Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

30.05.2013 - 09:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper lig transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol
Beşiktaş transfer haberleri futbol
Nani ve Jem Karacan seferi

Kerim Frei imzaladı

Melo yine oynuyor

DİKKAT BARÇA!

Nani ve Jem Karacan seferi

Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun, Fransa’da Chedjou operasyonu başarı ile tamamladıktan sonra bu kez de İngiltere seferine çıktı.

Tulun’un, Manchester United’ın yıldızı Nani ve Reading forması giyen Türk futbolcu Jem Karacan için temaslarda bulunacağı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Nani için 10 milyon euroyu gözden çıkardığı belirtildi.

Diğer taraftan Galatasaray ile Reading arasında gerçekleşen altyapı protokolünün ardından kurulan sıcak ilişki ile beraber Jem Karacan’ın transferi de ciddi şekilde gündeme geldi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun maliyetinin düşük olması nedeniyle bu transfere çok sıcak bakıldığı belirtildi. Premier Lig’den düşen Reading’in bu transferde sorun çıkarmayacağı ve Cim-Bom’un 800 bin sterlin bonservis ücreti ödeyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kerim Frei imzaladı

Galatasaray bonservisi Fulham'da olan milli yıldız Kerim Frei ile anlaştı. Cimbom, Kerim'e yıllık 1.4, kulübüne ise 2 milyon euro ödeyecek

Galatasaray bu defa elini çabuk tuttu ve Fenerbahçe'nin de istediği Kerim Frei ile el sıkıştı. Başkan Ünal Aysal'a en yakın isimlerden olan icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan'ın Aysal'dan aldığı yetki ile hem Fulham kulübü hem de 19 yaşındaki genç yetenek ile bir ön protokol yaptığı öğrenildi. Bu transfere bitti gözüyle bakan başkan Ünal Aysal'ın bugün Galatasaray TV'de bu transferin de tamamlandığını açıklaması bekleniyor.

GURBETÇİ OYUNCULARA YÖNELDİ

Aysal'ın Frei'yi çok isteyen Terim ile önceki gün Ottomans Otel'de yaptığı görüşmede oyuncu ile yapılan ön protokolden bahsettiği ve bu transferin de bitmeye yakın olduğu müjdesini verdiği ifade edildi. Türkiye'de yerli oyuncuların tavan yapması ve federasyonun gelecek sezondan itibaren yabancı sayısında kısıntıya gitmesi üzerine gurbetçilere yönelen Galatasaray'ın, Kerim'e yıllık 1.4, kulübüne ise 2 milyon euro önerdiği, taraflar arasında küçük pürüzlerin kaldığı bildirildi. Bu arada Galatasaray'a gelmeye sıcak bakan Jem Karacan için de Reading ile görüşüleceği gelen haberler arasında...

Haberin Devamı

ANNESi FASLI

1993 yılında Avusturya'da doğan Kerim Frei'nin babası Türk, annesi ise Faslı... Futbol hayatına Grasshoppers takımında başlayan oyuncu, 2010 yılında Fulham'a transfer oldu. Geçen sezon kiralık olarak Championship ekibi Cardiff'te görev yaptı. Abdullah Avcı'nın girişimiyle Türk Milli Takımı'nı seçen Frei, son olarak Letonya ile oynanan maçın 61. dakikasında Oğuzhan'ın yerine girdi.

Melo yine oynuyor

Sambacı’nın menajeri “Çok sayıda teklif alıyoruz” derken Felipe Melo da 3 yıllık anlaşma karşılığında 2.5 milyon Euro garanti para ve 30 bin Euro maç başı talep edince görüşmeler tıkandı

G.SARAY’DA son iki sezondur yaşanan “Melo’nun geleceği” sorunsalı bir kez daha gündemde. Ancak Sambacı ve menajerinin oyunları da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da başladı. Bonservisi Juventus’ta olan Sambacı için Nisan ayı sonunda 6.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmayan sarı-kırmızılılar, talip çıkmaması halinde Melo için daha düşük bir teklif vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ANCAK Brezilyalı’nın menajeri ise bu sürede yine sorun yaratmayı sürdürüyor.

İlk sezonunda yıllık 3.3 milyon Euro alan ve maç başı da 30 bin Euro kazanan Melo’ya geçen sezon ise 2.5 milyon Euro ve 25 bin Euro da maç başı ücret ödenmişti.

SAO PAULO YALANLADI

G.SARAY yönetimi bu yıl ise garanti ücreti ile maç başını rakamını azaltmak istiyor. Bunun için de 2 milyon Euro ve maç başına da 20 bin Euro teklif etmek için nabız yokluyor. Ancak Melo için istenilen rakam ise 2,5 milyon Euro ve maç başına da 30 bin Euro. Bu isteği astronomik bulan Cimbom ise işi ağırdan alırken Melo’nun menajeri Jose Rodrigo Baster ise Avrupa’nın ünlü kulüplerinin Melo’yu istediğini iddia edip G.Saray’ı ikna etmeye çalışıyor. Ancak Manchester City, Borussia Dortmund ve Sao Paulo’nun istediği iddia edilen Melo için Brezilya kulübü de dün “Listemizde kesinlikle yok” açıklaması yaparak iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

G.SARAY’IN Juventus ile görüşmeleri yürüttüğü ve makul bir bonservis bedeline ikna etmeye yakın olduğu öğrenilirken Melo’nun istediği ücret için 3 yıl da sözleşme yapmak istemesi ile kabaran rakamlar sarı-kırmızılıları çileden çıkarıyor.

Alternatifi Guilavogui

MELO ile anlaşamama ihtimaline göre Fatih Terim alternatif ismini yönetime iletti: Josuha Guilavogui. Fransa’da Saint Etienne forması giyen 22 yaşındaki orta sahayı, Melo transferi gerçekleşmemesi halinde yönetime öneren Terim, bu ismi genç olmasından dolayı da istiyor.

Kulübü ile 2016 sonuna kadar sözleşmesi bulunan Fransız orta sahanın bonservisi 4.5 milyon Euro civarında. Kulübü ile 116 maça çıkan Guilavogui, 12 de gol buldu.

DİKKAT BARÇA!

Barcelona’nın, Muslera’nın menajeri Fonseca ile bir araya gelerek 5 yıllık cazip bir sözleşme önerdiği bildirildi. Uruguaylı kaleci için ısrarlı olan İspanyol ekibinin, Galatasaray’a 20 milyon euro bonservis teklif edeceği öğrenildi

Neymar’ı resmen renklerine bağlayan Barcelona, Galatasaray’ın başarılı kalecisi Fernando Muslera’yı da transfer etmek için ilk ciddi adımı attı.

İspanyol yöneticilerin, Muslera’nın menajeri Daniel Fonseca ile bir araya gelerek, Uruguaylı file bekçisinin transferiyle ilgili tüm koşulları masaya yatırdıkları bildirildi. Barcelona’nın toplantıda menajer Fonseca’ya 5 yıllık sözleşme teklif ettiği ve bu önerinin Muslera tarafından kabul edildiği kaydedildi.

Victor Valdes’le yollarını ayıran İspanyol ekibinin, 26 yaşındaki Muslera’nın bonservisi için Galatasaray’a 20 milyon euro teklif edeceği ileri sürüldü. Sarı-kırmızılı kulübün bu cazip teklifi kabul edeceğini düşünen Barcelona’nın, Uruguay’ın da katıldığı önümüzdeki ay Brezilya’da düzenlenecek Konfederasyon Kupası maçlarından sonra transferi resmen açıklayacağı savunuldu.

İspanyol basını, kaleci arayışlarına hız veren Barcelona’nın, Muslera ile birlikte Valencia’nın kalesini koruyan Vicente Guaita ile ilgilendiğini yazdı. Haberlerde, Muslera transferinin gerçekleşmemesi halinde İspanyol ekibinin, Guaita için Valencia ile masaya oturacağı vurgulandı.

‘Barça gurur verir’

Galatasaray’la 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan Muslera, Barcelona’dan kendisine henüz resmi bir teklif gelmediğini belirtirken, İspanyol ekibine yeşil ışık yaktı.

Uruguay basınına konuşan başarılı eldiven, Messi gibi bir yıldızla aynı takımda forma giymenin kendisine gurur vereceğini belirterek, “Valdes’in ardından Barcelona kalesini korumak bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi olur. Ancak ben halen Galatasaray’ın kalecisiyim” ifadelerini kullandı. Muslera, Galatasaray’da çok başarılı geçen bir sezonu geride bıraktığını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe transfer haberleri futbol
Rumenlerden çılgın iddia! Lucescu ve Fenerbahçe...
Fener’de 5 aday
Moussa Sow da ayrılabilir
Cardozo'nun aklı Fener'de
Rumenlerden çılgın iddia! Lucescu ve Fenerbahçe...
Rumen basını, Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'in başında bulunan Mircea Lucescu ile ilgilendiğini iddia etti.
Aykut Kocaman ile yollarını ayıran Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in başında bulunan Mircea Lucescu ile ilgilendiği iddia edildi.
Rumen basınında yer alan haberlerde uzun süredir Ukrayna ekibini çalıştıran deneyimli teknik direktörün tekrar Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı belirtildi.
Yakın zamanda kulübüyle sözleşmesini yenilemesine karşın değişiklik arayışında olduğu ifade edilen Lucescu'nun geçmişte önemli başarılar yaşadığı Türkiye'ye dönebileceği vurgulandı.
Haberde Dirk Kuyt, Raul Meireles gibi yıldız isimlere sahip sarı-lacivertlilerin Rumen teknik adama istediği kadroyu oluşturması için 200 milyon euro'luk bütçe ayıracağı belirtilirken; Fenerbahçe'yi Avrupa'nın zirvesine taşımak için uygun ismin Lucescu olduğunu düşünen isteyen başkan Aziz Yıldırım'ın, deneyimli çalıştırıcı sayesinde bu başarıyı yakalayabileceği ifade edildi.
Fener’de 5 aday
Teknik direktör arayışlarına başlayan sarı-lacivertli kulüpte, Ersun Yanal liste başında yer alıyor. Mustafa Denizli, Van Gaal, Heynckes ve Prosinecki de diğer adaylar arasında bulunuyor
Fenerbahçe’de teknik direktör adayları ortaya çıkmaya başladı.
Aykut Kocaman ile sürpriz şekilde yollarını ayıran sarı-lacivertli kulüpte ilk gün 2’si yerli 3’ü yabancı 5 aday ön plana çıkarken, Eskişehirspor’u çalıştıran Ersun Yanal’ın listenin ilk sırasında olduğu öğrenildi.
Çaykur Rizespor’dan ayrılan Mustafa Denizli’nin ise en güçlü ikinci aday olduğu ifade edildi. 1 Temmuz’da topbaşı yapacak olan Fenerbahçe’de öne çıkan teknik adamlar şöyle:
ERSUN YANAL
Başkan Aziz Yıldırım’ın beğendiği ve daha önce de takımın başına getirmek için çaba sarfettiği deneyimli teknik adam liste başında yer alıyor. Yanal’ın, Eskişehirspor’la 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ersun Yanal’ın ismi geçtiğimiz yıllarda birçok kez Fenerbahçe ile birlikte anılmıştı.
MUSTAFA DENİZLİ
Türk futbolunun en başarılı teknik adamlarından Mustafa Denizli, yönetim içinde tecrübesi ile öne çıkıyor. Denizli, 2000-01 sezonunda Fenerbahçe’yi şampiyon yapmıştı.
JUUP HEYNCKES
Bundesliga’da şampiyonluğa taşıdığı Bayern Münih’i, Şampiyonlar Ligi şampiyonu da yapan 68 yaşındaki Alman teknik adam, yabancı adaylar arasında ilk sırada bulunuyor. Ancak Heynckes’le, Jose Mourinho’yu gönderen Real Madrid de ciddi biçimde ilgileniyor.
LOUIS VAN GAAL
Aykut Kocaman’ın devre arasındaki istifasından sonra temas kurulan Louis van Gaal, halen Hollanda Milli Takımı’nı çalıştırıyor. Van Gaal’in, Hollanda ile Fenerbahçe’yi birlikte çalıştırmayı kabul edebileceği ifade ediliyor.
ROBERT PROSINECKI
Listedeki en şanslı isimlerden biri de Kayserispor Teknik Direkörü Robert Prosinecki. Futbolculuğu döneminde dünya futbolunun en önemli isimlerinden olan Hırvat teknik adam, Kayserispor’da kendini ispatladı. Devre arası küme düşme potasında aldığı Kayseri’yi üst sıralara taşıyan genç teknik adamın en büyük avantajı Türkiye’yi tanıması.
Dilmen’e teklif
Fenerbahçe’nin eski oyuncusu ve teknik direktörü olan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman’ın istifasından kısa süre sonra sarı-lacivertli kulübe geldi. Başkan Aziz Yıldırım’ın, bu kritik süreçte Dilmen’i kulüpte görmek istediği ifade edildi. Rıdvan Dilmen’in bu fikre pek sıcak bakmadığı ancak futbol şubesinde görev almasının gündemde olduğu ifade edildi.
Moussa Sow da ayrılabilir
Aykut Kocaman'ın istifası F.Bahçeli futbolcuları da sarstı. Gökhan Gönül, twitter ekranını karartarak tepkisini dile getirirken, milli takım kampında bulunan Mert, Topal, Alper, Caner ve Bekir gibi oyuncular da telefonla işin aslını öğrenmeye çalıştı. Moussa Sow'un menajeri Shervin Nikoui'nin İstanbul'a gelmesi de ilginçti. Nikoui, Sow'a ciddi teklifler olduğunu bildirdi. Sözleşmesinde "17 milyon euro'ya serbest kalır" maddesi bulunan Sow için Arsenal ile Liverpool'un 15 milyon euro vermeye hazır olduğu iddia edildi.
Cardozo'nun aklı Fener'de
Daha önce sarı-lacivertlilerin 15 milyon euro'luk teklifini geri çeviren Benfica'nın, teknik direktör Jorge Jesus ile tartışan Paraguaylı forvet için 12 milyon euro'ya razı olduğu belirtildi
Fenerbahçe, Benfica'nın Paraguaylı santrforu Oscar Cardozo transferinde psikolojik üstünlüğü ele geçirdi... Sarı-lacivertli kulübü Avrupa Ligi'nin dışına iten Benfica'da, Vitoria Guimaraes ile oynadığı Portekiz Kupası final maçında oyundan alınınca hocasına tepki gösteren Paraguaylı yıldızın bileti kesildi. Mücadele sonrası herkesin önünde teknik direktör Jorge Jesus ile tartışan başarılı oyuncu için daha önce sunulan 15 milyon euro'luk teklifi reddeden Portekiz ekibinin, şu an 12 milyon euro civarında bir rakama razı olduğu belirtildi. Gemileri yakan Cardozo'yu elden çıkararak diğer oyuncuların da benzer tavırlar sergilemesinin önüne geçmek isteyen Benfica yönetiminin, teklifleri değerlendirmeye başladığı bildirildi. Bazı Katar kulüplerinin de listesinde olan Paraguaylı forvetin yakın çevresine "Türkiye tam bir futbol ülkesi. F.Bahçe taraftarı harika. Katar'da daha çok kazanacak olsam da tercihim F.Bahçe" dediği ve camiaya dünya yıldızı sözü veren başkan Aziz Yıldırım'ın bu transfer konusunda çok hevesli olduğu vurgulandı.
EN ÖNEMLİ GOL SİLAHI
F.Bahçe'ye transferi yeniden gündeme gelen 30 yaşındaki Cardozo, Benfica ve Paraguay Milli Takımı'nın en önemli gol silahı... Avrupa'da görev yapan en başarılı santrforlar arasında gösterilen 1.93 boyundaki Cardozo, 2007'den beri formasını terlettiği Benfica'da 157 maçta 105 gol, milli takımda da 46 mücadelede 9 gol attı.
Beşiktaş transfer haberleri futbol
Özen’in gündemi Franco
Leandro atağı
Özen’in gündemi Franco
Beşiktaş ile sözleşme imzalar imzalamaz kendisini Güney Amerika’ya atan Futbol Direktörü Önder Özen, Kolombiya’da bir kaç futbolcuyu mercek altına aldı.
Özen hafta sonunda oynanan maçları takip ederken Pedro Franco isimli futbolcuyu daha dikkatli izlediği ortaya çıktı.
Kolombiya’nın Millonarios takımında oynayan 22 yaşındaki genç stoper için yönetime olumlu raporlar veren İzleme Komitesi’nin önerilerini dikkate alan Özen, bu oyuncu hakkında da bilgi topladı. Başkan Fikret Orman’ın belirlediği 15 milyon euroluk bonservis bütçesinden aslan payını böylesine gençler için harcamak isteyen yönetim, yeni hocanın onay vermesi halinde Franco’yu Avrupa’nın büyük kulüplerinin elinden kapmaya çalışacak.
Takımının gözdesi
Çok genç yaşta Millonarios takımının kaptanlığına getirilen ve oyun kurabilme özelliği ön plana çıkabilen 1.83 boyundaki stoperin önündeki tek engelin ise Millonarios Yönetimi’nin olduğu öğrenildi. Oyuncusunu Avrupa’ya göndermek istemeyen Kolombiya kulübünün, cazip bir bonservis bedeli karşılığında satışına onay verebileceği ortaya çıktı.
Leandro atağı
Sao Paulo'da Zico ve Edu ile buluşan sportif direktör Önder Özen, Palmeiras'ın genç forvetine talip oldu. Aralık ayında sözleşmesi bitecek olan Leandro için 3 milyon dolar bonservis ödenecek
Beşiktaş, yeni sezon transfer çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sportif direktörlük görevine getirildikten sonra harekete geçen Önder Özen, Güney Amerika seferinde birçok oyuncu ile bir araya geliyor. İlk olarak Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Millonarios'ta forma giyen Fredy Montero ve menajeri ile buluşan fakat ortaya çıkan 4 milyon dolarlık rakam üzerine çark eden Önder Özen, rotasını Brezilya'ya çevirdi. Özen; Sao Paulo'da F.Bahçe'nin eski oyuncusu Edu'nun yanı sıra eski teknik direktörü Arthur Zico ile bir araya geldi.
PALMEİRAS RAKAMI ARTIRMAK İSTİYOR
Burada yapılan görüşmede sportif direktör Özen, her iki eski dostundan da Leandro'yla ilgili olumlu şeyler duyunca rotasını bir anda 1993 doğumlu genç yıldıza çevirdi. Aralık ayında sözleşmesi bitecek futbolcu için Palmeiras'tan randevu isteyen Önder Özen'in aklında 3 milyon dolar civarında bir rakam olduğu öğrenildi. Palmeiras'ın alt kümede olması siyah-beyazlıları heyecanlandırırken, Palmeiras'ın ise genç oyuncu için daha yüksek bir rakam talep edeceği vurgulandı. Leandro için başkan Orman'ın da olumlu görüş bildirdiği belirtildi.
EDU, MOLEDO'YU ÖNERDİ
Sportif Direktör Önder Özen, önceki gün Bogota'dan Sao Paulo'ya geçti. Özen, burada F.Bahçe'nin eski oyuncularından Edu ile bir araya geldi. Sao Paulo'ya dönen 35 yaşındaki Lucio'nun durumu hakkında bilgi alan Özen, daha sonra menajerler tarafından kendisine önerilen Alex Silva hakkında araştırma yaptı. Edu, vatandaşı için müzmin sakat yorumunda bulunurken, Özen'e Moledo'yu önerdi. Daha önce F.Bahçe'nin de gündemine gelen Moledo için Özen'in, İnternacional'le görüşmek için randevulaştığı bildirildi.