Süper Lig Son dakika - Tahkim'den Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın itirazlarına ret!

Son dakika - Tahkim'den Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın itirazlarına ret!

11.01.2020 - 12:43 | Son Güncellenme:

Tahkim Kurulu'nun TFF resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 'Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı oybirliğiyle reddedildi. Bu kararla iki kulüp de transfer konusunda büyük bir sıkıntıya düştü. Hatta Fenerbahçe puan silme cezasıyla bile karşılaşabilir.

Son dakika - Tahkimden Fenerbahçe ve Beşiktaşın itirazlarına ret

Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Beşiktaş, 'Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" itiraz etmişti. İki kulübün transfer yapabilmesi için son derece kritik önemdeki karar için TFF'den beklenen yanıt geldi. 

Haberin Devamı

Transfer yapamayacaklar hatta puan silme...

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada iki dev kulübün yaptığı itirazlar reddedildi. Böylece iki takım da transfer konusunda zor duruma düştü. Takımlar oyuncu satışı yapmaz ve sponsor bulamazlarsa transfer yapamayacak. Limiti en fazla aşan takım olan F.Bahçe, puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

İşte açıklama;

1. E.2020/2 K.2020/10

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

Haberin Devamı

2. E.2020/3 K.2020/11

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

Karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu' denildi.

Kulüpler bu karardan nasıl etkilenecek?

F.Bahçe'ye 85 milyon TL + oyuncu satışı lazım

Sarı-lacivertlilerin transfer yapabilmeleri için 85 milyon liralık açığı futbolcu satarak kapatmaları, ardından da alacağı oyuncu maliyeti kadar artı bir para sağlaması gerekiyor.  Fenerbahçe, federasyonun belirlediği bütçe limitini yüzde 29 aşmış durumda. Bu tablo değişmezse sarı lacivertlilerin 3 puanı silinecek.

Beşiktaş'ta satış şart

Beşiktaş’ta 1 milyon 850 bin liralık fazla görünürken, transfer için satış yapmak zorunda

Galatasaray rahat

En rahat durumdaki Galatasaray’ın ise 75 milyon liralık bir harcama limiti bulunuyor. Sarı-kırmızılıların Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma nedeniyle iki yıl ödeme yapmayacağı için, bu durum kulüp harcama limitine yansıdı. Aslan’ın kredi taksitleri iki sezon sonra başlayacak.

Haberin Devamı

İŞTE TFF'NİN AŞMA LİMİTİNE GÖRE VERECEĞİ CEZALAR

TFF ise harcama limitlerini aşan kulüplere uyarıdan puan silmeye kadar birçok farklı ceza uygulayacak.

1-TFF, takım harcama limiti aşımının yüzde 5'e kadar aşılması durumunda ihtar,
2-Yüzde 6 ila 10 arasında aşılması durumunda kadro sınırlaması,
3-Yüzde 11-15 aşılması durumunda transfer yasağı,
4-Yüzde 16-20 aşılması durumunda 1 puan silme cezası, 
5-Yüzde 21-25 aşılması durumunda 2 puan silme cezası,
6-Yüzde 26 ve üzeri aşılması durumunda 3 puan silme cezası uygulayacak. Puan silme cezalarına ek transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası verilecek.

 

Yazarlar