Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

03.07.2013 - 10:31 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

Carlinhos’un fiyatı belli oldu

Wellington’da sona doğru

Aslan’dan Song atağı

Cimbom'dan Kaka seferi

Kerim Frei G.Saray'da

Carlinhos’un fiyatı belli oldu

Galatasaray’ın bir numaralı sol bek adayı Carlinhos’un transferindeki pürüzün ne olduğu rakamlarla ortaya kondu. Brezilya’nın Lance gazetesi Fluminense kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre ödeme miktarı ve ödeme şeklinde bazı farklılıklar olduğunu gün yüzüne çıkardı. Galatasaray’ın teklifi 3.5 milyon euro peşin ve sonraki yıl artı 1 milyon euro olarak duyurulurken, bu miktarın Fluminense kulübünün beklentisinin altında olduğu belirtildi. İstenilen teklifin gelmesi durumunda Carlinhos transferinin gerçekleşeceğine dikkat çeken gazette, kulübün istediği bedelin 5 milyon euro peşin olduğunu sütunlarına taşıdı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Fluminense Başkanı Peter Siemsen’in de görüşlerine başvuruldu. Sarı kırmızılıların bekledikleri seviyeye gelmesini istediklerini söyleyen Siemsen, “Şu an içinde bulunduğumuz durum biraz sıkıntılı gibi görünüyor; ancak üstesinden gelinemez değil” dedi. Galatasaray cephesinden ilk olarak oyuncu için istenilen bedellerin verileceğine dair sesler yükseldiği ancak, görüşmelerin başlamasıyla fiyatların düştüğü, bunun da Brezilya ekibinde hayalkırıklığı yarattığının altı çizildi. Carlinhos da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Galatasaray'ın daha iyi bir teklifle gelmesi durumunda transferin gerçekleşebileceğini söylemişti.

Wellington’da sona doğru

Gökhan İnler ve yüksek total maliyetinden dolayı Melo’nun transferinden vazgeçen sarı-kırmızılılar, Sao Paulo’nun 22 yaşındaki ön liberosunda karar kıldı. 11 milyon euro bonservisi bulunan Wellington satın alma opsiyonuyla 3 milyon euroya kiralanacak.

G.Saray’da çok bilinmeyenli denkleme dönüşen ön libero transferi yavaş yavaş netleşiyor. Mazbatasını alarak başkanlıktaki 2. dönemine start veren Ünal Aysal’ın “Önceliğimiz Melo’nun mevkii. Ya oraya birini alacağız, ya da Melo’yu alacağız” demesinin ardından ilk somut adımlar atılmaya başlandı. Yönetim, birçok alternatif içinde tercihini Wellington’dan yana kullanma kararı aldı. Alınan bu kararın perde arkasını ise AMK açıklıyor.

Yönetim bu mevkii için özellikle iki ismin üstünde durdu: Gökhan İnler ve Felipe Melo. Türk pasaportu bulunduğu için önceliği Napoli’nin yıldızına veren sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibinin bonservis konusunda 12 milyon eurodan aşağı inmemesi ve Gökhan’ın da uzlaşmaz tavrı nedeniyle bu transferi rafa kaldırdı. Taraftarın sevgilisi olan Melo’da ise ortaya çıkan mali tablo, sarı-kırmızılılara geri vites yaptırdı. Juventus, sambacı için 6 milyon euro bonservis bedelinde diretti. Pitbull da yıllık 3.5 milyon eurodan 4 yıllık sözleşmede ısrar etti. Yönetim de totalde 20 milyon euroyu bulan maliyet nedeniyle Melo defterini kapatma kararı aldı.

1 MİLYON 750 BİN EURO ALACAK

Haberin Devamı

İşte yaşanan bu gelişmelerin ardından rota alternatifler arasında yer alan bir başka isim olan Wellington’a döndü. Kulübü Sao Paulo, sambacı için 11 milyon euro bonservis istiyor. Sarı-kırmızılılar ise satın alma opsiyonuyla 3 milyon euroya kiralamayı düşünüyor. Eğer Wellington’dan memnun kalınırsa da sezon sonu 8 milyon euro daha verilip oyuncunun tapusu alınacak. Sao Paulo, sarı-kırmızılıların bu isteğine sıcak bakıyor. 22 yaşındaki yıldız da kendisine önerilen 1 milyon 750 bin euro garanti + 15 bin euro maç başı ücrete ‘okey’ dedi. Yani Wellington’un ‘parçalı’ formayı giymesi an meselesi.

Haberin Devamı

Aslan’dan Song atağı

G.SARAY’DA transfer harekatı dört bir koldan devam ederken, sarı-kırmızılılara Barcelonalı oyuncu Alex Song teklif edildi. Wellington’un transferinde herhangi bir sorun çıkması halinde, sarı-kırmızılılar, hem ön libero hem de stoperde görev yapabilen B planı olarak Kamerunlu yıldızı gündemine alacak.

SARI-KIRMIZILI yönetim konuyu teknik direktör Fatih Terim ile görüşecek. İmparator’un kulübün mali yapısını da düşünerek vereceği cevaba göre de harekete geçilecek. Alex Song bir dönem G.Saray’da forma giyen ve tribünlerin çok sevdiği Rigobert Song’un yeğeni. Bir başka deyişle bu transferde Aslan’a çok yardımcı olarak biri var.

Barça’da mutsuz

Haberin Devamı

BARCELONA’DA yeterince şans bulamayan ve Katalan ekibinde mutsuz olduğunu dile getiren Song’un ilk planı Ada’ya dönmek. G.Saray, Terim’in onay vermesi halinde tüm şartları zorlayarak transferi noktalamaya çalışacak

Cimbom'dan Kaka seferi

Galatasaray "çilek" arayışında hedefi değiştirdi. Nani konusunda gelişme sağlayamayan sarı-kırmızılılar, başkan Ünal Aysal'ın geçen sezondan bu yana çok istediği Kaka'yı yeniden gündemine aldı. Real Madrid'in yeni hocası Ancelotti tarafından istenmediği için satış listesine konulan Kaka'ya en ciddi talibin Galatasaray olduğu ifade ediliyor. Sarı-kırmızılı kulübün sportif direktörü Bülent Tulun'un bizzat başkan Aysal'ın talimatı üzerine İspanya'ya giderek Real Madrid ile masaya oturacağı kaydedildi.

REAL, G.SARAY'A KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Milan ile PSG'den beklediği teklifleri alamayan 31 yaşındaki futbolcunun, kendisiyle ilgilenen Çin'in Shanghai takımını ise istemediğini belirten İspanyol gazeteciler, "Kaka için en uygun kulüp Galatasaray. Eğer Galatasaray'a giderse hem Avrupa'da kalıp kendini yeniden kanıtlama şansı yakalar hem de iyi para kazanmaya devam eder" yorumunda bulundu. İki yıl daha sözleşmesi olan Kaka'nın mali yükünden kurtulmak isteyen Real Madrid'in, Galatasaray'a kolaylık sağlayacağı ifade ediliyor.

Kerim Frei G.Saray'da

Cimbom, Fulham'ın genç yıldızı Kerim Frei ile prensip anlaşmasına vardı. 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın ardından resmi sözleşme yapılması planlanıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Terim'in istediği genç oyuncu için 2 milyon euro ödemeye hazır. Kerim'in ailesinin de Galatasaray'ı istemesi transferdeki olumlu gidişatı güçlendiriyor.

Kiralık formülü

Galatasaray, Manchester City forması giyen ve Fatih Terim'in de listesinde bulunan Aleksandar Kolarov'u kadrosuna katmak için harekete geçti. Fluminense forması giyen Carlinhos'ta istediği sonucu alamayan sarı-kırmızılı takım ikinci gözdesi Kolarov için City'nin kapısını farklı bir teklifle çaldı. İngiliz basınında çıkan iddiaya göre, Galatasaray, Kolarov için City'ye satın alma opsiyonu kendinde bulunacak şekilde bir yıllık kiralama teklifinde bulundu. Sarı-kırmızılı yönetim kiralama bedeli olarak İngiliz ekibine 1.5 milyon euro ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

AYRILMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Sezon sonunda satın alma opsiyonunu da isteyen G.Saray'ın bunun için belirlediği fiyat ise 6 milyon euro... Ada basınına verdiği demeçlerde City'den ayrılma kararını Mancini döneminde aldığını söyleyen Sırp oyuncu, "City'de mutluyum ama düzenli oynamak istiyorum. Bunu Mancini'ye de söyledim. Menajerime de ayrılmak istediğimi söyledim. Önemli olan burada para değil, tek isteğim düzenli olarak oynamak" ifadelerini kullandı. 'Türkler, Kolarov için geliyor' başlıklı haberde, Galatasaray'ın yıldız oyuncuyu kadrosuna katabileceği yazıldı.

JUVE TACA ÇIKTI

Galatasaray'ın ısrarla istediği oyuncu için İtalyan ekibi Juventus'un da devrede olduğu biliniyor. Ancak her defasında düzenli oynamanın önemli olduğunu söyleyen Sırp oyuncunun Juventus'a kendi bölgesinde birçok alternatif olması nedeniyle sıcak bakması da zor görünüyor. Juventus'un kadrosunda Kolarov ile aynı bölgede oynayan dört isim bulunuyor.

Fenerbahçe transfer haberleri

Yobo İngilizler'i geri çevirdi

Fenerbahçe, Rennes'in kapısını çaldı

Fred iyice ciddiye bindi

Sert kayaya çarptı

Yobo İngilizler'i geri çevirdi

Adı Fenerbahçe'de gönderilecekler listesinde yer alan Joseph Yobo, kendisine transfer teklifinde bulunan İngiliz ekibi Southampton'a "Hayır" cevabı verdi.

SON SÖZ YANAL'IN

Nijeryalı stoperin oğlunun İstanbul'daki okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak istemediği, kendisini de Fenerbahçe'yi seçtiği için İngiliz ekibine olumsuz cevap verdiği öğrenildi. Bu arada İngiliz medyası Yobo'yu eski takımı Everton'ın istediğini yazıyor. Teknik patron Yanal "Gitsin" derse Yobo ikna edilmeye çalışılacak.

Fenerbahçe, Rennes'in kapısını çaldı

Fenerbahçe yeni sezonun hazırlıklarına başladı ama bir yandan transfer atağı da sürüyor. Oscar Cardozo Türk basını gibi Avrupa basınının da gündeminde hep yer buluyor. Fransız basını ise Benfica'nın uzlaşmaz tutumu nedeniyle Oscar Cardozo'nun resmen bitirilememesi nedeniyle Fenerbahçe'nin yeniden Mevlüt Erdinç'e yöneldiğini yazdı. Basın iki sezon önce PSG'den 7.5 milyon euro'ya alınan 26 yaşındaki milli oyuncunun F.Bahçe'ye sıcak baktığını, Rennes'in de 7 milyon euro'ya 'evet' diyebileceğini yazdı. Gazeteler yabancı sınırlaması ve Avrupa'dan men cezası nedeniyle Fenerbahçe'nin Türk oyunculara yöneldiğini de sayfalarına taşıdılar.

MEVLÜT İÇİN DE F.BAHÇE BÜYÜK ŞANSTIR

Semih Şentürk ile yolların ayrılması, G.Antep'ten istenen Cenk Tosun'da sorun çıkması nedeniyle Mevlüt Erdinç'i takibe alan F.Bahçe'nin kiralama formülünü de masaya getirebileceği belirtiliyor. Geçen sezon Rennes formasıyla 37 maçta 13 gol atan Mevlüt'ü Ersun Yanal'ın da istediği biliniyor. Güçlü fiziği ve hava toplarındaki üstünlüğüne rağmen beklediği patlamayı yapamayan Mevlüt için Yanal, "Bizim işimize yarar. Onun futbolu çok sevdiğini, kendisine iyi baktığını, profesyonelce yaşadığını biliyorum. F.Bahçe gibi güçlü bir tribün desteği karşısında performansını da katlayacaktır. F.Bahçe'ye gelmesi Mevlüt için de büyük şanstır" ifadelerini kullandı.

Fred iyice ciddiye bindi

Brezilya basını Oscar Cardozo'yu bitiremeyen Fenerbahçe'nin Fred'e teklif götürerek elini güçlendirdiğini yazdı, Benfica ile F.Bahçe'nin müthiş kapışmasından Fluminense'nin kazançlı çıkabileceği belirtildi. Basın, "Fred için borsa oluştu. Fluminense satacağı rakamı belirledi. Şu anda listenin başında F.Bahçe var. Türk ekibinde para da çok" yorumunu yaptı. RTL ise F.Bahçe'nin Gomis için girişimlerini sürdürdüğünü yazdı.

Sert kayaya çarptı

F.Bahçe haftalardır Oscar Cardozo'nun transferini bitirmeye çalışıyor. Başkan Aziz Yıldırım, "Ne pahasına olursa olsun Cardozo'yu alacağım" diyor ama Benfica başkanı Luis Felipe Vieira en az kendisi kadar inatçı. Fenerbahçe pazarlığa 8 milyon euro'dan başladı 13'e kadar çıktı. Portekiz ekibi ise 'tok satıcı'yı oynayarak 15 milyon euro'da direniyor. Benfica başkanı Vieira ile Aziz Yıldırım'ın çok benzer yönü var. Yıldırım da Vieira da futboldaki havuz sistemine karşı. Benfica başkanı da Yıldırım gibi transfer öncesi önce yalanlıyor (Topuz ve Carlos gibi) sonra imza attırıyor.

Beşiktaş transfer haberleri

"Adebayor transferi zor gözüküyor"

Kartal’a yeni Portekizli "

Nereden nereye!

Adebayor transferi zor gözüküyor"

Ahmet Kavalcı, antrenman sırasında basın mensupları ile yaptığı sohbette transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yapılması planlanan forvet ve sol bek transferlerinin hazırlık kampının ikinci etabına yetişmesini planladıkları söyleyen Kavalcı, adı Beşiktaş ile anılan Emmanuel Adebayor transferinin zor olduğunu ve Adebayor için kulübüne teklifte bulunduklarını, ancak bonservis bedeli konusunda anlaşmanın kolay olmayacağını dile getirdi. Kavalcı ayrıca, yeni sezon öncesi transfer harcaması olarak 16 milyon Euro bütçe belirlediklerini, bu bütçenin tamamını kullanacaklarını ifade etti.

Kartal’a yeni Portekizli

Başkan Fikret Orman ile bizzat görüşen menajerler bu transferin 3.5 milyon euroya biteceğini ilettiler. Silvestre Varela için son söz Önden Özen ile Bilic’te.

İlk yabancı transferini Millonarios’dan Pedro Franco’yu alarak gerçekleştiren Beşiktaş, şimdi de Porto’nun yıldız oyuncusu Varela’yı listesine aldı. Geride kalan sezonda Porto teknik direktörlüğünü devralan Vitor Pereira ile yıldızı bir türlü barışmayın oyuncunun menajerleri, Portekizli milli forveti siyah-beyazlı yönetime sundu. Bizzat başkan Fikret Orman’dan randevu alan menajerler, Porto’nun 3.5 milyon euro karşılığında oyuncuyu bırakmaya hazır olduğunu Orman’a ilettiler.

YILLIK 1.4 MİLYON EURO

Portekiz ekibi, bonservis bedeli için de 3 taksit yapacağını Varela’nın menajerleri aracılığıyla Beşiktaş’a bildirdi. Yıldız oyuncu da 3 yıllık kontrat ve yıllık 1.4 milyon euro istiyor. Sağ açık, sol açık ve forvet oynayan oyuncunun menajeriyle yaptığı görüşmenin detaylarını Önder Özen’e anlatan Orman, teknik direktör Slaven Bilic’in vereceği rapor doğrultusunda hareket edecek. Varela, Hugo Almeida’nın da milli takımdan arkadaşı.

Nereden nereye!

Alman teknik adamın Beşiktaş’tan eski öğrencisiyle görüştüğü ve düşüncesini sorduğu ortaya çıktı. Ersan Adem Gülüm de “İspanya Ligi’nde kim oynamak istemez. Kulüpler anlaşırsa benim açımdan sorun olmaz” dedi.

İSPANYA BASININDA ÇIKMIŞTI

Beşiktaş geçen sezonu üçüncü sırada tamamladı ama bazı futbolcular transferin gözdesi oldu. Mesela McGregor gitti. Şimdi de gündemde Ersan Adem Gülüm var... Siyah-Beyazlılar’ın eski hocası Bernd Schuster, geçtiğimiz günlerde La Liga ekibi Malaga ile sözleşme imzalamıştı. Ardından İspanya basınında Schuster’in Beşiktaş’tan Ersan Adem Gülüm’ü istediği ve yakında Malaga’nın transfer için Siyah-Beyazlılar’ın kapısını çalacağı yazılmıştı. Kulüp bazında o kapı henüz çalınmadı ancak görünen o ki eli kulağında. Her an her şey olabilir...

‘ÖNCE KULÜPLER ANLAŞSIN’

Peki bu konuda Ersan Adem Gülüm ne düşünür? Almanya kampı yolculuğunda kısa bir görüşme yaptığımız 26 yaşındaki Beşiktaşlı stoper, Bernd Schuster ile bağını koparmamış. Zaman zaman görüşme yapıyormuş. Ve düşüncesini sormuş. O da teklife sıcak baktığının mesajını vermiş. Bize ise “La Liga’da oynamayı hangi futbolcu istemez. Dünyaca ünlü isimler orada mücadele ediyor. Her futbolcunun hayalini süsleyen bir lig. Benim sözleşmem sürüyor. Önemli olan kulüplerin anlaşması. Eğer taraftar el sıkışırsa benim açımdan sorun olmaz” dedi.