Fenerbahçe Sow'dan büyük destek!

Sow'dan büyük destek!

30.11.2012 - 18:37 | Son Güncellenme:

Dünyanın önemli liglerinde top koşturan 62 futbolcu Filistin'e destek amacıyla bir bildiriye imza attı.

Sowdan büyük destek

Malili futbolcu Frederic Omar Kanoute'nin başlattığı imza kampanyasına Didier Drogba, Eden Hazard ve Jeremy Menez'in yanı sıra Fenerbahçeli Moussa Sow, Sivassporlu Aatif Chahechouche, Doudou Jacques Faty ve Eskişehirsporlu Diomansy Kamara ile eski Fenerbahçeli Mamadou Niang da imza attı.

Haberin Devamı

'Avrupalı futbolcular Filistin'i destekliyor' başlıklı bildiride uzun zamandır kuşatma altında tutulan Gazze halkıyla dayanışma içinde olunduğu belirtildi. "100'den fazla can alan son İsrail bombardımanı, insanlık vicdanına yeni bir hakarettir." denilen bildiride 10 Kasım 2012'de İsrail'in Gazze'deki bir futbol sahasına bombalı saldırı düzenlendiğine de atıfta bulunuldu. Muhammed Harara (16), Ahmed Harara (17), Matar Rahman (18) ve Ahmed Al Dirdissawi'nin bu saldırıda hayatını kaybettiğini belirtildi. Ayrıca, Al Amari futbol takımının iki oyuncusu Omar Rawis (23) ve Muhammed Nemer'in (22) de Şubat ayından bu yana yargı sürecine tabi tutulmadan İsrail tarafından hapsedildiği vurgulandı.

Bildiride, "Sadece futbol oynayan çocukların öldürülmeleri kabul edilemez. " denildi. UEFA 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nın İsrail'e verilmesi ise "spor değerlerine aykırı hareketlerin ödüllendirilmesi" olarak nitelendirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, mevcut ateşkes kararına rağmen Filistinlilerin işgal altında, vahim hayat koşullarında yaşamak zorunda bırakıldıklarına dikkat çekilerek, "Bu halk uluslararası toplum tarafından korunmalıdır. Zira her birey özgürlük ve güvenlik içinde onurlu bir hayat yaşama hakkına sahiptir. Bu soruna en nihayet bir çözüm bulunması en büyük ümidimizdir." vurgusunda bulunuldu.