Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

02.06.2013 - 10:17 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberler

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri futbol

Carlinhos'u alıp getirecek

Gözler Aslan'da

Öncelik Jem'de

Cimbom İnler’den vazgeçmiyor

Carlinhos'u alıp getirecek

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in sol bek adayları arasında ilk sırada yer alan Carlinhos için yeniden atağa geçti. Tecrübeli teknik adamın, "Mutlaka istiyorum" diye rapor verdiği oyuncu için sezon başında olduğu gibi kaleci antrenörü Claudio Taffarel devreye girdi. Yönetimden tam yetki alan efsanevi kalecinin, Carlinhos ile telefonla görüştüğü ve buluşmak için randevu aldığı ifade edildi. Taffarel, Galatasaray'ın hedeflerini ve kulüp yapısını anlatarak 26 yaşındaki oyuncuyu İstanbul'a gelmeye ikna etmeye çalışacak. Ayrıca Fatih Terim'in de tele konferans yönetimiyle Carlinhos ile görüşeceği bildirildi. Bu arada bu transferle ilgili sarı-kırmızılı takım adına bir de sevindirici gelişme oldu. Libertadores Kupası'nda finali hedefleyen Fluminense çeyrek finalde Olimpia'ya elenerek kupaya veda etti.

6.5 MİLYON EURO'YA 'EVET'

Bunun üzerine Carlinhos'u gözden çıkarmayı ciddi ciddi düşünmeye başlayan Sambacıların, Galatasaray'ın 6.5 milyon euro vermesi halinde teklifi kabul etmeye hazır oldukları öğrenildi. Daha önce 5 milyon euro veren Galatasaray'ın da bu defa transferi bitirmek için teklifine zam yapacağı gelen bilgiler arasında...

Gözler Aslan'da
Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Luis Nani'nin bu yaz gerçekleşmesi muhtemel transfer harekatını eski takımı Sporting Lizbon herkesten daha fazla yakın takibe almış durumda. 2007-08 sezonunun başında 25.5 milyon euro'ya Manchester United'a giden Nani için Lizbon, oyuncunun bir sonraki transferinden sözleşme gereği pay alma hakkına sahip olacak.

LİZBON'UN TERCİHİ CİMBOM

Portekiz basınında oyuncunun Juventus'a gidebileceği ve bu transferin gerçekleşmesi durumunda Lizbon ekibinin kasasının biraz olsun rahatlayacağı belirtiliyor. Nani için yüzde 20 satış avantajı bulunan Sporting'in Portekizli yıldızı en yüksek rakamı ödeyebilecek takım olarak Galatasaray'ı gördüğü ve Nani'nin Türkiye'ye transfer olması için beklediği ifade edildi.

Son yıllarda kötü günler geçiren Lizbon bu sezon da ligi 7. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılamadı. Başkan Carvalho, takviye yapabilmek için Nani'nin transferinin işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Öncelik Jem'de

Yabancı kontenjanın düşürülmesi nedeniyle yerli transfere önem veren Galatasaray'da Jem Karacan sesleri yükselerek devam ediyor. Gökhan İnler, Kerim gibi gurbetçi yıldızlarla dirsek temasında olan sarı-kırmızılılar, Karacan'ın transferini bitirerek işe başlamak istiyor.

Cimbom İnler’den vazgeçmiyor

6+4 şeklindeki yabancı sınırı, Galatasaray’ın transfer dönemindeki stratejisinde önemli rol oynadı. Atanı Drogba, tutanı Muslera olan sarı-kırmızılılar, Eboue-Dany-Riera üçlüsünün şans bulduğu savunmasına ilk takviyeyi Chedjou ile yaptı. Kontenjan yüzünden Melo’yu beklemeye alan Cimbom, Selçuk İnan’ın yanına yerli bir takviye düşünüyor ve gündemdeki ismi artık sağır sultan biliyor: Gökhan İnler!

NAPOLI’DE ÇOK MUTSUZ

İki sezondur Napoli’de oynayan Gökhan, ayrıca İsviçre Milli Takımı’nın kaptanlığını yapıyor. Türk pasaportuna sahip 29 yaşındaki orta saha oyuncusu İtalyan kulübünde sıkıntılı günler geçiriyor. Çünkü eski hocası Mazzarri ile sorunlar yaşadığında yönetiminden yeterli desteği görmedi. Üstüne yeni direktör Benitez, kendisi için ‘satılabilir’ raporu verip Liverpool’dan Lucas Leiva’yı isteyince ipler kopma noktasına geldi.

GALATASARAY ÇOK ISRARCI

Bu gelişmeler sonrası Galatasaray devreye girdi ve menajerler aracılığıyla hem Gökhan İnler’e hem de kulübü Napoli’ye haber gönderdi. 10 milyon euroyu gözden çıkaran sarı-kırmızılılar, İtalyan kulübü hemen ikna olmazsa 11-12 milyon euro seviyelerine çıkmaya hazır. İki sene önce Gökhan’ı 13 milyon euroya Udinese’den alan Napoli, zarar etmek istemiyor ve 15 milyon eurodan kapıyı açıyor.

GÖKHAN İSTEKLİ

Gökhan’ın Şampiyonlar Ligi faktörü ile Galatasaray’a sıcak bakması, sarı-kırmızılıların pazarlıklarda elini güçlendiriyor. Önümüzdeki günlerde İtalya’da sıcak gelişmeler yaşanacağı tahmin ediliyor. 30 yaşındaki Melo’yu beklemeye alan Galatasaray, ön liberoda önceliğini 1984 doğumlu Gökhan İnler’e veriyor.

Fenerbahçe transfer haberleri

Kanarya'nın panzeri Gomez

Van Gaal randevu verdi

Rüya gibi

Adebayor da listede

Kanarya'nın panzeri Gomez

Başkan Aziz Yıldırım, yepyeni bir takım yaratmak için düğmeye basarken Alper Potuk transferi ile birlikte de ilk adımı atmıştı. Ancak Yıldırım’ın hedefinde çok daha sansasyonel bir isim var: Mario Gomez...


Münih’in Götze ve Lewandowski ile anlaşmasının ardından ayrılmayı düşündüğü iddia edilen Alman oyuncu için sarı-lacivertli yönetim de nabız yoklamaya başladı. Kulübü ile 2016’ya kadar kontratı olan 28 yaşındaki golcü için çalışmalarını sürdüren F.Bahçe oyuncu için astronomik bir rakamı kasasından çıkarmaya hazırlanırken, kiralama da bir seçenek.

ÖNCE HOCAYLA ZİRVE

4 sezondur Bayern forması giyen ve bu sezon da Şampiyonlar Ligi’nde zafere uzanan Gomez’in yanı sıra F.Bahçe’nin listesinde çok sayıda ünlü isim bulunuyor.

Aykut Kocaman’ın ayrılmasının ardından yerine gelecek isimle yapılacak toplantının ardından yönetim transfere son noktayı koymak için harekete geçecek. Yıldız oyuncu transferi ile camiayı yeniden heyecanlandırmak isteyen başkan Aziz Yıldırım’ın ilk hedefi Gomez...

Van Gaal randevu verdi

Aykut Kocaman'ın istifasının ardından hızla hoca arayışlarına başlayan ve ilk etapta Ersun Yanal ve Mustafa Denizli ile görüşerek olumlu yanıt alan Fenerbahçe, şimdi de yabancı teknik adamlarla görüşme turlarına başladı. Oluşturulan listede Louis van Gaal, Bert van Marwijk, Jupp Heynckes, Joachim Löw, Felix Magath, Fabio Capello gibi dünya çapında büyük isimler var.

ÖNCELİK TRANSFER BÜTÇESİNDE

Sarı-lacivertli yönetim, kariyerleri büyük başarılarla dolu bu isimlerle direkt ya da dolaylı olarak temas kurup görüşme zemini arayacak. Hocalarda aranacak en önemli kıstas, yıllık ücretleri, ne kadar bütçe talep edecekleri, transferde hangi isimleri isteyecekleri ve şampiyonluk konusunda ne gibi garantiler verecekleri olacak. Bu kapsamda ilk görüşme Louis van Gaal ile yapılacak.

HAFTA SONUNDA AÇIKLANACAK

Van Gaal, Hollanda Milli Takımı ile kampta olduğundan İstanbul'daki görüşmeye menajerini gönderecek. Tecrübeli hocanın şartlarının öğrenileceği bu buluşmanın ardından diğer adaylarla da görüşme zemini aranacak. Sarı-lacivertliler, yabancı teknik adamlarla görüştükten sonra yönetim toplantısı yapıp, gelecek hafta sonuna kadar yeni hocasını resmen açıklayacak.

ALTIN PORTAKAL

Louis van Gaal'in, kariyerinde kazanmadığı kupa yok. Başarıya doymayan, el attığı her takımı yücelten Portakallar'ın 61 yaşındaki çalıştırıcısı, dünyada total futbolun öncüleri arasında gösterilir. Basınla ilişkileri iyi değildir. Özellikle kendi tabiriyle "aptalca" sorularla karşılaştığında çabuk öfkelenebiliyor. Yönettiği takımlarda en çok dikkat çeken nokta; ikinci veya üçüncü sezonlarda başarılı neticelerin gelmesi. Çalıştırdığı kulüplerin çoğunda sistemini oturtması zaman alabiliyor. Yani; sabır gösterilmesi gereken bir isim.

Rüya gibi

F.Bahçe iki bombayı aynı anda patlatarak Türkiye'nin gündemini değiştirmeyi planlıyor. Aykut Kocaman'ın istifasıyla teknik direktör arayışına giren F.Bahçe'nin Real Madrid'in efsane oyuncusu Kaka'yı bitirmek üzere olduğu belirtiliyor. Kocaman'ın istifasına rağmen Aziz Yıldırım'ın "Görevde kal, tam yetkilisin" dediği idari menajer Hasan Çetinkaya, İspanyol ekibi ile pazarlık yapıyor. Yıldırım- Kocaman kapışmasının nedenlerinden biri olarak gösterilen ünlü oyuncunun F.Bahçe'ye "evet" dediği belirtiliyor.

EN AZ 4-5 YIL DAHA OYNAYACAK KADAR GÜÇLÜYÜM

Real Madrid'de artık yedek kulübesinden çıkamayan, Mesut Özil'in yedeği olan Kaka için başkan Aziz Yıldırım, İspanyol ekibinin başkanı Florentino Perez ile İstanbul'da başbaşa bir görüşme yapmıştı. Real Madrid'in yüksek maliyeti nedeniyle göndermek istediği 30 yaşındaki orta saha oyuncusu "Yeni bir yol çizmenin zamanı geldi. Kendimi en az 4-5 yıl daha oynayacak kadar güçlü hissediyorum" şeklinde konuştu.

YILDIRIM, KULÜP İÇİNDEKİ ELEŞTİRİLERİ BİTİRECEK

Alper Potuk ile orta sahayı güçlendiren Fenerbahçe, Kaka ile forvetin arkasında oynayacak gerçek bir 10 numara alarak bu mevkideki sorunu kökünden çözecek. Başkan Aziz Yıldırım'ın Kaka'dan sonra sol bek, stoper ve bir golcü alarak kulüp içindeki eleştirileri de bitirmeyi düşündüğü öğrenildi. Hedef üst üste en az 2 yıl şampiyon olarak 4. yıldızı Galatasaray'dan önce takmak. Bu nedenle Aziz Yıldırım kesenin ağzını sonuna kadar açacak.

27 karşılaşmada sadece 5 gol attı Fenerbahçe bu sezon 64 resmi karşılaşmaya çıkarak rekor kırarken Real Madrid de 61 maçla sezonu tamamladı. İspanya Ligi "La Liga"da şampiyonluğu Barcelona'ya kaptıran, Devler Ligi'ne yarı finalde veda eden Real Madrid'de Kaka 27 maçta görev yaptı. Sambacı 19'u lig, 6'sı Şampiyonlar Ligi, 2'si de Kral Kupası olmak üzere 27 maçta 5 gol attı, 1403 dakika süre oyunda kaldı.

Adebayor da listede

F.Bahçe, Benfica'nın yıldızı Oscar Cardozo'yu kadrosuna katmanın hazırlıklarını yaparken, bir yandan da Totenham'ın tecrübeli golcüsü Emmanuel Adebayor'u takibe aldı. Geçen sezon Premier Lig'de 25 maçta yer alan Togo'lu yıldız, 5 gol ve 2 asistle oynadı. Avrupa Ligi'nde 8 maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu 3 gol kaydetti. 2015 yılında sözleşmesi sona erecek olan Adebayor'un piyasa değeri 13 milyon euro.

Beşiktaş transfer haberleri

Kazan kaynattı

Büyük fedakarlık

Kazan kaynattı

Siyah-beyazlılarda sıkıntılı günler bitmek bilmiyor. İnönü Stadı'yla ilgili yaşanan sorunların ardından, Beşiktaşlı yöneticiler transfer borsasında da zor günler geçiriyor. Transfer listesinin ilk sıralarında yer alan Gökhan Töre konusunda her gün yeni bir sorun daha baş gösteriyor. İki gün önce Beşiktaşlı yetkililerle yapılan görüşmelerde, genç yıldızı bir senelik kiralamaya sıcak bakan Rus ekibi; dün ise "Size Gökhan'ı bir yıllık kiralarız ama 5 milyon euro'luk satın alma opsiyonunu imzalarsanız!" talebinde bulundu. Rubin Kazan, Gökhan'la yollarını ayırmak istediği için Beşiktaş, Rus temsilcisine 1 milyon 750 bin euro'luk bir teklif sunmuştu. Rubin Kazan ise, Hamburg'tan 3 milyon euro karşılığında aldığı Gökhan'da zarar etmemek için 3.5 milyon euro istemişti. Bunun üzerine Beşiktaş'ın yaptığı kiralama teklifine önce sıcak bakan ve onaylayan Rus yöneticiler; bir gün sonra ise "5 milyon euro'luk satın alma şartlı" bir anlaşma talep edince ortalık karıştı. Beşiktaş yönetimi ise bu rakamı karşılamanın imkansız olduğunu Ruslar'a iletti.

Büyük fedakarlık

Ücretinde indirime gitmediği için Beşiktaş’tan adeta kovularak gönderilen Portekizli yıldız ile başkan adayı Serdar Adalı temasta. Ruslar’ın da peşinde olduğu Q7’nin gönlü siyah-beyazlılardan yana 16 Haziran’daki başkanlık seçimine iddialı hazırlanan Serdal Adalı, Beşiktaş’a kazandırdığı Ricardo Quaresma için devrede. “Bizim beğenmediğimizi ezeli rakibimiz istiyor” diyerek Galatasaray’ın Q7’ye olan ilgisine vurgu yapan ve Fikret Orman’ı eleştiren Adalı, Portekizli yıldızı Beşiktaş’a yeniden getirmek için harekete geçti. Katar’da mutsuz olduğu bilinen?ve Avrupa’ya dönmek isteyen Quaresma’nın peşindeki tek takım Beşiktaş değil. Bazı Rus ekipleri de Quaresma’nın menajerleriyle bir süredir temasta. Q7, Rus ekiplerinden oldukça cömert teklifler alıyor.

ADALI’NIN VEFASINI UNUTMUYOR

Quaresma’nın ise Rusların tekliflerini değerlendirdiği ancak kendisini havaalanına kadar gelerek uğurlayan Serdal Adalı’ya vefa göstereceği öğrenildi. Öyle ki geçtiğimiz sezon başında indirimi reddeden Portekizli futbolcu bu kez ‘Feda’ demeye sıcak bakıyor. Q7’nin 3.7 milyon euro olan ve Beşiktaş’taki sonunu hazırlayan yıllık ücretini 2.5 milyon euroya indirmeye bile hazır olduğu ifade ediliyor. Serdar Adalı’nın Q7 ile ön protokol yapmaya hazırlandığı, seçimi kazanır kazanmaz Quaresma ile resmi kontrat yapılacağı de gelen haberler arasında.

Yazarlar