Galatasaray ‘Stratejik oyun var’

‘Stratejik oyun var’

15.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yönetici Sedat Doğan, Galatasaray’ın güçlenmesinden bazı kesimlerin rahatsızlık duyduğunu iddia etti, “Kulübümüzün üzerinde stratejik bir oyun oynanıyor ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. PFDK’nın kararlarında çifte standart var” dedi

‘Stratejik oyun var’

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Teknik Direktör Fatih Terim’e verilen 9 maçlık cezayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Gündemdeki konuları GSTV’ye değerlendiren Doğan, PFDK’nın çifte standart uyguladığını ileri sürerek Fenerbahçe’nin hocası Aykut Kocaman’ın geçtiğimiz haftalarda sahaya girdiği halde tribüne gönderilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı yöneticinin açıklamalarından satırbaşları şöyle:
* Fatih Terim’e, Orduspor maçının ardından verilen cezanın sonrasında Galatasaray daha da güçlendi. Avrupa’da daha fazla ses getirdi. Galatasaray daha fazla güçlenince bazı kesimler rahatsız oldu. Şu an Galatasaray üzerinde stratejik bir oyun oynanıyor. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz.
* Bir çifte standart var. Fatih Hoca’nın hareketi, başkasının sahaya girmesinden daha ağır bir hareket midir? Birisi sahaya giriyor hiçbir şey yapmıyorlar. Diğeri topu yere vuruyor onu tribüne gönderiyorlar. Aykut Kocaman’ı atmazsan, Fatih Terim’i de atmayacaksın.
* Ben, TFF’nin kötü niyetli olduğuna inanmak istemiyorum. Zor bir iş ve zor bir dönemde bu yükün altına girdiler. Seçtikleri arkadaşlara dikkat etsinler.
* Beşiktaş-Fenerbahçe maçının hakemi Mete Kalkavan, Fenerbahçe’nin bir golünü geçersiz saydı. Bu ligde olan bir hakemin belli bir standartta olmaları lazım. O golü iptal eden hakemi amatör ligdeki Feriköy-Mevlanaspor derbisine atıyorsunuz. Bu bir gösterge değil midir?
* Daha sonra Süleyman Abay gerginliklere sebep oldu. Sonra Sivasspor-Gençlerbirliği maçına atıyorsunuz, kural hatası yapıyor. Bu seviyedeki hakemin fazla dalgalanmaması lazım.
* Bursaspor-Fenerbahçe maçı, yan hakem ısrarla Fenerbahçe’nin hem gol hem de ofsayt olan bir golünü vermiyor. Bu yan hakem hangi ligde hangi maçta görev alıyor? O hakem o günden beri dinleniyor. Yatağa düşmüş evde. Psikolojik bir baskı söz konusu.
* Başkanımız Ünal Aysal, Fatih Terim’e destek için Karabük’e gitti. Bunu herkes iyi anlasın.