Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

12.07.2013 - 10:59 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

Fenerbahçe transfer haberleri

SALİH KİRALIK!

‘Yeniden görüşelim’

SALİH KİRALIK!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, genç yıldızı Salih Uçan’a yer bulamıyor. Bu sezon Avrupa Kupaları’na gitme ihtimali Tahkim Kurulu’ndan çıkacak karara bağlı olan sarı-lacivertliler ister istemez tamamen lige odaklanırken, özellikle orta sahadaki kalabalık Yanal’ı köşeye sıkıştırdı.

Kafasında sezon planlamasını yapan Yanal’ı en çok düşündüren ise Salih Uçan’ın durumu. Meireles, Cristian, Emre, Mehmet Topal, Holmen, Selçuk ve Alper Potuk gibi isimlerle yarışa girecek genç yıldızın yeteri kadar forma şansı bulamamasından endişe eden tecrübeli hocanın formül arayışına girdiği öğrenildi.

Oyun zekası üst düzeyde olsa da Yanal, Salih’in halen eksikleri olduğunu ve bunları kapatması gerektiğini düşünüyor. Ancak genç futbolcunun bu sezonun büyük bölümünü tribünde ya da kulübede geçirmesi durumunda geriye gitme ihtimalini hesaba katan Teknik Direktör Ersun Yanal’ın Salih’i kiralık olarak gönderebileceği bildirildi.

Tahkim bekleniyor

Haberin Devamı

Salih için birçok Anadolu kulübünün nabız yokladığı, yönetimin de genç oyuncu ile bu durumu masaya yatırdıktan sonra bir karar vereceği kaydedildi. Salih’in sürekli ilk 11’de oynayabileceği bir takımda daha fazla gelişim göstereceğini düşünen Teknik Direktör Yanal’ın da Tahkim Kurulu’ndan çıkacak kararı beklediği, buna göre hareket edileceği belirtildi.

Bu futbolcuyu satmayı düşünmeyen ve Avrupa’dan gelen teklifleri geri çeviren Fenerbahçe Yönetimi’nin kiralama konusunda Salih’in de görüşünü alacağı bildirildi.

‘Yeniden görüşelim’

Paraguaylı golcü için 15 milyon eurodan aşağı inmeyen Benfica, Kanarya’nın 9+3’lük teklifini yapıp ortadan kaybolmasıyla strese girdi. Fiyatın yükselmeyeceğini anlayan Portekizliler, kulübe faks geçerek “Yeniden görüşelim” dedi.

F.Bahçe Yönetimi, daha önce sonuç aldığı ‘ölü taklidi’nde yine istediğini elde etmek üzere. Ne mi bu ölü taklidi? Şöyle açıklayalım. Kanarya, 3 yıldır tüm transferde istenilen astronomik ücretleri bu taktikle aşağı çekiyor.

Mesela Sow’dan örnek verelim. O dönem Lille oyuncusu için 13 milyon eurodan kuruş aşağı inmiyordu. Kanarya 10 milyon euroluk teklifini yaptı ve kabul edilmemesinin ardından bir daha fiyat yükseltmeyip, başka isimlere yönelmiş gibi yaptı. Ve bu kez Fransız ekibi tekrar kapıyı çalıp, teklifi kabul ettiğini bildirdi.

Şimdi buna benzer bir süreç Cardozo transferinde yaşanıyor. UEFA kararından önce Benfica’ya 9 milyon artı 3 milyon euro da bonus öneren sarı-lacivertliler, tıpkı ilk görüşmede olduğu gibi 15 milyon eurodan aşağı inmeyen Portekizliler’in bu tutumu sonrası görüşmeleri dondurmuştu.

ŞİMDİ İŞLER DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Yaklaşık 15 gün ses verilmeyince beklenen hareket Benfica’dan geldi. Dün F.Bahçe Yönetimi’ne fax gönderen Benfica, 31 yaşındaki Paraguaylı’nın transferi için görüşmek istedi. Yani yem şu an balığın ağzında! Bilindiği gibi oyuncunun babası da birkaç gün önce yaptığı açıklamada “Oğlum hayatına devam ediyor. Ama Benfica’da kalmayacağını bana söyledi” ifadelerini kullanmıştı. Benfica, Cardozo’yla devam edebileceğini düşünüyordu ama oyuncunun bu tutumu, mecbur satılmasını gerektiriyor.

Haberin Devamı

Galatasaray transfer haberleri

Menajeri açıkladı: Galatasaray Bruma'ya teklif yaptı

G.Saray'dan Kartal'a çalım!

Melo geliyor Melo!

'Yeni Messi' Cimbom yolunda

Menajeri açıkladı: Galatasaray Bruma'ya teklif yaptı

U20 Dünya Kupası’nda Portekiz forması giyen Bruma’nın menajeri Catio Balde, Antena 1 televizyonuna açıklamalarda bulundu.


Genç yıldızın menajeri, “Ben Sporting’e teklifleri sunmakla göreviliyim. Chelsea ve Galatasaray oyuncu için Sporting’e teklif yaptı. Önerilen bonservisler 8 milyon avroydu.

Bruma fazlasıyla takip edilen bir oyuncu. Ona daha çok teklifler de gelecektir. Biliyorum ki bazı takımlar teklif için en iyi anı bekliyor. Şu anda Bruma’nın da aklı Sporting’de değil” dedi.

Bruma U20 Dünya Kupası’nda Portekiz formasıyla dört maçta beş gol kaydetmişti.

Haberin Devamı

G.Saray'dan Kartal'a çalım!

Galatasaray transferde sürpriz bir ismi gündemine aldı. Beşiktaş’ın transferi için haftalardır uğraştığı Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Tolga Zengin için sarı-kırmızılılar da devreye girdi.

Ufuk Ceylan’la yolların ayrılmasından sonra Muslera’nın arkasında bekleyecek kaliteli bir kaleci arayan Cim-Bom’a, annesinin tedavisi için İstanbul’a taşınmak isteyen başarılı file bekçisi önerildi. Beşiktaş ile ters düşmemek için gelişmeleri uzaktan takip eden sarı-kırmızılıların, başarılı eldivenin Kartal’a transferinin gerçekleşmemesi halinde resmen girişimde bulunacağı bildirildi.

Milliyet’in dün ulaştığı Tolga’ya yakın kaynaklar ise Teknik Direktör Fatih Terim’in geçen sene de bu transferi çok istediğini aktardı. Terim’in bu isteğine karşın Tolga’nın, Trabzonspor’dan ayrılmak istemediği ve bu yüzden sarı-kırmızılıların önerisini geri çevirdiği bildirildi. Ancak İstanbul için fikrini değiştiren Tolga’nın, Galatasaray’da oynamaya bu kez sıcak baktığı kaydedildi. Fatih Terim’in de Başkan Ünal Aysal’dan Tolga’nın transferi için harekete geçmesini isteyeceği belirtildi.

Aynı zamanda A Milli Takım kadrosunda da yer alan Tolga’nın, kalitesinin yanı sıra kişiliği ve karakteri ile de kendilerine uygun bir isim olduğunu düşünen Terim’in, uzun lig ve kupa maratonunda tecrübeli eldiveni değerlendirerek, Muslera’nın yükünü hafifletmek arzusunda olduğu belirtildi. Galatasaray, Tolga Zengin’i transfer ederse Trabzonspor’dan aldığı oyunculara bir yenisini ekleyecek. Sarı-kırmızılılar daha önce de Selçuk, Burak, Ceyhun ve Engin’i kadrosuna katmıştı.

Orman bırakmıyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Tolga’dan vazgeçmiyor. Orman’ın, Trabzonspor’un yaptığı, “transfer görüşmeleri olumsuz sonuçlanmıştır” açıklamasına rağmen, “Bu iş daha kapanmadı” dediği ve tecrübeli kaleciye siyah-beyazlı formayı giydirmek için çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Morali çok bozuk

Tolga Zengin, Trabzonspor’un dün Davraz’da gerçekleştirdiği son antrenmanda Teknik Direktör Mustafa Akçay’la hararetli bir toplantı yaptı. Milli kalecinin, bonservis bedelinin 3 milyon euro olarak önceki gün bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yayınlanmasına tepki gösterdiği bildirildi. Takım arkadaşı Onur’la da uzun süre sohbet eden Tolga’nın yaşadığı rahatsızlığı dile getirdiği ifade edildi.

Melo geliyor Melo!

İtalya’daki pazarlıklarda Juventus sonunda ikna edildi. Felipe Melo da 2+1 yıllık teklife ‘Evet’ dedi. Taraftarın dört gözle beklediği transfer için resmi açıklama an meselesi… Yılan hikayesine dönen Felipe Melo transferinde mutlu son! Galatasaray, 30 yaşındaki oyuncu ve Juventus ile her konuda anlaşmaya vardı, iki senedir kiralanan Melo’nun bonservisini aldı. Resmi açıklama için geri sayım başladı.

VAZGEÇMİŞLERDİ AMA…

Ön libero transferinde yaşanan süreci AMK tüm detaylarıyla açıklıyor. Aslında sarı-kırmızılı yönetim ve teknik heyet, geçen yaz yaşananlardan dolayı Melo’ya soğuk bakıyordu. Brezilyalı yıldızın ligin ilk yarısında sergilediği kötü performans da unutulmuyordu. 6+0+4 şeklindeki yabancı sınırının kesinleşmesi sonrası ilk başta Türk pasaportlu Gökhan İnler gündeme geldi ama kulübü Napoli 15 milyon euroluk bonservis bedelinde indirime gitmedi.

Ardından Cimbom rotayı Brezilya’ya çevirdi. Sao Paulo forması giyen Wellington için Bülent Tulun-Cenk Ergün ikilisi harekete geçti.

WELLINGTON BİTMİŞTİ

22 yaşındaki sambacı ve kulübü Sao Paulo ikna edilmek üzereydi ki devreye Fatih Terim girdi! Wellington’a soğuk bakan ve Melo’nun kalmasını isteyen taraftarına kulak veren İmparator, tercihini ‘Pitbull’ lakaplı yıldızdan yana kullandı.

JUVENTUS İKNA EDİLDİ

Torino’ya çıkarma yapıldı ve Juventus ile pazarlıklar başladı. 6.5 milyon euro ile masaya oturan İtalyanlar, 5 milyon euroya ikna edildi. Melo da sezon başına 2.9 milyon euro garanti para ve maç başına 25 bin euro olan 2+1 yıllık teklife “Evet” dedi. Transfer bitti. Bugün resmi açıklama bekleniyor.

'Yeni Messi' Cimbom yolunda

Galatasaray'la ilgili sürpriz iddia... Teknik direktör Fatih Terim'in yönetimden kanatlara takviye istediği biliniyordu ve ortada uzun bir süre Manchester United'dan Luis Nani ve Schalke'den Jefferson Farfan isimleri dolaşmıştı. Sarı-kırmızılı ekibin bu oyuncularla da ilgilenmesine karşın esas gözdesinin 'Ukrayna'nın Messi'si' olarak lanse edilen Yehven Konoplyanka olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da buluşmuşlar

Önce Nani sonra da Farfan konusunda basına farklı haberler veren sarı-kırmızılı yöneticilerin, 23 yaşındaki Konoplyanka konusunda önemli aşama kaydettikleri bildirildi. Ukrayna'nın Novini Ukraini haber ajansı Galatasaray'ın yanı sıra Arsenal ve Manchester United'ın da bu oyuncu ile ilgilendiğini ileri sürse de bu kulüp isimlerinin Dnipro yönetimi tarafından fiyat artırmak için bilinçli olarak sızdırıldığı öğrenildi. Galatasaray'ın eski oyuncusu Arda Turan'a da benzetilen, iki kanatta ve orta sahada hücuma dönük olarak forma giyen Konoplyanka'ya Fatih Terim'in çok sıcak baktığı belirtiliyor. Tecrübeli hocanın, genç oyuncuyu geçen sezondan beri istediği hatta babasını İstanbul'a davet ederek bir görüşme yaptığı da gelen bilgiler arasında... Konoplyanka'nın maliyetinin 10 milyon euro civarında olduğu bildirildi.

Beşiktaş transfer haberleri

Eneramo'ya sağlık engeli

Kurtuluş için geri sayım

Eneramo'ya sağlık engeli

Nijeryalı oyuncunun yapılan kontroller sırasında kalp atışlarında ritm bozukluğu tespit edildi. Bunun üzerine Eneramo'nun ikinci kez sağlık kontrolünden geçirilmesine karar verildi.

Eneramo'ya sağlam raporu çıkması halinde Nijeryalı futbolcu siyah-beyazlı ekiple sözleşme imzalayacak.

Kurtuluş için geri sayım

Geçen hafta Gaziantepspor ile Serdar Kurtuluş için masaya oturan Beşiktaş, 1.3 milyon euro karşılığında prensipte anlaşma sağlamıştı. Ancak iki kulüp arasında ödeme planı konusunda pürüzler yaşanıyordu. Beşiktaş, ödemeleri taksitler halinde yapmak isterken, G.Antep ödemeyi peşin olarak istiyor. İki kulüp arasında bir görüşme daha olacağı ve G.Antep'in esneklik göstermesi halinde transferin sonlanması bekleniyor.

Son karar Sinan Bolat

Beşiktaş, transfer harekatını sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor file bekçisi Tolga Zengin konusunda bordo-mavili ekiple anlaşmaya varamadığı için yeniden Sinan Bolat'a döndü. Başkan Orman'ın, Tolga için 3 milyon euro'da direten bordo-mavililerin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na, "Tolga'ya 3 milyon euro vereceğimize Sinan'ı alırız" diyerek resti çekmesinin ardından Hacıosmanoğlu da "Gidin o zaman Sinan'ı alın" deyince ipler koptu. Siyah-beyazlılar da bunun üzerine tüm yoğunluğunu Sinan Bolat'ın üzerine çevirdi.

İmza parası pazarlığı yapılıyor

TEKNİK direktör Bilic'in de Sinan Bolat için "Onu kadromda görmek isterim" yorumuyla birlikte milli file bekçisiyle yeniden temasa geçildi. Siyahbeyazlıların bu hafta sonunda tecrübeli kaleciyi İstanbul'a getirterek aradaki küçük pürüzleri de ortadan kaldıracakları ifade edildi. Beşiktaş yönetiminin 1.5 milyon euro imza parası talep eden Sinan Bolat'a yıllık 1.2 milyon euro'dan 4 senelik anlaşma teklif edeceği ve işi bitireceği belirtildi.

Yazarlar