Trabzonspor Şota'dan Onur Kıvrak açıklaması!

Şota'dan Onur Kıvrak açıklaması!

05.08.2015 - 20:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Rabotnicki maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şotadan Onur Kıvrak açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yarın Makedonya ekibi Rabotnicki ile yapacakları rövanş karşılaşmasına çok ciddi hazırlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, bordo-mavili oyuncu Okay Yokuşlu ile basın toplantısı düzenleyen Arveladze, yöneltilen soruları yanıtladı.

Deplasmanda 1-0 yenildikleri ilk maçın sıcak bir havada oynandığını söyleyen Arveladze, "İlk devrede beğenmediğim bir Trabzonspor vardı. Ama ikinci devrede istediğimiz oyunu oynadık. Yüzde 100 olmasa bile gol atmaya çok yakındık. Yarın iyi bir rakiple karşılaşacağız ve turu geçmek için hatasız bir maç gerekiyor. Trabzonspor olarak bu maça çok ciddi şekilde hazırlandık" dedi.

Her zaman bazı sorunlar yaşanabildiğini vurgulayan Gürcü teknik adam, "Hiçbir şey kolay olmuyor. Ama takım bırakmadan maçı bekliyor. İnşallah iyi sonuç alarak turu geçip, yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şota Arveladze, "Çift santrfor oynayan bir rakibimiz vardı. Belki bu sistemlerinde bir değişiklik olabilir. Yine de kontratağa çabuk çıkan bir rakibimiz olacak. Topun bizde kalması lazım. Erken gol atmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Demek ki para insanları mutlu etmiyor"

Şota Arveladze, Trabzonspor'da mutsuz bir oyuncu profili göründüğü şeklinde yöneltilen soru üzerine, "Demek ki para insanları mutlu etmiyor" yanıtını verdi. İnsanları mutlu etmenin kolay olmadığını kaydeden bordo-mavili teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir sektördeyiz. Eğer birisi Trabzonspor'u tanıyorsa, Trabzonspor sevgisinin ne kadar güzel olduğunu biliyorsa, kendisini mutlu eder. Yeter ki sevdiği işi yapsın. Biz sadece performansı konuşmuyoruz. Performans bazen düşebilir. İnsanın her günü farklıdır. Ama tekrar söylüyorum, hayat bu fırsatı vermiş, ünlü olmuşsun, paranı alıyorsun, böyle bir kulüpte çalışıyorsun. Bizim sözlerimiz bazen yeteri kadar karşı tarafa geçmiyor. Futbolcunun çevresi çok önemli. Babası, annesi, amcası, ağabeyi, kız kardeşi, herkes... Niye mutlu değiller bu çocuklar? Bu sadece bizim sorunumuz değil. İlk gün, 'mutlu olmayan oyuncuyu istemiyorum' dedim. Tabii ki sorunu olacak, bazen mutlu olmadığımız anlar olacak ama çevre mutlu olmalı."

Oyuncuların mutsuzluğunun kulüp içi nedenlerden mi kaynaklandığı şeklindeki soruyu ise Gürcü çalıştırıcı, "Gerçek sebebinin bulunması için biraz daha zaman lazım. İletişim sorunu yaşamıyoruz. Dört dilde anlaşabiliyoruz" şeklinde yanıtladı. Arveladze, Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu vurgulayarak, "Burası büyük bir kulüp, geçmişi ve geleceği var. Eğer 20 yaşındaki çocuk bunu anlamıyorsa, 60 yaşındaki babası anlıyordur. Menajeri, ağabeyi anlıyordur. Demek ki doğru dürüst anlatamıyorlar. Ben, Trabzonspor'a bağlı oyuncu istiyorum. Burada para kazanıyorsan, kulüp sana iyi davranıyorsa, bu takıma ve camiaya bağlı ol. Kimler ayrılmadı ki buradan. Efsaneler ayrıldı. Biz buluruz mutlu oyuncu. Bugün bulamazsak yarın buluruz" şeklinde görüşlerini aktardı.

Haberin Devamı

"Trabzonspor'un omuzlarda olmasını istiyorum"

Gürcü teknik adam, sorunlu bir şekilde geçen Rabotnicki deplasmanından dönüşte taraftarların kendisini omuzlara aldığının hatırlatılması üzerine, "Ben omuzlarda olmak istemem. Trabzonspor'un omuzlarda olmasını, omuzlarda taşınmasını istiyorum. Bu şehrin mutlu olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Onur Kıvrak açıklaması

Deplasmandaki Rabotnicki karşılaşmasına dönük olarak, "Onur (Kıvrak) ve ona bağlı birtakım oyucuların oynamadığı bir maç oldu" şeklinde başlayan yorum üzerine Arveladze, soruyu yönelten medya mensubuna, "Sen buna inanıyor musun? 'Onur'a bağlı oyuncular' ne demek? Onur'a bağlı oyuncu 4 kişiyse, işim çok zor. Bu kulübün kaptanı 4 kişiyse, çok büyük bir sorun yaşıyoruz. Biz 25 kişiyle şampiyon olacağız, 4 kişiyle olamayız. Ben birbirlerine sahip çıksınlar diye yaşıyorum. Sahip çıkmadıkları zaman mutlu olmayacağım. Onur yarın maç kadrosunda olacak ve oynayacak" ifadelerini kullandı.

Okay Yokuşlu: "İyi bir sonuç alacağımızı ümit ediyorum"

Öte yandan bordo-mavili futbolcu Okay Yokuşlu ise yaptığı açıklamada, "İlk maçta eksiklerimiz vardı ve mağlup olduk ama şu anda önemli olan sahamızda, kendi taraftarımızın önünde oynayacak olmamız. Hafta içindeki çalışmalarımızın verimli geçtiğine inanıyorum. Trabzonspor olarak seyircimizin önünde, iyi bir skor ve oyunla istediğimiz sonucu alacağımızı ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.