Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

10.07.2013 - 10:10 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

Umut tamam

Fatih Terim'in yeni planı Rodriguez

Son karar Melo!

Muslera ayrılıyor mu?

Umut tamam

Umut Bulut için Galatasaray ile Toulouse anlaşma sağladı.

Sarı-kırmızılılarda Fransa’ya giden Sportif Koordinatör Bülent Tulun’un yaptığı müzakeler sonrası Toulouse 2.4 milyon euroya indiği ve tarafların ödeme şartlarında da anlaşma sağladığı belirtildi.

Bonservisiyle beraber Galatasaray’a gelen Umut Bulut’la ise 3 yıllık anlaşma yapıldığı ve oyuncunun her sezon için garanti 1 milyon euro alacağı öğrenildi.

Fatih Terim'in yeni planı Rodriguez

İtalyan basınından Tuttomercatoweb'in haberine göre Wolfsburg'un 20 yaşındaki sol beki Ricardo Rodriguez'in peşinde Real Madrid ve Galatasaray var.

Sol bek transferi için Felipe Melo ya da Wellington'la görüşmelerin sonlanmasını bekleyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ön libero için takıma katılacak isim netleştikten sonra Ricardo Rodriguez'e yönelecek.

Uzun süredir Fluminense'den Carlinhos için girişimlerini sürdüren Galatasaray, oyuncuyla yıllık ücret konusunda anlaşma sağlayamayınca bu transferden vazgeçmişti.

Alman basınında çıkan haberlerde Ricardo Rodriguez için Wolfsburg'un en az 7 milyon avro bonservis bedeli talep edeceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Son karar Melo!

Ünal Aysal, “Hem Wellington hem Melo ile yapılan görüşmelerde bir yere kadar gelindi.

Top hocamızın elinde” dedi. Fatih Terim taraftarını üzmedi ve Felipe Melo’yu tercih etti.

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, açıklamalarıyla yine gündemi belirledi. Bonservisi Juventus’ta olan Felipe Melo ve Sao Paulo’da forma giyen Wellington’un transferinde sona geldiklerini söyleyen Aysal, teknik direktör Fatih Terim’in tercihine göre bu iki Brezilyalı futbolcudan birini alacaklarını dile getirdi.

Başkan bu konu ile ilgili dün medyanın karşısına çıktı ve şu ifadeleri kullandı:

‘İKİ FUTBOLCUYLA’DA ANLAŞTIK’

“G.Saray’ın ön libero mevkisi şu an bizim iskeletimiz adına büyük bir eksik. Hem Wellington ve hem Melo ile yapılan görüşmelerde bir yere kadar gelinmiştir. İki oyuncuyla da anlaştık diyebilirim. Teknik heyetimiz bir seçim yapacak. Top hocamızın elinde. Hocamız, kendi ekibiyle birlikte transferde tüm etkenleri düşünerek hafta sonuna kadar kararını verecektir.”

Haberin Devamı

MELO’YU ÖNCE İSTEMİYORDU

Aslında Fatih Terim, lig bitmeden Melo’nun üstünü çizmiş ve yerine başka oyuncu istemişti. Galatasaray Scout Ekibi Wellington’u gözüne kestirmiş, Terim de 22 yaşındaki sambacıya olumlu rapor vermişti. Bülent Tulun-Cenk Ergün ikilisi geçen hafta Brezilya’ya gitti ve Sao Paulo’yu 2 milyon euro kiralama ve 8 milyon euro satın alma opsiyonuyla ikna etti.

OKSA WELLINGTON SAKAT MI?

Ancak Sao Paulo sözleşmeye özel maddeler koydurmak istedi, Galatasaray cephesi beklemeye geçti. Çünkü Brezilya ekibi, 20 maça çıkması halinde Wellington’un bonservisinin alınmasını şart koştu, sarı-kırmızılı yöneticilerin kafasında şu soru belirdi: “Daha önce çapraz bağ ameliyatı geçirmiş Wellington yoksa müzmin sakat mı?” Oyuncunun aynı sakatlığı yaşaması halinde futbol hayatının biteceğini bilen yönetim, riske girmedi.

Üstüne taraftar forumları harekete geçti, Melo’nun kalması yönünde kulübe mesajlar gönderdi. Taraftarın tepkisinden Terim de etkilendi ve son sözünü söyledi: MELO! Bunun üzerine harekete geçen yönetim Juventus’u 4 milyon euroya ikna etti. Son şartları görüşmek için de idari menajer Cenk Ergün, Torino’ya gidecek.

Haberin Devamı

Muslera ayrılıyor mu?

İspanya devi Barcelona'nın 20 milyon euro civarında bonservis bedelini ödemeyi gözden çıkardığı Muslera'nın, yakın çevresine her fırsatta Barcelona'da oynamak istediğini belirtmesi bu transferin biteceği şeklinde yorumlanıyor. Tecrübeli file bekçisine, bazı İngiliz kulüplerinin de talip olduğu yazılıyor. Muslera'nın yakın arkadaşı Culio'ya ise "Bu fırsatları kaçırmamalıyım. Galatasaray'dan gitmek en doğrusu" dediği ifade ediliyor.

Fenerbahçe transfer haberleri

Meireles Monaco’ya mı?

Oscar Cardozo umudu!

Fenerli 10'un peşinde

Meireles Monaco’ya mı?

Geçen sezon 12 maçta cezalı olduğu için oynayamayan ve bu sebepten ötürü kariyerinde kötü bir görüntü oluşan Portekizli oyuncunun, Avrupa cezasının devam etmesi durumunda kendisini isteyen Monaco’nun teklifine ‘Evet’ diyeceği bildirildi.

12 milyon euro

istenecek Bir sezon önce 10 milyon euroya Chelsea’den alınan 30 yaşındaki oyuncu için sarı-lacivertli yönetimin 12 milyon euro civarı bir bonservis bedeli istemesi tahmin ediliyor.

Oscar Cardozo umudu!

Teknik direktör Ersun Yanal’ın da açıkladığı gibi Oscar Cardozo için baskısını sürdüren sarı-lacivertliler, mutlu sona ulaşmak için Benfica’nın yapılan teklifi kabul etmesini bekliyor… F.Bahçe taraftarının merakla beklediği Oscar Cardozo transferinde sarı-lacivertli yönetim gereken tüm fedakarlığı bütçesi doğrultusunda yapıyor. Dün ilk kez F.Bahçe Teknik Direktörü olarak açıklamalarda bulunan Ersun Yanal da yönetimin gerekli çalışmayı yaptığını belirterek, “Cardozo ile ilgili açıklama yapıldı. Biz bir oyuncu almak istersek, koşullar dahilinde alırız. Bir süreç var. O sürecin sonunda göreceğiz’’ ifadelerini kullandı. Benfica kulübünün yapılan teklifi kabul etmesini sabırla bekleyen sarı-lacivertli yönetimin elini güçlendiren bir açıklama da 30 yaşındaki Paraguaylı yıldızın ikinci babasından geldi.

KESİN OLARAK AYRILACAK!

Juan Araujo, Portekiz basınına yaptığı açıklamada Cardozo ile konuştuğunu ifade ederek, “Sakindi ama ayrılmayı kafasına koymuş. Büyük ihtimalle Benfica’dan ayrılacak’’ dedi.

Fenerli 10'un peşinde

Milyonlarca Fenerbahçeli nefesini tuttu, Oscar Cardozo'yu bekliyor. Sarı-lacivertli ekip Paraguaylı golcü için Benfica'ya son teklifini yaptı ve beklemeye geçti. Kulislerde Benfica'nın biraz daha fazla para koparabilmek için direnmeye devam edeceği, ancak son anda fiyatta indirime giderek Fenerbahçe'nin önerdiği rakamı kabul edeceği konuşuluyor.

SATIŞ REKORLARI KIRACAK

Diğer yandan Fenerbahçe'nin Cardozo için büyük hazırlıklar yaptığı iddiası da ortaya atıldı. Hatta yıldız futbolcunun satışa çıkarılacak formalarının bile hazır olduğu öğrenildi. Cardozo'nun Alex'ten boşalan 10 numaralı formayı sırtına geçireceği kaydedildi. Sarı-lacivertli kulüpte, şimdiden Cardozo formalarının satış rekorları kıracağı beklentisi hakim.

ARTIK ŞU iŞi BiTiRELiM

Öte yandan başkan Aziz Yıldırım'ın Cardozo için Benfica Başkanı Vieira'yı aradığı ve "Bu işe artık nokta koyalım" dediği ortaya çıktı. Yıldırım'ın ayrıca Paraguaylı futbolcunun menajeri ile de bir görüşme yaparak, "Bu transferi bitirmemiz gerek. Bize bir an önce cevap versinler" dediği öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın, Tahkim Kurulu'ndan çıkacak karar ne yönde olursa olsun Cardozo transferini açıklayarak taraftarları sevindirmek istediği kaydedildi.

Beşiktaş transfer haberleri

Manu kampa menajer sokmadı

Yerel basın Tolga’yı durdurdu

Ronaldinho'da hesap tamam

Manu kampa menajer sokmadı

Mendes ile biten sözleşmesini uzatmayan Fernandes, Almanya kampında haklarını isteyen menajer Ertan Göksu’yu, “Kampta görüşme olmaz” diyerek tersledi .


Beşiktaş’ın maestrosu Manuel Fernandes, futbola başladığı günden bu yana neredeyse hep yanında olan menajeri Jorge Mendes’le yollarını geçen ay içerisinde ayırdı. ‘Manu’, sezon bitiminde artık kendisiyle çalışmak istemediğini ve biten sözleşmesini yenilemek istemediğini Mendes’e iletti. Bu gelişmeyi daha sonra siyah-beyazlı yönetime bildiren Fernandes, başkan Fikret Orman’la da telefonla yaptığı görüşmede sözleşmesini uzatmak istediğini belirtti.

BAŞKAN GETİRDİ AMA…

Ancak geçtiğimiz günlerde ilginç bir gelişme yaşandı. Hafta sonunda başkan Fikret Orman’la birlikte siyah-beyazlı takımın kamp yaptığı otele gelen Slaven Bilic’in menajeri Ertan Göksu, Portekizli yıldızla görüşerek menajerliğini almak istedi. Bu görüşmeye karşı çıkan Fernandes ise “Burası Beşiktaş kampı. Burada menajerlik görüşmesi olmaz” diyerek Göksu ile görüşmedi. Fernandes’in İstanbul’a döndükten sonra 3 yıllık sözleşmeyi imzalaması beklenirken, Göksu ile görüşüp görüşmeyeceği ise bilinmiyor.

Yerel basın Tolga’yı durdurdu

Tolga Zengin-Beşiktaş nikahı ‘şimdilik’ ertelendi. Trabzonspor Yönetimi yerel basının tepkisi üzerine bonservis ücretine zam yaptı. Taraflar bugün bir görüşme daha yapacak.

Beşiktaş, nokta tercihlerle güçlendirdiği kadrosuna bir kaleci bir de sağ bek alarak transferi noktalamak istiyor. Sağ bek için Gaziantepli Serdar Kurtuluş’ta görüşmeler siyah-beyazlı yönetimin istediği gibi gidiyor. Serdar yuvaya dönmek için ufak pürüzlerin aşılmasını bekliyor. Ancak kısa bir süre önce bitme noktasına gelen Tolga Zengin transferinde işler terse sardı. Daha önce Beşiktaş’a ‘Tamam’ diyen Trabzonspor Yönetimi bu görüşünden geri adım attı.

YEREL BASINDAN BASKI Alınan bilgilere göre, görsel ve yazılı medyada son birkaç günde çıkan, “Beşiktaş, Tolga için Trabzonspor ile anlaştı” haberleri Trabzon yerel basınında büyük tepki çekti. Daha önce yönetimin, “Tolga kaptanımız; 10 milyon euroya verirlerse görüşürüz” açıklamasını hatırlatan yerel basının başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve kurmaylarının tavrını eleştirdi; bu eleştiri de büyük ses getirdi. Hal böyle olunca, Trabzonspor, 2 milyon 750 bin euro artı Trabzon’da oynanacak dostluk maçının hasılatı karşılığı anlaşan Beşiktaş’tan bu rakamı yükseltmesini istedi.

İki kulüp arasında dün yapılan görüşme Trabzonspor’un artan talepleri nedeniyle tıkandı. Beşiktaş ile Trabzonsporlu kurmaylar arasında bugün yeni bir görüşme daha yapılacak.

TOLGA ‘FEDA’ DİYECEK

Tolga Zengin’in ailevi nedenlerden dolayı İstanbul’a gelmek istemesini koz olarak kullanmak isteyen Beşiktaş, ilk yapılan anlaşmanın geçerli olmasını teklif edecek. Tolga’nın da kulüpten alacaklarını bırakarak transferine kolaylık gösterilmesini talep edecek.

Ronaldinho'da hesap tamam

ürkiye'de yılın transfer bombasını Beşiktaş patlatacak gibi görünüyor. Beşikaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ronaldinho transferi için görüştüğü FIFA menajeri Oktay Haşlak ile prensipte anlaştı. Buna göre Ronaldinho'nun 2 yıllık sözleşme karşılığında istediği toplam 12 milyon euro'nun sadece yarısını Beşiktaş karşılayacak. Kalan 6 milyon euro için sponsor bulunacak. Sponsor görüşmeleri devam ederken, Ronaldinho'nun abisi ve menajeri Roberto Asis, Türkiye'ye davet edildi. Asis birkaç gün içinde İstanbul'a gelecek ve Beşiktaş ile masaya oturacak. Sponsorlarla anlaşma sağlanmasının ardından da Ronaldinho Beşiktaşlı olacak.

Yazarlar