Galatasaray Süper Kupa Finali öncesi flaş karar!

Süper Kupa Finali öncesi flaş karar!

05.08.2013 - 12:37 | Son Güncellenme:

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçında tribünlere davul sokulmaması kararını iptal etti.

Süper Kupa Finali öncesi flaş karar

Kayseri İl Spor Güvenlik kurulu, 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında arasında oynanacak Süper Kupa finalinde daha önce alınan davul yasağını kaldırdı. Vali Orhan Düzgün, "Her iki güzide kulübümüzün taraftarından gelen yazılı istek üzerine, kimlikleri belirlenen kişilerin stada davul sokmasına ve çalmasına müsade ettik"dedi.

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, sahaya davul ve tokmağının atılacağı endişesi ile bir hafta önce yaptığı toplantıda, karşılaşmanın oynanacağı Kadir Has Stadına davul sokulmaması yönünde karar almıştı. Bu gün valilik brifing salonunda Vali Orhan Düzgün başkanlığındaki toplantıya Emniyet, Jandarma, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu, Büyükşehir Spor A.Ş, itfaiye, zabıta, özel güvenlik yöneticileri de katıldı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Vali Düzgün, "11 Ağustos'ta oynanacak bu önemli karşılaşmanın hemen bayram ardına gelmesi nedeniyle yetkili arkadaşlarımla ikinci kez toplandık. Galatasaray-Fenerbahçe Süper kupa finali için alınan önlemleri gözden geçirdik.

Haberin Devamı



Karşılaşmanın biletlerinin iki saat içinde tükenmesi, karşılaşmanın önemini ortaya koymaktadır. Müsabaka öncesi ve sonrasının güvenli huzurlu geçmesi için, her iki kulübümüzün taraftarının yazılı başvurusu üzerine, sınırlı sayıda ve kimlikleri belirlenen kişilerin davulla tezahürat yapması yolunda karar aldık. Stada davulla girecek Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı belirlenecektir"şeklinde konuştu.

Kayseri Valisi Düzgün, davul yasağının kaldırılmasının İzmir'de bir sporseverin mahkemeye başvurmasıyla ilgili olmadığına değinerek" Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarından davul isteği, bu başvurudan çok önce yazılı olarak geldi. Geçenlerde her iki kulübümüzün taraftarıyla Polisevinde yapılan iftar yemeğinde de davul yasağının kaldırılması sözlü olarak bildirilmişti. Bizim davulla ilgili daha öncesi kararımız, davulun tokmaklarının sahaya atılması endişesinden kaynaklandı" şeklinde konuştu
Bu arada, toplantı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Spor Güvenlik Sorumlusu Cenk Cem, Stat Müdürü Ali Üstünel, karşılaşmanın oynanacağı Kadir Has Stadında son inceleme ve değerlendirmeleri yerinde yaptılar.