Trabzonspor Şota depremi

Şota depremi

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da Şota Arveladze dönemi dün sona erdi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun göreve gelişinden itibaren yollarını ayırdığı teknik adam sayısı 6’ya çıkarken, tecrübeli çalıştırıcıya 200 bin euro ödeneceği açıklandı

Şota depremi

Lig tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Trabzonspor’da teknik direktör Şota Arveladze’nin sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi. Alınan kötü sonuçların yanı sıra, Gaziantepspor maçından sonra Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yöneticinin ağır hak mahrumiyeti cezalarını almasıyla sarsılan camiada yeni krizin adı teknik direktör oldu.

Haberin Devamı

Böylece 26 Mayıs 2013 tarihinde başkanlığa seçilen Hacıosmanoğlu’nun görev sürecinde işine son verilen teknik adamların sayısı 6’ya yükseldi. Seçildiği gün Tolunay Kafkas’ın sözleşmesini sona erdiren Hacıosmanoğlu yönetimi, sırasıyla Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahit Halilhodzic ve Ersun Yanal ile yolları ayırdı.

Görüşme iddiası

Sezon başında Yanal’ın sözleşmesini feshederek takımın başına eski futbolcusu Şota Arvaladze’yi getiren Hacıosmanoğlu’nun bu birlikteliği de kısa sürdü. Dün akşam kulüpten yapılan açıklamada Gürcü hocaya teşekkür edilerek 4 ay 9 gün süren sözleşmesinin sonlandırıldığı ifade edildi. Kamu Aydınlatma Platformuna gönderilen bildirimde ise Şota Arvaledze’ye fesih bedeli olarak 200 bin euro ödeneceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Trabzonspor’da yaşanan bu gelişme öncesi ortaya farklı bir iddia atıldı. Şota’nın cumartesi günü Süper Lig’de oynanan Başakşehir maçı öncesi İstanbul’da mevcut yönetime muhalif bazı isimlerle biraraya geldiği öne sürüldü. Bu iddianın Hacıosmanoğlu tarafından araştırıldığı ve doğru çıkması halinde Gürcü teknik direktörün işine son verilebileceği ileri sürüldü. Gün içerisinde bu iddialar konuşulurken, kulüpten yapılan açıklama gündeme gelen konunun doğruluğunu teyid eder nitelikte oldu.

Bu arada Sportif Direktör Süleyman Hurma, Bosingwa’nın FIFA’ya, kulübü alacakları ödenmediği için şikayet ettiği ve serbest kaldığı şeklindeki haberlerle ilgili, “Benim elime öyle bir evrak gelmedi ama bir ikazı vardı” dedi. Hurma, “Bosingwa’nın sözleşmesi zaten sezon sonunda bitiyor. Çok fiili olarak önem arz eden bir durum değil” diye konuştu.

Tekelioğlu ile devam
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada ise Şota’nın yerine takımı Gençlik ve Geliştirme Sorumlusu Sadi Tekelioğlu’nun idare edeceği vurgulandı. Bilindiği gibi olağanüstü seçim sürecine giren takımda yeni yönetim seçilinceye kadar ödemelerin durdurulduğu açıklanmış, bu gelişme futbolcular arasında huzursuzluğa yol açmıştı. Hacıosmanoğlu’nun genel kurula kadar hoca arayışlarını sürdüreceği, ancak seçildiği takdirde yeni çalıştırıcının adını açıklayacağı ileri sürüldü.
Trabzonspor akşam çalışmasını Sadi Tekelioğlu yönetiminde yaptı.