Futbol ‘Sonuçları göreceğiz’

‘Sonuçları göreceğiz’

11.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg, Antalya’da dün sona eren üst klasman hakem seminerinin sonuçlarını bir iki hafta içerisinde göreceklerini söyledi.

‘Sonuçları göreceğiz’

CEMAL ERSEN

MHK tarafından düzenlenen seminerde hakemlerin bilgilerini tazelediklerini ve Türkiye’de futbola bakış açısıyla orantılı yeni talimatlar verdiklerini belirten Uilenberg, “Ligin ikinci yarısı haftaya başlıyor. Hakemlerin dört gün boyunca ne aldıklarını, bunları nasıl uygulayacaklarını hep birlikte göreceğiz. Ancak burada bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu saygı. Hakeme saygı, oyuna saygı, futbolun diğer unsurlarına saygı. İnsanlar karşısındakinin yaptığı işe saygı göstermedikleri takdirde futbol çirkinleşir, ruhundan uzaklaşır. Biz kendilerine bu hatırlatmayı yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Ancak Türkiye’de olur
Dördüncü hakemlerin saha içerisinde çok daha farklı sorumluluğu bulunduğunu belirten Uilenberg, “Ancak Türkiye’de durum farklı. Onlar asli görevlerinin yanı sıra teknik adamlar ve kulübe de oturan diğer kişilerle de ilgilenmek zorunda kalıyor. Bu yüzden kendilerine bazı ekstra görevler vermek zorunda kaldık. Ben özellikle bu konuda daha hassas olmalarını söyledim. Yeni uygulamaları takip etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Alp: Alkışlar bir mesajdı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Antalya’da 8-11 Ocak tarihlerinde düzenlenen üst klasman hakem ara seminerini değerlendirdi.
Hakemlere güzel ifadelerle, eğitici dersler verildiğini bildiren Alp, kampın başından son gününe kadar birlik ve beraberlik gördüğünü, bu birlik ve beraberliğin ikinci yarıdaki maçlarda hakemlerin yönetimine son derece önemli katkılar yapacağına inandıklarını dile getirdi.
Alp, seminerin en önemli olaylarından birinin hakemlere kokartlarının takılması olduğunu anlatarak, “Bunu anlamlı kılan ve mutluluk duymamı sağlayan şey hakemlerimizin birbiriyle olan dayanışmasının en üst seviyeye geldiğini görmek ve Halis Özkahya’nın ismi okunduğunda hakem arkadaşlarının kuvvetli bir şekilde alkışlayarak kendisine sahip çıkması, bence gelecek için hakemlik camiasına verilen en önemli mesajlardan birisiydi” dedi.

Haberin Devamı

Talimatlar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), maçlarda 4. hakemlerden daha fazla yararlanılabilmesi için hakemlere bazı talimatlar verdi.
TFF’den yapılan açıklamada, “Teknik alandakilerden herhangi birisi, hakemin kararına itiraz etmek ya da verdiği kararı protesto etmek amacıyla oyun alanına veya çevresine herhangi bir şey fırlatırsa (su şişesi, ceket, şapka vs.) hakem tarafından oyun alanından çıkarılacaktır.
Bir teknik direktör ya da diğer görevliler, abartılı ve agresif bir biçimde hakem kararına itiraz eder ya da verilen kararı protesto ederse herhangi bir uyarı yapmaya gerek duymaksızın oyun alanından çıkartılacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Milliyet yeni talimatı dün duyurmuştu...

‘Sonuçları göreceğiz’