Futbol Süper Lig’e damga vurdu, ABD’ye terfi etti

Süper Lig’e damga vurdu, ABD’ye terfi etti

29.05.2019 - 15:28 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda Milli Takımı’ndan ABD Milli Takımı’na geçmesi FIFA tarafından onaylanan Tyler Boyd, Ankaragücü’ndeki performansının kendisine ABD kapısını açtığını söyledi.

Süper Lig’e damga vurdu, ABD’ye terfi etti

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün sezon ortasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Tyler Boyd, formasını giydiği milli takımı değiştirdi. Başkent ekibinde 14 maça çıkan ve bu maçlarda 6 gol-4 asistle Süper Lig’de ikinci yarının en etkili isimlerinden olan Boyd, bundan böyle Amerika Birleşik Devletleri için mücadele edecek.

Gold Cup kadrosuna alındı

Yeni Zelanda Milli Takımı’nın formasını 5 kez giyen ve ardından FIFA’ya milli takımını değiştirmek için başvuruda bulunan Tyler Boyd, bir süredir gerekli evrakları toplamakla uğraşıyordu. Annesinin doğum sertifikası, ebeveynlerinin evlilik cüzdanı gibi istenen belgeleri temin eden futbolcunun gerçekleştirdiği başvuruya olumlu yanıt geldi. Bu gelişmenin ardından teknik direktör Berhalter kendisini, Gold Cup turnuvasına gidecek ABD Milli Takımı’nın kadrosuna aldı.

Haberin Devamı

“Türkiye’de çok iyi oynadığımdan seçildim”

ABD’ye geçme sürecinin, takımın teknik direktörünün kendisiyle temasa geçmesinin ardından başladığını belirten 24 yaşındaki futbolcu, “Gregg Berhalter benimle kontak kurdu. Bunun için yasal zemini araştırmaya başladık. ABD forması giymek birkaç yıldır hayalimdi. Sıkı çalışıp iyi peformans göstererek bunu başaracağımı düşünüyordum. Eğer kadroya seçildiysem, bu Türkiye’de çok iyi oynadığım içindir” dedi.