Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

06.07.2013 - 10:32 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri
Aslan şova hazırlanıyor
Sola yeni aday Olsson
Ve rota Burak
Son transfer Wellington
Aslan şova hazırlanıyor
Sarı-kırmızılılar futbol ve basketbolda bombaları patlatmaya hazırlanıyor...
Brezilyalı Wellington bitti, sıra Portekizli Bruma’nın Galatasaraylı olmasında… Futbolda
gaza basan Cimbom basketbolda da atakta. Yunan yıldız Spanoulis’in transferinde top Ünal Aysal’da.
Geride kalan sezon futbol ile erkek basketbolda şampiyon olan Galatasaray’ı yerel başarılar kesmedi, Şampiyonlar Ligi ve Euroleague için harekete geçildi. Fatih Terim ve Ergin Ataman ile sürekli fikir alışverişinde bulunan sarı-kırmızılı idareciler, yaptıkları transfer görüşmelerinde önemli mesafe katetti. Wellington’un resmiyet kazanması an meselesi, Bruma için kulübü Sporting Lizbon ile temasa geçildi.
Futbolda gaza basan Galatasaray, basketbolda da boş durmuyor ve Spanoulis her geçen gün Cimbom’a yaklaşıyor. Gözüken o ki sarı-kırmızılı kulübü hareketli bir hafta bekliyor. Yönetimin önümüzdeki günlerde transfer bombalarını patlatmaya başlayacağı tahmin ediliyor.
WELLINGTON’U ‘KAP’MAK ÜZERE
Geçen hafta mazbatasını alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın ilk sözü “Önceliğimiz Melo’nun pozisyonu” şeklindeydi. Ön libero transferinde ismi geçen Gökhan İnler ve Obi Mikel elendi. Felipe Melo ve Wellington son iki aday olarak kaldı. 30’unu deviren Melo’nun kaprisleri yönetimi bıktırdı ve 22 yaşındaki Wellington’da karar kılındı.
SAO PAULO TAMAM
Aysal’ın danışmanları Sinan Kalpakçıoğlu ve Bülent Tulun, yanlarına Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün’ü de alarak önceki akşam Brezilya’nın yolunu tuttu ve Sao Paulo ile masaya oturuldu. Ve Wellington transferinde mutlu sona ulaşıldı. Sarı-kırmızılılar Brezilyalı ön liberonun kulübü Sao Paulo’ya 2 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek. Satın alma opsiyonu 9 milyon euro olarak belirlenen Wellington için bugün KAP’a açıklama yapılabilir.
BRUMA İÇİN GAZA BASILDI
FIFA U20 Dünya Kupası’nı mercek altına alan Galatasaray Scout Ekibi, Portekiz’in genç forveti Bruma’yı gözüne kestirdi. Teknik heyete rapor verildi. Takımı gençleştirmeye kararlı Fatih Terim, 19 yaşındaki oyuncuyu beğendi ve transferihi istedi.
Kulübü Sporting Lizbon ile 2014’e kadar sözleşmesi bulunan Bruma için sarı-kırmızılılar 7 milyon euro ödemeye hazır. Ancak Portekizli yıldızla Chelsea ve Manchester City de ilgileniyor.
SÖZLEŞMESİ İÇİN ŞOK İDDİA
Cimbom’un Bruma ile ilgilendiğini manşetlerine taşıyan Portekiz basınında dün şok bir iddia ortaya atıldı. Bruma’nın avukatı Bebiano Gomes, oyuncusunun ay sonunda boşa çıkacağını açıkladı. FIFA kurallarına göre 18 yaşından küçük bir futbolcu 3 yıldan fazla sözleşme imzalayamıyor. Ve 1994 doğumlu Bruma’nın 16 yaşındayken Sporting ile imzaladığı kontrat geçerliliğini yitiriyor.
SPANOULOIS’İ BAŞKAN BİTİRİYOR
Yeni sezonda Euroleague’de boy gösterecek Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Avrupa’nın en gözde oyuncusuna kancayı taktı: Vassilis Spanoulis. 2 senedir Avrupa şampiyonu yaptığı Olympiakos’tan ayrılma kararı alan Yunan yıldız, sarı-kırmızılıların dışında Rus devi CSKA Moskova ve İspanyol ekibi Barcelona’nın radarında. Ama Spanoulis’in menajeri Misko Raznatovic, CSKA ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı. Çünkü oyuncuya eşinden ‘Rusya’ izni çıkmadı! Geriye Barcelona ve Galatasaray ihtimali kaldı.
ÜNAL AYSAL EL KOYDU!
Navarro ile yan yana oynamaya soğuk bakan ve takımın kendi üstüne kurulmasını isteyen Spanoulis artık Ünal Aysal’a emanet. Bu transferle bizzat ilgileneceğini antrenörü Ergin Ataman’a söyleyen Aysal, 30 yaşındaki Yunan yıldızın Galatasaraylı olması için tüm
şartları zorlayacak.
Sola yeni aday Olsson
Sol beke takviye için arayışlarını sürdüren Galatasaray'ın, İngiltere'nin Blackburn Rovers takımından Martin Olsson'u da gündemine aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz sezon da Galatasaray'ın listesine giren hatta ön protokol yapıldığı iddia edilen İsveçli futbolcu için Galatasaray'ın Carlinhos'un durumuna göre girişimlerini hızlandıracağı ve kulübü ile masaya oturacağı kaydedildi. Blackburn Rovers'ın 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Martin Olsson için 3.5 milyon euro bonservis bedeli istediği öğrenildi.
Ve rota Burak
Fiorentina Sportif Direktörü Prade, Gomez konusunda Bayern ile aralarında ücret uçurumu olduğu için ilk sıraya Galatasaraylı golcüyü aldıklarını açıkladı
Galatasaray’ın yıldız forveti Burak Yılmaz, İtalyan Fiorentina kulübünün 1 numaralı transfer hedefi haline geldi.
Mor Menekşeler, Mario Gomez ve kulübü Bayern Münih ile görüşmelere başlamıştı. Ancak İtalyan kulübünün sportif direktörü Daniele Prade dün yaptığı açıklamada Bayern ile yapılan pazarlıklarda arada iki kulübün ücretleri arasında 5-6 milyon euroluk fark olduğunu söyledi. Forvet bölgesi için ilk tercih olarak görülen Gomez’de arada büyük uçurum oluşmasından dolayı Fiorentina’nın rotasını Burak Yılmaz’a çevirdiği ifade edildi.
Wellington tamam
Cim-Bom, Brezilyalı Wellington için bu ülkeye çıkarma yaparken, Sportif Koordinatör Bülent Tulun ile Takım Menajeri Cenk Ergün’ün Sao Paulo kulübüyle masaya oturdu. 22 yaşındaki genç önlibero ile el sıkışan sarı-kırmızılılar, Wellington için Sao Paulo ile de büyük oranda anlaştı. Ancak transfer için son kararın Melo ve Juventus ile pazartesi yapılacak zirveden sonra netleşeceği bildirildi. Galatasaray’ın transferini düşündüğü, Bruma’nın menajeri ilginç bir açıklama yaptı. Portekizli oyuncunun menajeri, Bruma’nın transferi hakkında en ciddi teklifi 7 milyon euro ile Galatasaray’dan aldıklarını belirtirken; “Chelsea 4 milyon euro teklif etmişti” dedi.
‘İngiltere’de konuşuruz’
Galatasaray performans uzmanı Scott Piri yönetiminde fiziksel çalışma yaptı. Terim basın mensuplarının “Bir şeyler sorabilir miyiz?” sorusuna “İngiltere’de konuşuruz” yanıtını verdi. Sarı-kırmızılılar akşam da basına kapalı çalıştı. Gözünden yaralanan Semih Kaya’nın tedavisine devam edilirken, bu futbolcunun tedbir amaçlı İngiltere kampına götürülmeyeceği bildirildi.
Son transfer Wellington
Aslan Brezilyalı oyuncunun işini pazartesiye kadar bitirip yabancı transferine noktayı koyacak
Galatasaray yönetimi, Felipe Melo’nun isteklerinin ardından tamamen Wellington’a odaklandı. 1 yıl kiralık olarak 2 milyon Euro’ya el sıkışılırken oyuncu da 1.8 milyon Euro’ya ikna edilmişti. İdareciler Cenk Ergün ve Bülent Tulun, Brezilya’ya giderek Wellington ve bonservisini elinde bulunduran kulübü, ailesi ve menajeri ile bir görüşme yaparak transferi sonuca bağlayacak. 22 yaşındaki oyuncu için 7.5 milyon Euro satın alma opsiyonu da sözleşmeye koydurulacak ve gelecek yıl için de hamle yapılacak.
Wellington transferinde sıkıntı yaşanması ihtimaline göre Melo ile kapıları açık tutan Cimbom, alternatif olarak bu isme yönelecek.
SON HAKLARI!
Öte yandan G.Saray yönetimi orta sahaya alınacak oyuncu ile birlikte transfere de noktayı koyacak. Yabancı sınırlamasından dolayı yabancı transferinde başka bir hamle yapılmayacak.
Fenerbahçe transfer haberleri
‘Zamanımız var, Cardozo’yu beklerim’
Cardozo olmazsa Fred
Bony'nin ilk tercihi Ada
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, Benfica’nın 15 milyon Euro’da ısrar etmesi üzerine Cardozo transferinde stratejik değişikliğe gitti
Fenerbahçe'nin Cardozo sevdası devam etse de başkan Aziz Yıldırım bu transferde şimdilik bekleme politikası uygulayacak. Sarı-lacivertlilerde transferi yürüten isim olan idari menajer Hasan Çetinkaya son olarak Benfca’ya 10 milyon Euro’luk teklif yaparken, Portekiz ekibinin sürekli olarak fiyat arttırması ve uzlaşmaya yönelik bir tavır sergilememesi üzerine Aziz Yıldırım yeni bir strateji belirledi.
BENFICA’NIN istediği 15 milyon Euro’nun çok yüksek bir rakam olduğuna dikkat çeken sarı-lacivertilerin 1 numarası “Bizim verdiğimiz teklifle arada 5 milyon Euro’luk bir fark var. Zamanımız var, fiyatın düşmesini beklerim. Bu süre zarfında başka bir yere gidebilir, kulübünde kalabilir ama yine de 15 milyon Euro’yu vermem. Her futbolcunun değeri var ve 15 milyon Euro Cardozo için fazla. Kulübün de mali dengelerini düşünmek zorundayım. En iyisi beklemek” ifadesini kullandı.
Cardozo olmazsa Fred
Cardozo ile anlaşan Kanarya, 10 milyon euro önerdiği Portekiz ekibinden haftaya da olumlu yanıt gelmezse rotasını Fred'e çevirecek. Brezilyalı yıldızın maliyeti daha düşük: 7 milyon euro
Fenerbahçe'de forvet bilmecesi sürüyor. Moussa Sow'un yanına aynı ayarda bir partner koymak isteyen sarılacivertliler, ilk hedef olarak belirledikleri Oscar Cardozo ile her konuda anlaşıp, Benfica'ya da 10 milyon euro önermişti. Ancak Portekiz ekibinin, 14 milyon euro'da diretmesi ve işi sürekli yokuşa sürmesi nedeniyle yönetim, alternatif golcü arayışına başladı. B planı olarak ise Fluminenseli Fred'in masada olduğu öğrenildi.
5 GOLLE YILDIZLAŞTI
Bir dönem Lyon forması giyen ve futbol yaşantısına Fluminense'de devam eden sambacı, FIFA Konfederasyon Kupası'nda attığı 5 golle (2 golü finalde İspanya'ya kaydetti) yeniden dikkatleri üzerine çekti. Sarı-lacivertlilerin, Cardozo için Benfica'dan önümüzdeki hafta içinde de olumlu yanıt gelmemesi halinde Brezilya'ya çıkarma yaparak Fred ve kulübü Fluminense ile masaya oturacağı belirtiliyor. Fred'in maliyetinin de Cardozo'dan daha uygun olduğu dile getirildi. Mali açıdan zorda olan Fluminense'nin, yıldız oyuncuyu 7 milyon euro civarında bir rakama satmaya razı olacağı vurgulanıyor. Fenerbahçe'nin 2014 Dünya Kupası'nda forma giymeyi düşleyen ve bu nedenle Brezilya'dan ayrılmak istemeyen Fred'i ikna etmesi halinde bu transferi bitirebileceği bildirildi.
Bony'nin ilk tercihi Ada
Hollanda'dan NU Sport, Vitesse Arnheim'in golcü oyuncusu Wilfried Bony için Fenerbahçe ile görüştüğünü iddia etti. Haberde, 24 yaşındaki oyuncunun İngiltere'den kendisini isteyen Swansea'ya gitmek istediği de vurgulandı. Fildişi Sahilli Bony'nin bonservis bedeli 12 milyon euro. Ancak pazarlıkla rakamın aşağı çekilebileceği belirtiliyor. Bony, geçen sezon Hollanda Ligi'nde 31 gol atıp, 8 de asist gerçekleştirdi.
Beşiktaş transfer haberleri
Koptu geliyor
Tolga Zengin imzaya kaldı
Adebayor, Hugo’ya bağlı
Koptu geliyor
Tottenham kulübü ciddi talibi çıkmayan Emmanuel Adebayor'un Beşiktaş'a gitmesi için baskı yapıyor. Siyah-beyazlılar bu transfer için 3 milyon pound'luk teklif sundu
Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, golcü futbolcu Emmanuel Adebayor için geri sayıma geçti. Geçtiğimiz günlerde Togolu golcünün menajeri ile görüşen Beşiktaş yöneticisi Ahmet Kavalcı transfer için 3 milyon sterlin'lik bir teklif sundu. Ancak menajerin 5 milyon sterlin istemesiyle geri adım atan siyah beyazlılar yaşanan gelişmelerin ardından transferi bitirmeye çok yaklaştı. Tottenham kulübü, beklentileri karşılayamayan ve yaşadığı sakatlık sebebiyle 25 maçta 5 gol kaydeden Adebayor'u satış listesine koyunca tüm gözler Beşiktaş'a çevrildi. Tottenham'ın Soldado ve David Villa ile görüşmelere başlaması, Inter ve Atletico Madrid'den beklenen tekliflerin gelmemesi Beşiktaş'ı bu transferde öne çıkaran etkenler oldu.
Para kazanmak ister
İngiltere basınında çıkan haberlere göre Adebayor, her zaman parayı ilk planda tutması ve en iyi teklifin Beşiktaş'tan gelmesi sebebiyle İstanbul'a gelmeye sıcak bakıyor. Transfer her an açıklanabilir.
Tolga Zengin imzaya kaldı
Beşiktaş'ın Trabzonspor'un yetenekli kalecisi Tolga Zengin için hem kulübüyle hem oyuncuyla el sıkıştığı, pazartesi günü ise imzaların atılmasının beklendiği ifade edildi
Beşiktaş bir süredir peşinde olduğu Trabzonspor'un file bekçisi Tolga Zengin transferinde mutlu sona ulaştı. Siyah-Beyazlılar'ın genç kaleci için Bordo-Mavililer'le 2 milyon 750 bin Euro artı bir futbolcu karşılığında anlaştıkları belirtildi. Oyuncunun kulüpten alacağı olan 650 bin Türk Lirası'ndan vazgeçerek transferin önünü açtığı öğrenildi.
Adebayor, Hugo’ya bağlı
Beşiktaş, Togolu yıldız Emmanuel Adebayor ile yıllık 3 milyon Euro’ya prensipte anlaştı. Transferin noktalanması için Almeida’nın gönderilmesi bekleniyor
BEŞİKTAŞ, bir süredir gündeminde olan Emmanuel Adebayor ile el sıkıştı ama transferi beklemeye aldı. Siyah-beyazlı yetkililer Tottenham forması giyen Togolu santrforun menajeriyle görüştü. Yapılan zirveden olumlu sonuç çıktı ve taraflar bu transfer konusunda prensip anlaşmasına vardı.
ANCAK şu an için bir engel var o da Hugo Almeida’nın takımdaki varlığı... Kartal, geçen yıl sahada olduğunda faydalı olsa da sakatlıklar nedeniyle neredeyse sezonun yarısında forma giyemeyen Portekizli santrforla yollarını ayırmak istiyor. Çünkü bu sene 2.5 milyon Euro alacak olan Almeida için sezon sonu sözleşmesi bittiğinde fona 2 milyon Euro ödenecek. Dolayısıyla yıllık maliyeti 4.5 milyon Euro. Kartal, Hamburg’un istediği Almeida’yı satıp, yıllık 3 milyon Euro’ya Adebayor’u kadroya katmak için son hamleyi yapacak.
‘Adebayor’u herkes ister’
BILIC, Adebayor transferi hakkında şunları söyledi: “Kapalı kapılar ardında bazı konular tartışılmadan ve kararlar verilmeden bilgileri sizlerle paylaşamam. Takımım şu an belirli bir düzeyi yakalamış durumda. Benim de birkaç talebim olacak. Ancak kulübü finansal açıdan zorlamayacak. Vakti geldiğinde paylaşacağım.
AHMET Kavalcı’nın kalbi Beşiktaş için atıyor ve bize yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Adebayor konusunu ona sorabilirsiniz. Ben size ‘Adebayor’a imza attırdık’ diyemem. Olağanüstü bir oyuncu ve her teknik adam takımında görmek ister ancak bu bir klişedir.”
‘Almeida hep Almeida’dır’
HIRVAT hoca Almeida konusuna açıklık getirdi: “Almeida ile bir futbolcu ve teknik adam arasında nasıl bir konuşma olursa o şekilde bir konuşma yaptık. Neler düşündüğümü ifade ettim. Almeida’dan aldığım geri dönüş gayet iyiydi.
AlmeIda, her zaman Almeida’dır. Almeida’dan bu sezon çok büyük beklentilerim olduğunu söyledim.
BEN, oyuncuların hepsi aynıdır, onların arasında ayrım yapmam klişesi ile konuşmam. Herkesin uyması gereken kurallar vardır. Herkes belli saatte uyumalı, dinlenmeli ve antrenman yapmalıdır. Bu kurallara uyarken her futbolcunun farklı bir ruh hali vardır. Siz de hoca olarak bunu gözlemlemelisiniz.”