Skorer Spekülasyon yapılmasın

Spekülasyon yapılmasın

21.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

CEMAL ERSEN

Spekülasyon yapılmasın



Bakan Fikret Ünlü, final maçı yöneten hakemlerin delege olabileceğini söyledi
“Yasada yeni tartışmaöya Bakan Ünlü el koydu. Milliyet’te dün yayınlanan ve 3813 sayılı yasanın değiştirilen 1. maddesinin (h) fıkrasının ortaya çıkardığı “final yönetmiş hakemler" ibaresini değerlendiren Ünlü, “Ortada tartışılacak bir konu yok. Adı geçen hakemler, UEFA tarafından düzenlenen bir organizasyonda final maçı yönetmişler ise delege olurlarlar" dedi.
Yasada yapılan değişikliklerin son derece modern olduğunu savunan ve pek çok engellemeye karşın futbolda reform gerçekleştirdiklerini iddia eden Bakan Ünlü, şöyle konuştu:
“Kim bu hakemler ? Hangi finali yönetmişler ? Avrupa’da UEFA’nın düzenlediği bir organizasyonda final maçında mı görev yapmışlar ? Eğer öyle ise delege olurlar. Bunun neresi tartışılacak ? Ama Dünya liselerarası finali kabul etmiyorum. Bunun gibi bir sürü organizasyon var. O zaman hepsini delege yapmak gerek. Biz en demokratik şekliyle bu yasayı çıkardık. Artık üzerinde daha fazla spekülasyon yapılmasın."
Bakan Ünlü’nün değerlendirmesine göre, Avrupa Süper Kupa finali yöneten Doğan Babacan, İntertoto kupa finali yöneten Metin Tokat ve Oğuz Sarvan, Futbol Federasyonu genel kurulunda delege olma hakkını elde etmiş olacak. Dünya liselerarası finalinde görev yapan Hasan Ceylan ise bu kapsama dahil olmayacak.

Yazarlar