Galatasaray 'Spor yönetiminin sorunları' konferansı yapıldı

'Spor yönetiminin sorunları' konferansı yapıldı

07.02.2013 - 16:20 | Son Güncellenme:

Spor yönetiminin sorunları konferansı düzenlendi.

Spor yönetiminin sorunları konferansı yapıldı

İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından Levent Büyükdere Plaza'daki Türkiye Sigorta Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen Araştırma ve Tez Değerlendirme Yarışmaları Ödül Töreni ile "Spor Yönetiminin Sorunları" konulu konferansın açılışında konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, spor kadar birleştiriciliği olan ve entegrasyonu kolaylaştıran başka bir şey olmadığını kaydetti.

Almanya'da geçtiğimiz günlerde yaptığı temaslar hakkında bilgi veren başkan Aysal, "Bu dost ülke kendi içinde Entegrasyon Bakanlığı kurmuş. Bu bakanlığın her taraftan aldığı destek var, ama bir türlü Almanya içindeki yabancıları bir araya getirip, onları Alman halkıyla özdeşleştirme başarısını maalesef gösterememiş. Almanya'nın tam ortasında yapmak istediğimiz altyapı projesi büyük destek gördü" diye konuştu. Toplantıda Kısmet Erkiner'in spor yönetimi konusunda konferans vereceğine dikkati çeken Ünal Aysal, "Her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. 40 senelik meslek hayatımda her şeyi öğrendiğimi zannettiğim bir dönemde, spor yöneticiliğine başladığımdan beri her gün kendimi yenileme ihtiyacını duyuyorum. Hala çok geride olduğumun farkındayım. Ancak camiamızın, toplumumuzun, ülkemizin bu birleştirici unsura ne kadar ihtiyacı olduğunu da her gün daha fazla hissediyorum" şeklinde konuştu.

İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara ise konuşmasında vakıf hakkında bilgiler verdi. Üniversitelerin ekomomi, hukuk, maliye ve ticaret alanlarında yüksek lisans ve doktora tezleri kabul edilmiş olanlardan kendilerine müracaat edenleri ödüllendirdiklerini kaydeden İncekara, "Hem maddi yönden destekliyoruz, hem de kitabını basıp bütün üniversitelere ve kamuoyuna vererek, bilginin yayılmasını sağlıyoruz. Tez ödüllendirmesi yarışmasının 8 yıldır sponsoru sayın Ünal Aysal. Kendisi vakfımızın tek şeref üyesidir" diye konuştu.

İncekara, daha sonra Aysal'a desteklerinden dolayı plaket verdi.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan ödül töreninde, 8. Ünal Aysal Tez Değerlendirme Yarışması'nda doktora dalında ödüle layık görülen Okan Acar, Ayşen Araç ve Zekeriya Yıldırım'a, yüksek lisans dalında da Zeynep Kaya, Çiğdem Yatağan ve Mehmet Bölükbaş'a ödüllerini Ünal Aysal verdi. 3. Prof. Dr. Orhan Dikmen Araştırma Yarışmasında ödüle layık görülen Doç. Dr. İrfan Kalaycı'ya ödülünü de vakıf başkanı Ahmet İncekara sundu.