NBA Spurs, Miami'ye acımadı, seri 1-0 oldu!

Spurs, Miami'ye acımadı, seri 1-0 oldu!

06.06.2014 - 08:42 | Son Güncellenme:

NBA Finalleri serisi ilk maçında Miami Heat'i konuk eden San Antonio Spurs, maçı 110-95 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Spurs, Miamiye acımadı, seri 1-0 oldu

NBA Final serisi bu sabaha karşı AT&T Center'da San Antonio Spurs ev sahipliğinde başlarken, Miami Heat serinin ilk maçını 110-95 skorla kaybetti ve Spurs şampiyonluk yolunda 1-0 öne geçti.

Havalandırma sistemi bozulan AT&T Center'da sıcaklık yaklaşık 32 dereceye kadar çıkarken, hem oyuncular hem de seyirciler oldukça sıkıntı yaşadı.

10'da 9 isabetle 21 sayı ve 10 ribauntla mücadele eden Tim Duncan'a destek 19 sayı ve 8 asistle Tony Parker'dan gelirken, ilk yarının en iyi ismi Manu Ginobili ise karşılaşmayı 16 sayı, 11 asist, 5 ribaunt ve 3 top çalmayla tamamladı. Son çeyrekte üst üste 3 üçlükle galibiyette önemli pay sahibi olan Danny Green 13 sayıyla, Tiago Splitter ise 14 sayıyla eşlik etti.

Bitime 4 dakika kala sakatlanarak oyunu terk eden LeBron James 25 sayı ve 6 ribauntla galibiyet için yetersiz kalırken, Dwyane Wade 19 sayıyla, Chris Bosh ise 18 sayıyla mağlubiyete engel olamayan isimler oldu. Ray Allen'ın 16 sayısı da kazananı değiştirmeye yetmedi.

Haberin Devamı

LEBRON ŞOKU

LeBron James, San Antonio Spurs maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle maçın son dört dakikasında oyuna devam edemedi.

Sağ bacağında kramp sıkıntısı yaşadığı tahmin edilen LeBron James kenarda bir süre tedavi yaptırdıktan sonra parkeye geri döndü ancak potaya yüklendiği ilk pozisyonda kendisini tekrar yerde buldu.

Yürümekte zorluk çeken LeBron James bitime 4 dakika kala soyunma odasının yolunu tuttu ve yıldız oyuncu mücadeleyi 25 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ve 3 top çalmayla tamamladı.

LeBron James sağlık durumu hakkında detaylı bilgi yapılacak ilk kontrollerin hemen ardından verilecek.

(Eurosport)