İngiltere Premier Lig Son dakika transfer haberi | Cenk Tosun'un yeni takımı Crystal Palace

Son dakika transfer haberi | Cenk Tosun'un yeni takımı Crystal Palace

10.01.2020 - 13:14 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın transfer gündeminde olan Cenk Tosun, 6 aylığına Crystal Palace'a transfer oldu. Resmi açıklamanın kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bu sabah görüştüklerini açıkladıkları Cenk Tosun'un yeni takımı bir başka Premier Lig takımı Crystal Palace oldu.

Haberin Devamı

Cenk, Crystal Palace için sağlık kontrolünden geçti. Yapılan kontrollerin ardından milli futbolcu İngiliz ekibiyle resmi sözleşme imzaladı. Golcü futbolcu sezon sonuna kadar kiralık olarak Palace forması giyecek.

İngiliz kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre milli oyuncu, sezon sonuna kadar kiralık olarak Crystal Palace forması giyecek. Crystal Palace sezon sonunda oyuncunun satın alma opsiyonuna da sahip olacak. Ayrıca Cenk'in bugün takımla ilk idmanına çıktığı kaydedildi.

Transfer ile ilgili açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Steve Parish, "Sezon sonuna kadar Cenk'i kadromuza kattığımız için çok mutluyuz. Cenk, golcü olarak kendini kanıtlamış ve uzun zamandır beğendiğimiz bir oyuncu. Kendisine hoş geldin diyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan İngiliz kulübü sosyal medya hesabından da Türkçe "Hoş geldin Cenk" mesajı paylaştı.

HODGSON: CENK'İN BİZİMLE OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Crystal Palace Teknik Direktörü Roy Hodgson ise milli oyuncu ile ilgili olarak, "Cenk, bizim kulübümüz tarafından takip edilen bir oyuncuydu. Bizimle birlikte olmasından ve kadroya kalite katacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Yarınki maçın (Arsenal) kadrosunda yer alacağını düşünüyorum. Everton kulübüne bu transferi hızlı bir şekilde gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim. 8 tane oyuncumuz eksik olduğu için bu transferin zamanında gerçekleşmesi önemliydi" şeklinde konuştu.

Bu sezon Everton formasıyla 8 maça çıkan Tosun, 1 gol atıp 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

Öte yandan Cenk Tosun, Crystal Palace'de 20 numaralı formayı giyecek.

Son dakika transfer haberi | Cenk Tosunun yeni takımı Crystal Palace

 ‘İyi ki olmadı' demişti ama...

A Milli Futbol Takımımızın golcü isimlerinden Cenk Tosun’un Everton’dan ayrılık süreci İngiltere’de geniş yer tuttu. Daily Mail Gazetesi’nin yaptığı geniş derleme yazısında Cenk’in 2017’den bu yana geçirdiği süreç tek tek kaleme alındı.

Ancak esas durum Crystal Palace’a olan transferinde gösterildi. Cenk’in geçen sezon aynı dönemlerde de Crystal Palace’a kiralanmak üzereyken son anda olmayan transferiyle alakalı, ‘İyi ki olmadı, mutluyum’ şeklinde bir demeç vermesi anımsatıldı.

Haberin Devamı

Uzun süre Everton’ın kiralık oyuncu gönderme talebinin olmadığı ancak Carlo Ancelotti’nin 6 aylığına Cenk’e izin verdiği belirtildi. Crystal Palace taraftarlarının da bu konulara değindiği aktarıldı.

Bu transfer sürecinin zorlu geçebileceği dile getirildi. Ayrıca tecrübeli forvetin Beşiktaş dönemlerinde Şampiyonlar Ligi’nde yakaladığı çıkışla 27 milyon sterlin değere ulaşması anımsatılıp, bir anda kiralık oyuncu statüsüne geçtiği vurgulandı.

Yazarlar