Basketbol Son virajı Kaf-Kaf döndü

Son virajı Kaf-Kaf döndü

21.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, uzun süre önde götürdüğü zorlu maçta sonunu getiremedi, İzmir'den eli boş döndü: 86-81

Son virajı Kaf-Kaf döndü

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 3 haftadır kazanamayan Pınar Karşıyaka, kötü serisini güçlü rakibi Fenerbahçe karşısında bitirdi. Son çeyrekte 30 sayı üreten İzmir ekibinde Wright-Kenan ve Kerem üçlüsü devleşti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 86-81 ile geçti, galibiyet sayısını 13’e yükseltti.

İzmir’de ‘gel-git’lerin çok fazla yaşandığı bir maç izledik. Üstünlük sık sık el değiştirirken, 3. çeyrekte Fenerbahçe’nin 27, son periyotta ise Pınar Karşıyaka’nın 30 sayı üretmesi maçı atan kazanır kıvamına getirse de, İzmir ekibinin 3 uzunlu sistemi, zaferi sağlayan bir numaralı etkendi.

Bu düzene karşı ikinci çeyrekte çok zorlanmıştı Fenerbahçe, Kalinic ve Datome’yi kullanarak aynı sistemi denedi, 3 guardla oynadı ama sonuç alamadı, sadece 15 sayıda kaldı. Ancak Udoh’u kenardan getirerek boyalı alan savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka da 16 sayıda kalınca devre beraberlikle bitti. İlk çeyrekte Pınar Karşıyaka adına Wright’ın çift haneli sayılara ulaşarak takımını sırtlaması, kenardan gelen Samet ve eski takımına karşı ekstra bir oyun sergileyen Kenan, ev sahibini çok formda olan rakibi karşısında ayakta tutan isimlerdi.

Haberin Devamı

Obadovic, rakip savunmaya karşı 4 şut atan ismi sahaya sürdü. 24. dakikada 52-46 geride olan Fenerbahçe, art arda dış şutlar buldu, Barış da eski takımına karşı sahne alınca kalan bölümdeki 20-4’lük seriyle son çeyreğe 66-56 galip girdi.

Üç uzunlu sistem

Kader periyoduna Ufuk Sarıca yine 3 uzunlu sistemle başladı. Fenerbahçe’de önce Vesely, ardından da Barış’ın sakatlanarak kenara gelişi, bu sisteme karşı özellikle savunmada sıkıntı yaşanmasına neden olunca, Pınar Karşıyaka müthiş bir dönüşle 17-2 seri buldu, öne geçen taraf oldu. Zaten maçın özeti olan 3 uzuna bir de Wright 31, Kenan da 14 sayıyla eşlik edince Karşıyaka güçlü rakibini eli boş gönderdi.

Teröre karşı ortak tepki

Karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları bir arada tezahürat yaparak terörü lanetledi. Maç başlamadan önce hain terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler için saygı duruşunda da bulunuldu. Taraftarlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı da söyledikten sonra maçın hava atışı yapıldı.

Haberin Devamı

İlk yarıda iki anons

Mücadelenin ilk yarısında taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle hakemler iki kez anons yaptırdı. Önce ilk çeyrekte, ardından 2. çeyrekte edilen küfürler nedeniyle hakemler anons istedi. Yapılan uyarılar sonunda ikinci yarıda küfürlü tezahüratlar sonlandırıldı.

Son virajı Kaf-Kaf döndü