Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

18.06.2013 - 10:05 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

Salih Uçan ayrılıyor mu?

Rio Ferdinand'dan Fenerbahçe itirafı

Fenerbahçe'de 3 yolcu

Holmen Fenerbahçe'de!

Salih Uçan ayrılıyor mu?

Geçtiğimiz sezon eline geçen fırsatı iyi değerlendiren ve bir anda sivrilen Salih Uçan, kendisine gelen teklifleri doğruladı.

Fenerbahçe forması ile özellikle ligin ikinci yarısında Süper Lig ve Avrupa Ligi'ndeki performansı ile bir anda dikkatleri çeken Salih Uçan, Fanatik'in verdiği habere göre aldığı transfer tekliflerini geri çeviriyor.

21 Haziran’da başlayacak U20 Dünya Kupası’nda Türkiye formasını giyecek Salih, mutlaka Fenerbahçe'de kalıp kendisini ispat etmek istediğini söyledi. Salih, "Henüz takıma kattığım şeyler çok az. İlk olarak düzenli oynamak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Salih, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe foması ile 3 gol atmıştı.

Rio Ferdinand'dan Fenerbahçe itirafı

ManU'nun tecrübeli defans oyuncusu Rio Ferdinand, The Sun'a verdiği röportajda Monaco ve Fenerbahçe'den aldığı ileri sürülen teklifler hakkında konuştu. 35 yaşındaki ünlü futbolcu, "Ne yalan söyleyeyim, tekliflerden biri çok astronomikti. Fakat Manchester United benim hayatımın bir parçası. Burada çok eğlenceli sezonlar geçirdim. Gitmek gibi bir niyetim yok" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de 3 yolcu

Holmen'in de takıma katılacak olmasının ardından Fenerbahçe'deki yabancı futbolcu sayısı 11'e yükseldi. Yabancı kontenjanının boşaltılabilmesi için futbolcularla görüşmeler sürerken Yobo ve Krasic'ten kendilerine takım bulmaları istendi. Fenerbahçe'de ayrıca Cristian Baroni ile de yollar ayrılabilir.

Krasic'e Rusya ve İtalya liginden taleplerin olduğu belirtilirken Yobo bu sürpriz gelişmeler sonrası takım aramaya başladı. Ancak iki oyuncunun da Fenerbahçe'den kazandıkları yıllık ücreti bulmaları çok zor gözüküyor.

CRİSTİAN DA SATILABILIR
Fenerbahçe'de ayrıca Cristian Baroni ile de yollar ayrılabilir. Brezilya'lı futbolcuya Roma'nın teklifte bulunduğu bilinirken, bonservis bedeli hakkında anlaşma sağlandığı taktirde sarı lacivertlı kulübün bu oyuncusunu elden çıkartabileceği belirtiliyor.
Fenerbahçe'nin kadrosunda bulunan yabancı oyuncular şöyle;
"Yobo, Bruno Alves, Michal Kadlec, Miroslav Stoch, Cristian Baroni, Meireles, Krasic, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Webo ve Holmen."

Haberin Devamı

Holmen Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Samuel Tobias Holmen ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Samuel Tobias Holmen ile prensip anlaşmasına varıldığını, futbolcunun yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağını bildirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Kulübümüz, futbolcu Samuel Tobias Holmen ile prensip olarak anlaşmaya varmış olup, yarın yapılacak sağlık kontrollerinin ardından oyuncu ile sözleşme imzalanacaktır."

Son 3 sezonda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 102 Süper Lig maçına çıkan Holmen, 23 gol kaydetti. İsveç Milli Takımı'nın da formasını giyen 29 yaşındaki oyuncu, geçen sezon ligden düşen lacivert-turunculu takımda 33 maça çıktı ve 11 golle takımının en golcü oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

John Obi Mikel'e 20 milyon sterlin

Fabiano'ya en güzel teklif Galatasaray'dan!

‘B planı’ Melo

Monaco Kral’a göz dikti!

Terim’in 1 numarası

Çağlar’ın gönlü Trabzon’da

John Obi Mikel'e 20 milyon sterlin

Nijerya'nın popüler futbol sitesi Soccer Star'dan John Joshua-Akanji'nin haberine göre Chelsea, Galatasaray'ın John Obi Mikel için yaptığı teklifi yükseltmesini istiyor.


Haberde sarı-kırmızılıların John Obi Mikel transferi için Chelsea'ye 16 milyon sterlin bonservis bedeli ödemeyi kabul ettiği ve oyuncuya da haftalık 80 bin sterline yakın bir maaş vermeyi planladığı belirtilirken İngiliz kulübünün daha yüksek bir teklif beklediği belirtiliyor.

Chelsea'nin John Obi Mikel için belirlediği bonservis bedeli ise 20 milyon sterlin.

26 yaşındaki John Obi Mikel, 2006 yılından beri Chelsea forması giyiyor.

Haberin Devamı

Fabiano'ya en güzel teklif Galatasaray'dan!

Galatasaray'ın peşinde olduğu yıldızlardan biri de Luis Fabiano. Sao Paulo'da forma giyen 32 yaşındaki golcü oyuncu için sarı-kırmızılı ekibin verdiği teklifin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Brezilya basını, 32 yaşındaki yıldız golcünün hayatının son transfer şansını yakaladığını iddia etti. Ailesinin de bu teklife evet demesi için Fabiano'ya baskı yaptığını iddia eden haberlerde, kulüpler arasındaki pazarlığın da bitme noktasına geldiği iddia edildi. Buna göre, Sao Paulo'nun Fabiano için istediği ucret, 6 milyon euro. Galatasaray ise teklifini 5 milyon euro'ya çıkardı. Aradaki 1 milyon euro'luk farkın her an kapanabileceği ve transferin gerçekleşebileceği iddia ediliyor.

Bu arada Yunanistan'dan da bir kaç kulübün peşinde olduğu Sambacı için Galatasaray'ın, gerek yıldızlarla kadrosu, gerek Avrupa Kupalarındaki başarıları, gerekse İstanbul'un güzelliğinin avantajlarıyla daha şanslı olduğunun altı çizildi.

‘B planı’ Melo

Ön liberoda önceliğini Gökhan İnler’e veren Galatasaray, iki sezondur kiralık formasını giydiği Felipe Melo’yu ‘B Planı’ olarak düşünüyor.

Şu an ülkesinde tatilde olan Brezilyalı yıldız, sarı-kırmızılı yönetimden haber bekliyor. İlk kulübü Flamengo, yüksek maliyeti dolayısıyla Melo’yu transfer edemiyor. Galatasaray’ın her geçen gün pazarlıkta eli güçleniyor ve Melo ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Juventus zor durumda kalıyor.

GÖKHAN OLMAZSA…

Gökhan İnler için Napoli’den cevap bekleyen sarı-kırmızılılar, bu transferde pürüz yaşanması halinde Felipe Melo’yu bitirecek. 6 milyon euro isteyen Juventus’u 4 milyon euro seviyesine indirmeye çalışacak. İtalyanlar 4’e inmezse, yine kiralama formülü ile iş bitirilemeye çalışılacak.

Monaco Kral’a göz dikti!

Ligue 1’e adım atan Monaco, Rus dolar milyarderi Dmitry Rybolovlev ile birlikte, Arap sermayesindeki Paris Saint Germain’in saltanatını yıkmak için her şeyi yapıyor. Önce Porto’dan James Rodriguez ve Joao Moutinho ikilisine 70 milyon euro bonservis ödeyen kırmızı-beyazlılar Ricardo Carvalho’yu ise bedelsiz olarak renklerine katmıştı. Monaco transferin en önemlisini ise Atletico Madrid’den Radamel Falcao’yu alarak gerçekleştirmişti.

PARTNER ARIYORLAR

Önce Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera’ya 25 milyon euro öneren Fransız kulübu, sarı-kırmızılılardan ‘ret’ yanıtı alınca bu kez kancayı Burak Yılmaz için attı. Radamel Falcao, yanına alınacak transfer için, “Monaco’nun projesi geleceğe yönelik. Avrupa’da en üst seviyede futbol oynamak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda takıma katılacak olan yıldız isimler ve partnerim için sabırsızlanıyorum” demişti. Monaco, Falcao’nun yanına istedikleri Burak Yılmaz için 20 milyon euro teklif etti. Kral’ı Napoli, Fiorentina ve Anzhi’ye satmayan sarı-kırmızılı yönetimin bu teklife nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.

Terim’in 1 numarası

İlk 11’ine yerli takviye düşünen Fatih Terim’in gönlünde yatan ‘Aslan’ Gökhan İnler. Türk pasaportlu oyuncu için 8 milyon euro gözden çıkarıldı, Napoli’ye baskı başladı… 6+4 şeklindeki yabancı sınırı, Galatasaray’ın bu transfer dönemindeki stratejisinde önemli rol oynadı. Atanı Drogba, tutanı Muslera olan sarı-kırmızılılar, Eboue-Dany-Riera üçlüsünün şans bulduğu savunmasına ilk takviyeyi Chedjou ile yaptı. Kontenjan yüzünden Melo’yu beklemeye alan Cimbom, Selçuk’un yanına yerli bir takviye düşünüyor ve gündemdeki ismi herkes biliyor: Gökhan İnler!

GÖKHAN TAMAM, SIRA NAPOLİ’DE

Napoli’den kopma noktasına gelen Türk pasaportlu oyuncu için girişimlerini sürdüren sarı-kırmızılılar büyük aşama kaydetti. Gökhan İnler’e, İtalya’da kazandığı paranın iki katı teklif edildi. Gökhan, sezon başına 3 milyon eurodan uzun süreli sözleşmeye “Evet” dedi. Sıra kulübünü ikna etmeye geldi.


4 MİLYON EURO FARK KALDI…

Menajerler aracılığıyla Napoli’nin kapısını çalan Galatasaray, 8 milyon euro önerdi. İtalyan ekibi, 3 yıl daha sözleşmesinin bulunduğu Gökhan için 12 milyon euro istedi. Fatih Terim bu transferde ısrarcı ve sarı-kırmızılı idareciler Napoli’ye baskıya başladı. Son formül olarak Melo’da yaşandığı gibi 29 yaşındaki oyuncunun satın alma opsiyonuyla kiralanması söz konusu.

Çağlar’ın gönlü Trabzon’da

Galatasaray’la olan sözleşmesi sona erdikten sonra Trabzonspor’un radarına giren Çağlar Birinci, memleketinin takımıyla imza aşamasına geldiğinizi bizzat doğruladı. Aslen Trabzonlu olan Çağlar, “Hem yöneticilerle, hem de sportif direktör Ünal Karaman’la görüştüm. Çok ufak pürüzler kaldı. İnşallah hiçbir sıkıntı çıkmaz ve bir an önce imzayı atarım. Geçmişte de Trabzonspor’a transferim söz konusu olmuştu ama gerçekleşmemişti. Yine sorun yaşamak istemiyorum” dedi. Gönlü Trabzon’dan yana olan Çağlar şimdilik bekliyor ancak bordo-mavililerin elini çabuk tutması gerekiyor.

AĞIRDAN ALIYORLAR

Çünkü Kayserispor da bonservisi bulunmayan Çağlar’ı yakından takip ediyor. Karadeniz ekibinin işleri ağırdan almasının sebebine gelince… Ünal Karaman ve Mustafa Reşit Akçay, 3 sezondur sakatlıklarla boğuşan Çağlar’la ilgili sağlık raporlarının inceletiyor. İnceleme sonucu, nihai karar verilecek.

Beşiktaş transfer haberleri

Ronaldinho'ya 12 milyon euroluk müthiş teklif

‘Tolga için 10 milyon euro ve Oğuzhan’ı istediler!

Almeida gidiyor

Kartal’dan transfer atağı

Eto'o için destek

Ronaldinho'ya 12 milyon euroluk müthiş teklif

Beşiktaş’ta herkes Ronaldinho’yu konuşuyor. 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, “Ronaldinho’ya teklif yaptık, bekliyoruz” demişti. Peki Roni gelecek mi, gelmeyecek mi? Daha önemlisi teklif ne.


Kartal, Brezilyalı’nın menajerine şu teklifi yaptı: Her yıl için 4 milyon euro garanti para, sözleşme 2 yıllık. 4 milyon euroluk imza parası. 2 yıl sonunda Beşiktaş, isterse 2 milyon euro verip sözleşmeyi uzatacak. Sambacı’ya iki yıl için 12 milyon euro teklif edildi.

YÖNETİMDEN SEZONUN İLK FEDASI...

Bu paranın 4 milyon eurosunu kulüp ödeyecek. İmza parasını yöneticiler verecek. Sambacı teklifi kabul ederse, Mineiro’nun sözleşmesindeki ‘Avrupa’ya transfer halinde bonservis ödenmez’ kuralı ile Roni Kartal olacak.

‘Tolga için 10 milyon euro ve Oğuzhan’ı istediler!’

Beşiktaşlı yönetici Deniz Atalay, Tolga Zengin transferinin mevcut şartlarda gerçekleşemeyeceğini söyledi. Bordo-mavililere teklif yaptıklarını belirten Atalay, “Bizden 10 milyon Euro’nun yanı sıra Oğuzhan Özyakup’u da istediler. Onur Kıvrak’ın sözleşmesinde ‘7.5 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesi var. Sanki onu hedef gösteriyorlar. Biz böyle büyük rakamlara transfer yapacak durumda değiliz. Zaten aylardır futbolcuları izleyen bir komitemiz ve onların verdiği bir liste var. Sayın Önder Özen’in de listesi var. Bunları değerlendirip kısa zamanda noktayı koymak istiyoruz” dedi.

‘KONGRE ETKİLEDİ’

Kongre sürecinin kendilerini inanılmaz derecede etkilediğini vurgulayan Atalay, “Şu ana kadar futbolcular ve kulüpleriyle oturup her şeyi konuşup halletmemiz gerekiyordu. Bunu yapamadık, çünkü seçim süreci vardı. Profesyonelleri görevlendirdik ama onlar yalnızca görüş alıp bize iletebiliyor. Sonuçta karar veren biz olduğumuz için bizim halletmemiz gerekiyor” dedi.

Almeida gidiyor

Beşiktaş’ta Fikret Orman, genel kurul üyelerinden güvenoyunu aldı, özellikle futbol konusunda hemen işbaşı yaptı. Futbol Şubesi’nin ilk ele aldığı konu, teknik direktör oldu. Haber bekledikleri Biealsa’nın Brezilya’nın Santos takımıyla anlaşması nedeniyle yeniden arayışa başlayan Kartal, Schaff ile prensipte anlaşmasına rağmen, Süper Lig’i tanıması nedeniyle gözünü Robert Prosinecki’ye çevirdi. Kayserispor’un eleştirilerine rağmen Hırvat hocada ısrarcı görünen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, bugünkü mali genel kurulda, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile görüşebileceği dile getirildi.

Beşiktaş Yönetimi’nin teklif hazırlığı içerisinde olduğunu öğrenen Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma ise Prosinecki’yi kaptırmamak için şimdiden kolları sıvadı. İlk olarak Hırvat teknik adamla görüşen Hurma, Prosinecki’den “Ben Kayserispor’u yarı yolda bırakmam. Hatta Hırvatistan’dan dönünce sözleşme bile uzatırız” yanıtını aldı.

Kayserispor tarafından yaşanan bu gelişmeler nedeniyle dikkatli adımlar atmaya çalışan Beşiktaş Yönetimi, aksi durumda Thomas Schaaf ile yapılan prensip anlaşmasını yürürlüğe koyacak.

Transfer çalışması Fenerbahçeli Sezer Öztürk’ü transfer etmek için geçen sezon öncesinden beri uğraşan Beşiktaş Yönetimi, sarı - lacivertli futbolcuyu bu kez takıma katabilmek için ciddi girişimlerde bulunmaya başladı. Genç oyuncunun menajeriyle görüşerek Sezer ile her konuda prensip anlaşmasına varan yönetim, Fenerbahçe Kulübü ile bonservis konusunda kıran kırana bir pazarlığa girecek. Öte yandan Ahmet Kavalcı ile Önder Özen ikilisinin teklif getirebilmesi durumunda Hugo Almeida’nın takımdan ayrılmasına sıcak baktıkları ortaya çıktı. Yönetici Kavalcı, Portekizli oyuncunun teklif getirememesi durumunda ise kendisine Fernades’e önerdikleri gibi yeni bir sözleşme teklif edecek.

Hilbert soru işareti

İç transfer çalışmalarında şu ana kadar Hilbert ile sözleşme uzatmayan Beşiktaş Yönetimi, Alman oyuncunun kulüpten olan alacağını faiziyle birlikte istediği için yeni sözleşmeye soğuk bakıyor. Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ı tüm ısrarlara rağmen mahkemeye götürdüğü için Alman oyuncunun yerine başka bir futbolcu bakılmasını istediği öğrenildi. Orman’ın muhalefeti nedeniyle Hilbert ile görüşemeyen Beşiktaş Futbol Komitesi, bu konuda Başkan Fikret Orman’ı ikna etmeye çalışacak.

Kartal’dan transfer atağı

Yerli rotasyonuna iki önemli katkı daha… Sezer Öztürk için Fenerbahçe’ye 1.5 milyon euro verecek Beşiktaş bonservisi elinde bulunan Serkan Balcı ile de sağ beki sağlama alacak.

Siyah-beyazlı kulüp Önder Özen’in raporu doğrultusunda Fenerbahçe’den ayrılmak isteyen Sezer Öztürk ile anlaştı. Beşiktaş geçen sezondan bu yana istedikleri Sezer için sarı-alcivertli kulübe 1.5 milyon euro verecek. Bonservis ücretini peşin vermek istemeyen siyah-beyazlılar, sarı-lacivertliler ile taksit detaylarını görüşüyor. Bu pürüzün hafta sonuna kadar aşılması bekleniyor, Düzenli forma giymek için kulübünden Beşiktaş’a transferine izin verilmesini talep eden Sezer ise yıllık 1.2 milyon euro kazanacak.

SERKAN’A 1.3 MİLYON EURO

Beşiktaş’ın bir diğer hamlesi ise sağ bek mevkisi için yapıldı. Kara Kartal, Trabzonspor ile sözleşme uzatan ancak daha sonra bu kontratı iptal edip boşa çıkan Serkan Balcı ile anlaştı. 2007’den beri bordo-mavili kulüpte forma giyen 29 yaşındaki futbolcu daha önce ise 3 sezon Fenerbahçe’de top koşturmuştu. Serkan Balcı için bonservis bedeli ödemeyecek Beşiktaş, oyuncunun kendisine ise yıllık 1.3 milyon euro verecek. Kara Kartal şimdiye dek gurbetçi kaleci Günay Güvenç’i transfer etmiş, Rubin Kazan forması giyen Gökhan Töre’yi ise 1 yıllığına kuralamıştı.

DEVRE ARASI İZİN ÇIKMADI

Kartal, Sezer’i geride kalan sezonun devre arasında da istedi. Beşiktaş’ın bu hamlesine F.Bahçe izin vermedi. O zaman takımın başında olan Aykut Kocaman’ın Sezer’in gitmesine mani olup diğer yandan da oynatmamasına yıldız futbolcunun tepki gösterdiği belirtilmişti.

Eto'o için destek

Beşiktaş'ta kongreyi kazanan Fikret Orman'a rakibi Serdal Adalı'dan destek geldi. Adalı, seçim sürecinde yaptığı transfer çalışmaları hakkında Orman'a bilgi verecek. Seçim sonrasında Orman'ı tebrik eden Adalı'nın, "Bugüne kadar görüştüğüm ve anlaştığım tüm isimleri transfer komitenize vermeye hazırım. Maddi-manevi tüm desteği vereceğim" dedi. Adalı'nın Orman'a, "Eto'o konusunda büyük oranda anlaşmaya vardım. İsterseniz yardımcı olurum" dediği öğrenildi.

Sizi asla yalnız bırakmam

Bu arada Başkan Orman'ın bu jeste karşılık Adalı'ya teşekkür ettiği; UEFA'daki savunma için de beraber hareket etmeyi teklif ettiği ve bu önerinin de kabul gördüğü belirtildi.