Skorer Söz hocalarda

Söz hocalarda

02.07.2010 - 02:21 | Son Güncellenme:

MİLLİYET’in haberi büyük yankı uyandırdı. Basketbol antrenörlerinin ‘denklik seminerlerine’ katılmalarını gerektirecek kural, tepkiyle karşılandı

Söz hocalarda

Olayın temelinde, özerklik öncesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün basketbol antrenörleriyle ilgili bilgileri depolamamasının olduğu belirtilirken, Basketbol Federasyonu tarafından kendilerine verilecek bilgileri GSGM’nin kabul etmesinin sorunu çözeceği de vurgulandı. İşte konuyla ilgili yorumlar.

ÖNDER SEDEN
(Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı)

Antrenörlerin daha önce kazandıkları yasal haklar var. Bu hakları elinde bulunduran kişilerin tekrar denklik kursuna davet edilmelerini komik buluyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü evrakları kaybetti diye yüzlerce kez milli takım antrenörlüğü yapmış, Türkiye ve Avrupa’da görev almış isimlerden bunu istemek garip geliyor. Ben bu konuyu Federasyon Başkanı Turgay Demirel ile de konuştum. Mevcut durumun Genel Müdürlük’ten kaynaklandığını ve prosedürü yerine getirmek için bu isteğin yapıldığını söyledi. Ben yine de daha kabul edilebilir bir çözümün bulunacağını düşünüyorum.

MEHMET?BATURALP
(TBF Eğitim Kurulu Asil Üyesi)

Bugün ben de antrenörlük yapmak istesem bu imtihana girmek zorundayım. Evraklar kaybedilmiş olabilir, ortada bir sorun bulunabilir. Bunun çözümü için çalışmalıyız. Yani problem ya da kompleks yapmamak lazım. Bunun bir de diğer yönü var. O kurslara Anadolu’dan gelen antrenörler, üst düzey antrenörlerle birlikte iki gün iyi vakit geçirebiliyorlar. Bu durumdan rahatsız olanlara da saygı duyuyorum ama sanırım benim karakterimden kaynaklanan bir durum, ben kompleks yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki ben oradaki akademisyen arkadaşların verdiği bilgilerin de herkes için önemli olduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı


ÇETİN?YILMAZ
Varolan soruna Federasyon Eğitim Kurulu’nun getirdiği çözüm bence en zor olanı. Mevcut ortamda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Basketbol Federasyonu’nun bilgilerini teyid ve konfirme etmesiyle bu sorun bitmeli. Ben bir formül bulunacağını ve hiçbir antrenörün kabul edemeyeceği durumdan vazgeçileceğini düşünüyorum. Çünkü ortada şöyle de bir sorun var. Benim aklıma, ‘Peki denklik seminerlerinde eğitim verecek antrenörlerin lisansları geçerli mi? diye bir soru geliyor.

ERGİN?ATAMAN
Ben seve seve eğitime giderim. Ancak bizlere kimin eğitim vereceği de önemli. Yurt dışında da, futbolda da bunun örnekleri var. Eğer Avrupa’dan önemli isimler getirilir de bize ‘kurslara katılın’ denirse bu faydalı bir durum olabilir. Ancak böyle bir gerekçe ile, sadece göstermelik bir kurs bence doğru değil.

MURAT ÖZYER
Üst düzey antrenörler için her sezon sonu futboldaki gibi Pro A kursu olmasından yanayım. Ancak şu anda gündemde olan denklik kursunun çok derine inmeden düşünülüp uygulamaya konulduğunu düşünüyorum. Tamamen yanlış olduğunu söyleyebilirim. Zaten doğru ve elzem bir kurs olsaydı, her antrenöre direkt bildiri yapılırdı. 2009-2010 sezonunda TFB’nin çalışma izni verdiği antrenörler için bu sezon böyle bir organizasyona girmesi ancak bir dikkatsizlik sonucu olabilir.