1.Lig SÜPER MERSİN!

SÜPER MERSİN!

19.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig'e gelecek son takımın belli olacağı play-off finalinde Samsunspor'u deviren Mersin İdman Yurdu, bileti kaptı. hafta arasında Yılmaz Vural'ın ardından göreve gelen Hakan Kutlu, kırmızı-lacivertlileri mutlu sona taşıdı

SÜPER MERSİN

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Balıkesirspor'un ardından Süper Lig'e çıkacak 3. takımın belli olacağı maçta Mersin İdman Yurdu, Samsunspor'u Güven Varol'un 42. dakikada attığı golle 1-0 devirmeyi başardı.

Hafta arasında kulüp yönetimiyle ters düştüğü için şehri terk eden Yılmaz Vural'ın yerine göreve getirilen Hakan Kutlu, Mersin İdman Yurdu için bir kez daha zorlu bir misyonu üstlendi. Ankaragücü döneminden strese alışkın olan Kutlu, soğukkanlı kalarak akıllı bir taktik uyguladı. Sivasspor'u başarıya taşıyan 4-2-3-Mehmet Yıldız dizilişini sahaya sürdü. Samsunspor'u 2010-11 sezonunda şampiyonluğa taşıyıp Süper Lig'e getiren Hüseyin Kalpar ise içeri kat eden kanat oyuncuları Aminu ile Musa Sinan'ı pivot santrfor Adilovic ile buluşturmak istedi.

Haberin Devamı

Maç öncesi yaşanan gerginlik, sahaya da sirayet etmiş olacak ki ilk ciddi atak ancak 20. dakikada Ben Yahia ile Mersin'nden geldi. Açılan oyunda bu sefer zorlayan taraf Samsunspor'du ve 27'de Aminu kaleyi yokladı. Finallerin genel tavrı olan "çekimserliği" benimsemeyen iki takım, golü bulmaya çalıştı. 35. dakikada maçın en net tehlikesi Nurullah'ın ortasında Güven'in kafasıyla Mersin temsilcisi tarafından geldi. Bomboş pozisyonda kafa vuruşunu gol yapamayan Güven Varol, 42. dakikada yine Nurullah'tan gelen pası geri çevirmedi ve tribünleri ayağa kaldırdı: 1-0.

İkinci yarıya Ekigho-Musa Sinan değişikliği ile başlayan Samsunspor, 46'da önce Nijeryalı yıldızıyla, 49'da da tecrübeli ismi Musa Aydın ile Ahmet Şahin'in koruduğu kaleyi yokladı. 54'te ise Taha'nın kafası Karadeniz rüzgarını Kadıköy'e taşısa da gol sesi çıkmadı. Oyuncu değişikliklerinde mantıklı hamleler yapan Hakan Kutlu, 66. dakikada Mahmut-Berkan değişikliği ile orta sahayı tutarak defans-ofans arası dengeyi sağladı. Sadece duran toplarla tehlike bulabilen Hüseyin Kalpar ve öğrencileri, 61'de Ekigho ve 80'de Cemil ile kornerlerde yüzde 100'lük pozisyonları yakalasa da kaleci Ahmet Şahin başarılıydı. 87'de gol Cem Sultan'dan gelse de aslında öğrencisini doğru dakikada doğru ismin (Emrah Bozkurt) yerine oyuna koyan Hakan Kutlu'nun imzası vardı. Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig'e düşen Mersin İdman Yurdu, fazla vakit kaybetmeden yine Süper Lig'e geri döndü.

Haberin Devamı

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Kemal Yılmaz

SAMSUNSPOR: Furkan (5), Murat (5), Cemil (6), Fatih (5), Musa (5) (Dk. 78 Canberk), Musa Sinan (5) (Dk. 46 Ekigho (5), Aminu (5), Adnan (5) (Dk. 66 Arif (4), Ahmet Burak (5), Taha (5), Adilovic (4)

MERSİN İY: Ahmet (7), Ali Tandoğan (5) (Dk. 51 Eren (5), Anıl (6), Mitrovic (6), Nurullah (6), Berkan (6) (Dk. 66 Mahmut 6), Ben Yahia (6), Murat (6), Emrah (6) (Dk. 81 Cem Sultan (6), Mehmet Yıldız (6), Güven (7)

GOLLER: Güven(Dk. 42), Cem Sultan (Dk. 87)

SARI KARTLAR: Berkan (Mersin İY), Cemil(Samsunspor)

Yazarlar