gün sinirlidir. Olan bir olaydan dolayı arkadaşlığınızı bitirmezsiniz. Aile arasında da kardeşler kavga edebilir, orada aileden atmıyorsunuz. Öncelikle oyuncularımızın ruhsal durumu açısından temkinli bir duruş sergiledik. Ben de maçtan sonra direkt soyunma odasına indim. Fatih hocamla oturduk, analiz yaptık ve sonrasında da hareket planı belirledik. Kararı hemen orada almak yerine sonrasına bıraktık."

Haberin Devamı

"ANALİZ ETTİKTEN SONRA KARAR VERDİK"

"Toplumumuzda direkt biletini keselim yargısı olur ama o günü analiz ettikten sonra bu kararı verdik. Bizim görevimiz, Galatasaray'ın sporcularını ve varlıklarını korumak. Bunu yaparken de Galatasaray değerlerine sahip çıkmak."

Son dakika haberleri: Burak Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlunun kavga ettiği süreçte yaşananları anlattı

"Mostafa Mohamed'le konuştuk. Bordeaux konusunda böyle bir imkan olursa bununla ilgilenebileceğini söyledi. Aramızda yaptığımız istişarelerde de bu olayın olmasını istemediğimizi söyledik, neticede de konu kapandı."

"UEFA FUTBOLUN RUHUNA BÜYÜK ZARARLAR VERDİ"

"Makas, biz UEFA Kupası'nı aldıktan sonra açılmaya başladı. Buna Galatasaray sebep oldu. Manchester United'ı eleyip, Şampiyonlar Ligi'ne katıldıktan sonra kural değişikliği yaptılar. Diğer federasyonların baskısıyla bazı değişiklikler yapıldı. UEFA, aldığı yanlış kararlarla futbolun ruhuna büyük zararlar verdi. Eskiden daha az gelirli liglerin temsilcilerinin Avrupa'da başarı kazanma ihtimali vardı. UEFA, baskılara boyun eğerek, özellikle Şampiyonlar Ligi'ni elitist takımların eline bıraktı. 2. olmuş bir Galatasaray, 3 ön eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde ediyorsa, bu sistemde bir yanlışlık var."

"TARAFTARLARIMIZDAN RİCA EDİYORUM"

"Taraftarlarımızdan korsan yayın seyretmemelerini ve bu insanlara sempatiyle bakmamalarını rica ediyorum. Çünkü bu insanlar çok sevdikleri kulüplerinden çalıyorlar."

"VAR'DA YAPILAN HATALARIN KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Hakem müessesemiz kötü. Rize'de son golü atmasak, biz şikayet ediyor olacaktık, biz attığımız için Rizespor şikayet etti. Bence iki takım için de hatalar vardı. Sistemin düzelmesi lazım. Hakem eleştirmek için derbiye gerek yok. VAR hakemleriyle ilgili çok ciddi bir standart problemi var. Bütün rakiplerimiz bundan mağdur, biz de mağduruz. VAR'da yapılan hataların kötü niyetli olduğunu düşünüyorum."