Skorer Suçlu Daum!

Suçlu Daum!

11.01.2011 - 02:46 | Son Güncellenme:

Schuster, eleştirdiği savunma ağırlıklı futbolu Türkiye’ye Daum’un getirdiğini iddia etti...

Suçlu Daum

Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil eden tek takım olan Beşiktaş, Teknik Direktör Schuster’i gururlandırdı. Alman teknik adam, Kicker dergisine verdiği röportajda, buna değindi, ligde ise şampiyonluğun zor olduğunu ifade etti.
Schuster, “Uluslararası düzeyde neyi başarabilirsiniz?” sorusunu, “Diğer Türk kulüplerinin tümü elendi, sadece Beşiktaş tur atladı. Bu bizi gururlandırıyor. Türk futbolunun onurunu kurtardık. Şimdi D.Kiev ile karşılaşacağız. Bu iyi sonuçlandırılabilecek bir görev” diye yanıtladı.
Beşiktaş ile puan cetvelinin ortalarında yer almalarının sebebinin sorulması üzerine de siyah-beyazlıların teknik patronu, sakatlıkların olduğunu ancak bunun bir özür sayılmayacağını ifade etti. Bu sezon şampiyon olmanın zor olduğunu söyleyen Schuster, puan farkının çok büyük olduğunu, uluslararası turnuvalara katılmak için gerekli olan bir sıralamayı hedeflediklerini belirtti.
Teknik direktörlerin ve oyuncuların Türk ligine alışmasının zor olduğunu da belirten Schuster, Türkiye’de Orta Avrupa’dan daha farklı ve savunma ağırlıklı bir futbol oynandığını söyledi. Bu tarzı meslektaşı Christoph Daum’un getirdiğini ve Türkiye’deki futbolu şekillendirdiğini ifade eden Schuster, Bursa’nın bu şekilde şampiyon olduğunu, Trabzonspor’un da bu şekilde oynadığını ve şu an lider konumda olduğunu kaydetti.
Tecrübeli çalıştırıcı, “Türkiye’de teknik direktörler çabuk değişebiliyor. Bu sezonun dışında da bir plan yapıyor musunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık da, “Haklısınız, burada teknik direktör değişimi çabuk oluyor. Ancak Beşiktaş’ta bana zaman verileceğini hissediyorum” diye yanıt verdi.

Yazarlar