Anadolu Kulüpleri Sporda çözüm zirvesi

Sporda çözüm zirvesi

30.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kulüpler Birliği Vakfı ile bir araya geldi. Dört saat süren zirvede kulüpler yaşanan problemleri masaya yatırırken, Bakan Bak, Türk sporunun başarısı için gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Sporda çözüm zirvesi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak dün Kulüpler Birliği Vakfı’nı ziyaret etti. Vakfın Maslak’ta bulunan genel merkezinde gerçekleşen ziyaret yaklaşık dört saat sürdü.

Haberin Devamı

Bakan Bak’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, Kulüpler Birliği Başkan Yardımcıları Şekip Mosturoğlu ve Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Güreli, Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün ve Galatasaray Altyapı Sorumlusu Emrah Bayraktar zirvede yer aldı.

Bakan Osman Aşkın Bak, Türk sporunun her alanda dünya çapında başarılı olmasını hedeflediklerini söyledi. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Bak, “Toplantıda sporumuzun ve futbolumuzun sorunlarıyla ilgili bilgiler aktardılar. Yaptıkları çalışmalardan ve geldikleri noktalardan bizlere bilgiler verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kulüplerimiz sorunlarını ifade ettiler, biz de gerekli istişareleri birlikte yürüteceğimizi, onlara bu sorunun çözümünde birlikte hareket edeceğimizi söyledik. Hem Bakanlık olarak hem de kulüpler olarak üzerimize neler düşüyor ve nasıl hareket etmeliyiz, ona bakacağız” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bak, sorunların çözümü için hep birlikte çaba harcayacaklarının altını çizerek, “Türk sporunun başarısı her şeyden önemli. Bunun için hem kulüpler olarak hangi adımların atılması gerektiği hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı ve devlet olarak neler yapabileceğimiz konusunda istişarelerde bulunduk. Sık sık bir araya geleceğiz çünkü bu sorunların paydaşlarla beraber çözümlenmesini arzu ediyoruz. Süreci birlikte paylaşarak görüşeceğiz” diye konuştu.

‘Destek bekliyoruz’

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek birçok konuda önemli bir toplantı yaptıklarını ifade etti. Özbek, “Daha önce Sayın Bakanı ziyaret ettiğimizde bazı çalışma komisyonları kurmak gibi bir görev üstlenmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da bunu arz etmiştik. Bu kurullar bir çalışma düzeni içerisinde üretime geçtiler ve çok fazla mesafe kat ettik. Bu tamamen Türk futbolunun sorunlarıyla ilgilidir. Bunun içinde altyapı da dahil, oyuncu sağlığı da dahil, Türk futbolunun marka değerinin yükseltilmesi de dahil, hukuk komisyonu, yani 7-8 tane komisyonumuz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sorunların çözülmesi için tüm yetkililerden destek beklediklerini belirten Dursun Özbek sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle spor yasasıyla, kulüplerin amatör şubelerinin, altyapıların bütün her şeyi detaylı bir şekilde tartışıldı. Burada kulüplerin beklediği yasal düzenlemeler var. Bunlarla ilgili çalışmaların meclise geldiğini haber aldık. Hem hükümetimizden hem de TBMM’de bulunan muhalefet partilerinden bu yasalara destek istiyoruz. Türk futbolu ve sporu şu anda buna çok ihtiyaç gösteriyor. Konuyla ilgili kişilerin destek vermesi gerekiyor. Özellikle altyapıyla ilgili çalışma içerisindeyiz. Türk sporunun kendi kaynağını bulacak şekilde altyapıyı oluşturması lazım.”